EMME MANİFOLDU SU KAÇAĞI

tatar sedat

Yeni Üye
Doblo
Adı
sedat
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
merhaba bu hafta başıma gelen olayı paylaşmak istedim.
Çocuklar ile Nevşehir turuna çıkmıştım. tabi arkada karavan gezimizin 2 gününde hareket halinde iken birden harerat yüksek uyarısı verdi araç. Yol kenarına hemen durdum önden duman atıyor, daha doğrusu buhar atıyor. kaputu açtığımda buhar yogunlukla mazot pompasının alt kısmıda olduğunu farkettim. Hemen aracı soğutmak için su ilavesi ile motoru çalışır vaziyette beklettim araç harareti normale döndü ancak yaklaşık bi 20 dk da kaptaki suyu bitiriyordu. Gezimizi burda kesip Kırıkkkaleye dönme kararı aldık ve 20 dk bi su ilavesi ile eve kadar geldim. Daha önce ustaların videolarında kronik diye bahsettikleri emme manifoldu içerisine monte edilmiş kalorifer su çıkışında pres bölümünden su kaçağı oluşmuş.
İnanın bu parçayı sökmek için motorun yarısını dağıttım. Triğer seti mazot pompası ve kütüğü şarz dinamosu egr kütüğü ve üst kısımdan bunlara bağlı ısıtma bujileri vs birçok parça sökülmek zorunda kalınıyor. Böyle bi parçayı nasıl bu kaar zahmetli bir yere koymuşlar akıl almaz bişey. neyse sökmüşken şarz inamosu ve marş inamosunun da içlerini kople yenileidik mecburen çünkü hepsi için yine aynı işcilik gerekiyo resmen.
parçaları sökmem 2 günümü aldı toplama a yine aynı 2 gün sürdü ama sonunda bitti allaha şükür.
Mazot pompasının altından su kaçağı veya buhar görürseniz bilin ki manifold su kanalı çatlamış ve kople değişiyor.

20250129_132301.webp

Back