Far Temizliği

kral_37

Aktif Üye
aracın farları güneş vurmasından sanırım koyulaştı bunu neyle temizleyip parlatabiliriz bilgisi olan varmı?

Farlar da çok sararma varsa zımpara gereklidir(400, 600, 800, 1000, 1200, 2000 kum Zımpara ardından polisaj)
.Eğer sararma çok değilse sadece polisaj ile de düzelir.

Kendi aracıma yaptığım uygulama.

Önce
8ntsm.jpg

Sağ farda içten kararma var.Polishing pad(orta sertlikte pad) + 427(ağır aşındırcı) uyguladım
8ntm7.jpg

8ntnt.jpg

elinize sağlık güzel olmuşama 1 yaşında arabanın farı sararmaz bence fırça ile yıkamaktan matlaşma olmuş zaten diyordunuz sürekli fırça ile yıkandı diye bence o yüzden matlaşmış ama sonç güzel olmuşqyrıca o camın altındaki siyah yere geçen arabya giriştiğimde virtüs 473 ile elle deneme yaptım sonuç güzel oluyor yani matlaşınca temizlenebiliyor ama ağır aşındırıcılar çizebilir arabaya nezaman detaylı girişiyorsunuz

oğultan magiuarsın far temizleme talımı var 38 lira idi galiba içinde zımparaları cilası falan var nette uygulamalarıda var onun ile temizliyebilirsin

birde nette gördüm diş macunu ile temizliyorlarmış ama hiç denemedim zaten şuan deneyecek far yok ama nasıl bi etki yapar bilmiyorum

arabyada tam uygulama yaptınız mı

sarrma zamanla güneşten dolayı farın üstü yanıyor ve matlaşıyor birde km ve yaş ilerdikçe içi toz oluyor ve ısı değişimden kararma oluyor

sarrma zamanla güneşten dolayı farın üstü yanıyor ve matlaşıyor birde km ve yaş ilerdikçe içi toz oluyor ve ısı değişimden kararma oluyor
Teşekkürler.angel takacaktıkda bizde sararma olur diye takmadık içine hava girerse sararma oluyor denildi.

elinize sağlık güzel olmuşama 1 yaşında arabanın farı sararmaz bence fırça ile yıkamaktan matlaşma olmuş zaten diyordunuz sürekli fırça ile yıkandı diye bence o yüzden matlaşmış ama sonç güzel olmuşqyrıca o camın altındaki siyah yere geçen arabya giriştiğimde virtüs 473 ile elle deneme yaptım sonuç güzel oluyor yani matlaşınca temizlenebiliyor ama ağır aşındırıcılar çizebilir arabaya nezaman detaylı girişiyorsunuz

oğultan magiuarsın far temizleme talımı var 38 lira idi galiba içinde zımparaları cilası falan var nette uygulamalarıda var onun ile temizliyebilirsin

birde nette gördüm diş macunu ile temizliyorlarmış ama hiç denemedim zaten şuan deneyecek far yok ama nasıl bi etki yapar bilmiyorum

arabyada tam uygulama yaptınız mı

Teşekkür ederim.Araba sürekli fırçayla yıkandığı için çok çabuk çizildi.Boyaya yaptığım uygulamaları 1 güne sıkıştırmadım.Yavas yavaş yapıyorum.Çok çizik olduğu için önce polishing pad+427 yaptım boyaya.Hafif hare kaldı.Uygulama bittikten sonra Ekstra parlaklık ve hareler için finishing pad+473 uygulayıp 453 ile de bitireceğim.Camın altındaki siyah yere 2 kat einhel makine süngeri+427 yaptım büyük oranda düzeldi.

Farlar ve kaput önce

Farlar ve kaput sonra(Sağ farın kapağı açık kaldığı için biraz daha sarardı o )

Önce

Sonra

Polisajdan sonra

Kılcal çizikler sıfıra indi

50:50

Önce

Sonra

bizim doblonunda sağ farın üstteki siyah bölege çizik çizik olmuş neden olmuş olabilir ve nasıl yok ederiz o çikleri

bizim doblonunda sağ farın üstteki siyah bölege çizik çizik olmuş neden olmuş olabilir ve nasıl yok ederiz o çikleri
Çizik plastiktemi?Eğer plastikteyse giderilmez.Fardaysa 400, 600, 800, 1000, 1200, 2000 kum zımpara ardından polisaj ile görünürlüğü azalır.

berat kerim abi açıklamış

mehmet zahit far kapakları nı bozarlarsa hava alır ve kararma olur bence yaptırma

kerim abi eline sağlık süper olmuş malallah bittiğinde konu açaıp bence değişimi anklat

o siyah bölgelerin temizlenmesine sevindim 1 ay önce bende virtüs 473 yün pad ile bi kat geçtim iz falan kalmadı ardındanda sıvı faracele waz attım

bugünde tam bir ay oldu yine wax attım dobloya

mehmet zahit far kapakları nı bozarlarsa hava alır ve kararma olur bence yaptırma

kerim abi eline sağlık süper olmuş malallah bittiğinde konu açaıp bence değişimi anklat

o siyah bölgelerin temizlenmesine sevindim 1 ay önce bende virtüs 473 yün pad ile bi kat geçtim iz falan kalmadı ardındanda sıvı faracele waz attım

Teşekkür ederim.Uygulama bitince sonuçları paylaşırım*tup*

bugün bayide sıfır arabalarda bile kılcal çizikler vardı heşle günşte birtane dablo premio vardı sıfır araba ne ile yıkadılar sa fazlaca kılcal çizik vardı zaten onlarsan kaçış yok

far kapağını neden çıkardınız

Sağ taraftan kamyon çarpmıştı.Kaportacıda yaptırdım aracı.(yetkili servis çamurluk değişecek demişti.Kaportacı değiştirmeden düzeltti).Farda değişti.Bir ara motorun tozunu alırken baktım farda kapak yok.Yoğunluktan takırmayıda unuttum,sarardı.Yetkili servise sordum kapak ayrı satılmıyormuş.Bende bantladım orayı.

Sağ taraftan kamyon çarpmıştı.Kaportacıda yaptırdım aracı.(yetkili servis çamurluk değişecek demişti.Kaportacı değiştirmeden düzeltti).Farda değişti.Bir ara motorun tozunu alırken baktım farda kapak yok.Yoğunluktan takırmayıda unuttum,sarardı.Yetkili servise sordum kapak ayrı satılmıyormuş.Bende bantladım orayı.

geçmiş olsun çıkma falan bulabilirsiniz aslınd kışın buğlanmada yapabilir

geçmiş olsun çıkma falan bulabilirsiniz aslınd kışın buğlanmada yapabilir

Teşekkürler.zaten yaptırmayacağım,sararma,kararma olur.yapılırsada güzel olur angeller.

Back