EKSOZDAN SİYAH DUMAN ATIYOR

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

vuslat

Azimli Üye
arkadaşlar 2003 1,9 jtd kullanıyorum bugün araba eksozdan çok fazla siyah duman atmaya başladı öyleki yerde resmen soba borusunun içindeki kurum gibi kapkara is oluşturdu gün boyu yaptı bunu çekişte yada çalışmasında bir farklılık hissetmedim iş yoğunluğundan bi ustayada götüremedim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Yağ yakıyordur... yada başka bir sorunda olabilir...En yakın zamanda bir ustaya göster en güzeli... kaç km'de araç?

km 163000 de ben aracı alalı bir ay kadar oldu yağını arada kontrol ediyorum bir eksiklik görmedim

Motor soğukken aracı fazla sıkıştırmayın. Eğer motor ısındıktan sonra siyah duman kesiliyorsa normaldir. Ancak motor ısındıktan sonra da siyah duman atmaya devam ediyorsa bu bir sorun olduğunun göstergesidir.

Eğer yakıtı kalitesiz biryerden aldıysanız, aracınızda chip tuning gibi bir uygulama yaptırdıysanız ve çok zorluyorsanız, aracınızın km si çok fazla ise ve uzun km ler boyunca kurum temizliği yaptırmamış iseniz, segman kaçakları ve enjektör çalışma bozuklukları varsa ciddi anlamda siyah duman atılmasına sebebiyet verir.

FireExit tarafından yazılan metin:
Yağ yakıyordur... yada başka bir sorunda olabilir...En yakın zamanda bir ustaya göster en güzeli... kaç km'de araç?

yağ yakma durumunda duman rengi mavi olur siyah olmaz...

dizel araçlar ilk çalıştığında siyah dumanı atarlar çünkü motor durdugunda içerisinde yanmış yakıt kalır. o yüzden ilk çalıştıgında o içerisindeki dumanı önce atar ama yinede bir ustaya danış bir baksın

RAPTOR tarafından yazılan metin:

Sen çok yaşa emi şimdi unutmuşum ekliyeyim derken sen yazmışsın 🙂

Evet valla unutmuşum yaaa... Özür dilerim...

vuslat tarafından yazılan metin:
arkadaşlar 2003 1,9 jtd kullanıyorum bugün araba eksozdan çok fazla siyah duman atmaya başladı öyleki yerde resmen soba borusunun içindeki kurum gibi kapkara is oluşturdu gün boyu yaptı bunu çekişte yada çalışmasında bir farklılık hissetmedim iş yoğunluğundan bi ustayada götüremedim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

arkadaşım aracınız mazotu yakmadan atıyor.yani silindir içerisindeki yanma düzgün değil...buna sebep olabilecek bir çok neden var...

aracınız hararet yapmış ve siz bunu farketmemiş olabilirsiniz.hararet yapan araç siyah duman atar.aracınızın enjektörleri tıkanmış olabilir,yüksek basınç pompası yada besleme pompası arıza yapmış olabilir,turbonuz arızalı olabilir,intercoolerhavayı soğutmuyor yada intercooler e dışarıdan sıcak hava karışıyor olabilir...

aracınızı en yakın güvenilir bir diesel servise götürerek gerekli tamir ve bakımları yaptırın.bu durum hem aşırı yakmanıza neden oluyor hem katalitik konvertöre zarar variyor!

kömür sobasının borusunu temizlerken içinden nasıl kurum çıkar aynı şekilde yer simsiyah kurum oldu hiç böyle bir şey görmemiştim şimdiye kadar bize sanayi yolu göründü anlaşılan

Evet valla unutmuşum yaaa... Özür dilerim...

estağfurullah...karışıklık olmuştur diye hatırlatayım dedim...

kömür sobasının borusunu temizlerken içinden nasıl kurum çıkar aynı şekilde yer simsiyah kurum oldu hiç böyle bir şey görmemiştim şimdiye kadar bize sanayi yolu göründü anlaşılan

eğer mümkünse bosch diesel service e gidin.sonra bi de ekzostçuya baktırın isterseniz...

cevaplarınız için teşekkürederim arkadaşlar en kısa zamanda bir ustaya götüreceğim aracı

Arkadaşlar arabanın siyah duman atmasının nedeni

HAVA DEBİMETRESİ adlı parçanın arızalı olmasındanmış değiştirince düzeldi ayrıca araba deli gibi gidiyordu tabi yakıtta çok harcıyordu bunu takınca sakinledi

Arkadaşlar arabanın siyah duman atmasının nedeni

HAVA DEBİMETRESİ adlı parçanın arızalı olmasındanmış değiştirince düzeldi ayrıca araba deli gibi gidiyordu tabi yakıtta çok harcıyordu bunu takınca sakinledi

Tekrardan geçmiş olsun...

Sorunun halolmasına sevindim Allahtan çok önemli bir arıza çıkarmamış geçmiş olsun sorun çözüme ulaşmıştır.

Konu herhalde kilitlenebilir 😀

çok sağolun valla üzerimden büyük yük kalktı beni baya korkutmuştu bu duman olayı

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back