Düşük viteste (özellikle 2) gaz yemiyor, araba bağırmıyor

dubrivace

Yeni Üye
Selam arkadaşlar;
Bir hafta önce 2002 model 1.9 JTD doblo aldım. Geçenlerde, düz yolda ve arabada yük yokken ikinci viteste gaza yüklendim. Gayet güzel bir şekilde hızlandı ancak gaza biraz daha fazla bastığımda motorun bağırmadığını anladım. Tam hatırlamıyorum ama sanki 4500 veya 5000 devirden sonra araba gaz yemiyor gibi geldi. Arabanın düşük viteste fazla devirli kullanılmaması için kesici falan olduğunu düşündüm. Acaba böyle bir sistem mi var? Normalde arabanın çekişi falan çok güzel, istediğim gibi sürat yapıyorum. Ama ikinci viteste bunu yapması bana tuhaf geldi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

dizellerde 4000-5000 devirler oldukça yüksektir.
jtd de kesici var diye biliyorum.
doblonuzda sorun yok

dubrivace tarafından yazılan metin:
Selam arkadaşlar;
Bir hafta önce 2002 model 1.9 JTD doblo aldım. Geçenlerde, düz yolda ve arabada yük yokken ikinci viteste gaza yüklendim. Gayet güzel bir şekilde hızlandı ancak gaza biraz daha fazla bastığımda motorun bağırmadığını anladım. Tam hatırlamıyorum ama sanki 4500 veya 5000 devirden sonra araba gaz yemiyor gibi geldi. Arabanın düşük viteste fazla devirli kullanılmaması için kesici falan olduğunu düşündüm. Acaba böyle bir sistem mi var? Normalde arabanın çekişi falan çok güzel, istediğim gibi sürat yapıyorum. Ama ikinci viteste bunu yapması bana tuhaf geldi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtınız..........

Alt devirde yıgılma rampalarda 3den 1e kadar vites küçültmelere maruz kalıyorsanız enjektörlere bi baktırın kötü yakıtla enjetörler kurum baglayabiliyor aklınızda bulunsun.

dubrivace tarafından yazılan metin:
Selam arkadaşlar;

MAZOT POMPASININ ÜZERİNDE YAKIT ISITMA SENSÖRÜ VAR O ARIZALI OLDUĞU ZAMAN ARABA 2500 DEVİRDEN SONRA GAZ YEMEZ BAĞIRMAZ BENDE DE AYNI SORUN OLDU ÇIKMACIDAN ALDIM HALLETİM 50 TL KOMPLE MAZOT FİLİTRE TAKOZU OLARAK GEÇİYOR

[mazot pompasının üzerinde yakıt ısıtma sensörü var o arızalı olduğu zaman araba 2500 devirden sonra gaz yemez bağırmaz bende de aynı sorun oldu çıkmacıdan aldım halletim 50 tl komple mazot filitre takozu olarak geçiyor

Arkadaşlar lütfen mesajlarınızı küçük harfle yazınız ....aksi taktirde başka uyarı yapmadan hesabınızı donduracam......

yığılmadan değil 4500-5000 devirin üstüne çıkmadığından şikayetçi arkadaş.

zaten max. çevireceğiniz 5bin devir. sizde o devire geldiğiniz için daha gitmiyor araç doğal olarak. devir göstergesi 7bin rpm olabilir ama dizel motor 5 binin üstüne zor çıkar.

Back