DÜLDÜLÜN MOTOR ARIZA LAMBASI SORUNU HK,

MEVKU946

Onursal Kocaeli Yöneticisi
Adı
MEVLÜT KÜÇÜKTİFTİK
Modeli
Renk
GÜNBATIMI
SLM ARKADAŞLAR. BU SİTEYE , BENİM DÜLDÜLÜN MOTOR ARIZA LAMBASI GİRMEME SEBEP OLDU. O GÜN BUGÜN SORUN ÇÖZÜLMEDİ SAĞOLSUN ARKADAŞLAR BÜTÜN BİLDİKLERİNİ YAZDILAR FAKAT NE TYETKİLİ NE DE YETKİSİZ SERVİSLER DERDE ÇARE OLAMADI.YAKLAŞIK ÜÇ YILDIR DEVAM EDEN SORUNU TEKRAR GÜNDEME ALMAK İSTİYORUM. SORUN HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YAZARSA HEM SOHBET, HEMDE BİLGİ PAYLAŞIMI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
SORUNU ÖZETLERSEK;MOTOR SOĞUTMA SUYU TERMOSTATI AÇIK KALMIŞTI SERVİS YAZIN SORUN OLMAZ DEDİ VE BEN ANTALYA YA GİTTİM DÖNÜŞDE MOTOR ARIZA LAMBASI YANDI VE ARABAYI ÇALIŞTIRIRKEN REZİSTANS GİBİ KIZDIRMA BUJİSİ LAMBASI YAKLAŞIK BİR DAKİKA GİBİ BİR SÜRE YANMAYA BAŞLADI. GEBZEDEKİ YETKİLİ SERVİS SORUNU ÇÖZEMEDİ BENDE DAHA ÖNCE TANIDIĞIM ÖZEL SERVİSE GİTTİM TERMOSTATI DEĞİŞTİRDİLER KIZDIRMA BUJİSİNİN TEKİ (EN ZOR YERDE OLANI) PATLAMIŞ DEĞİŞTİRMESİ ZOR DİYE VE GEBZEDE SORUN OLMAZ DİYİP DEĞİŞTİRMEDİLER. VE ARIZA AYNEN DEVAM EDİYOR MOTORDA HİÇ STOP ETMEDİ.
SORUMA GELİNCE:BANA SÖYLENENLER KIZDIRMA BUJİLERİ SADECE MOTORUN İLK ÇALIŞMASINDA DEVREYE GİRER ŞEKLİNDEYDİ.FAKAT İNTERNETDE YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARDA BUJİLER MOTOR ISISINA GÖREDE ÇALIŞIRKEN BEYİN TARAFINDAN DEVREYE SOKULABİLİRMİŞ. ÖRNEĞİN MOTOR SOĞUK ÇALIŞIRKEN DEVREYE GİRDİĞİNİ YAZAN ARKADAŞLAR VAR.
BENİM YORUMUM:TERMOSTAT AÇIK KALDIĞI İÇİN MOTOR NORMAL ISIYA ULAŞAMADIĞI İÇİN DEVAMLI BEYİN TARAFINDAN KIZDIRMA BUJİLERİNİ DEVREYE SOKTU, BUNUN SONUCUNDA DA BUJİLERDEN BİRİ PATLADI VE BEYİN DE BUJİDEKİ BU SORUNU MOTOR ARIZA LAMBASINI YAKARAK UYARMIŞ OLABİLİRMİ?
DÜLDÜL BİLEN ARKADAŞLARDAN SORUNUNA ÇÖZÜM BEKLİYOR. HAYIRLI BAYRAMLAR. SLM MEVLÜT AMCA.

ben ona katılmıyorum mevlüt amca.sadece ilk çalıştırmada çalışır bujiler.sürekli çalışsa soğukken ekrandaki kızdırma lambasınında yanması gerekirdi bence.

bende katılmıyorum ve mehmet abiye katılıyorum. kızdırma bujileri sadece soğuk motoru ilk çalıştırmada rahat çalışması için devreye girer ve motor çalıştığı anda devreden çıkar. Mehmet abinin dediği gibi eğer motor çalışınca devreye girseydi göstergede zaten belirirdi.

ısıtma bujileri ykıt hava karışımın patlaması için varlar yani aracı çalıştırdığımızda çalıştırmadan önce kızarlar ve yakıtın partlaması için çalışırlar dizel motorlar basınçla çalışırlar

SLM, ARKADAŞLAR SERVİSLERDE BU KONUDA BİŞEY SÖYLEMEDİ. AMA İNTERNETDE YENİ NESİL DIESEL ARAÇLARDA MOTOR SOĞUTMA SUYU TERMOSTAT SICAKLIĞINA GELENE KADAR BEYİN YANMANIN DÜZGÜN OLABİLMESİ İÇİN KIZDIRMA BUJİLERİNİ DEVREYE SOKAR DİYE CÜMLELER VAR. BENİM ARIZADA TERMOSTAT ARIZASI DEVAM EDERKEN OLUŞTU. KAFAMDAKİ KUŞKU MOTOR GEREKLİ ISIYA ULAŞMADIĞI İÇİN BUJİLER SIK SIK DEVREYE GİRMİŞ 4. BUJİNİN PATLAMA SEBEBİ BU OLABİLİR VE BEYİNDE TERMOSTAT YAPILDIKTAN SONRADA 4 YERİNE ÜÇ BUJİ ÇALIŞTIĞI İÇİN MOTOR ARIZA LAMBASINI YAKIYOR DİYORUM.BAYRAMDAN SONRA BUJİLERİ DEĞİŞTİRTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
ARKADAŞLAR 5 KM YOL YAPTIKTAN SONRA GARAŞDA KAPUTU AÇTIM. KIZDIRMA BUJİLERİNE ELEKTRİK VEREN ROLE KUTUSU NORMALİN ÜSTÜNDE SICAKTI. EĞER BUJİLER SADECE İLK ÇALIŞMADA ELEKTRİK ALIP SONRA DEVRE DIŞI KALIYORSA , KIZDIRMA BUJİ ROLESİ NEDEN ISINIYOR. TABİ BUNLAR AMATÖRCE DÜŞÜNCELER AMACIM UZMANLARIN BU KONU HAKKINDA GÖRÜŞ BİLDİRMESİNİ SAĞLAMAK.İLGİLENE ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLER. SLM MEVLÜT AMCA.

mevlüt aca motor gerekli ısıya ulaşamadığı için ısıtma bujileri devrede kalmış olabilir dediğin doğru

rededir. soguk mkızdırma bujisi silindir basına bir adettir. devridaim suyu 70'derecendne düsükse devotorun ateslemesinde kolaylık saglar. bozulması durumunda(bir adet) motor tekleyerek de olsa calisir. ve soguk rolantide dengesiz calisir. isinmayı takiben zaten fonksiyonu biter.
kızdırma bujisi 1200 dereceye kadar cikar , seramik ya da metal uca sahiptir ve ömrü vardır. yapısal olarak sorun ömürle birlikte ortaya cikabilir. Kısacası cok zorlanır ve kontakla birlikte hemen devreye girmesi gerekir

SLM ARKADAŞLAR, YUKARIDAKİ YAZIYI Bİ SİTEDEN KOPYALAYA ÇALIŞTIM.SANKİ BENİM SORUNA UYUYOR GİBİ. SLM MEVLÜT AMCA.

mevlüt aca motor gerekli ısıya ulaşamadığı için ısıtma bujileri devrede kalmış olabilir dediğin doğru
SLM OĞUZCUĞUM. BU SORUNU SORA SORA ÇÖZECEĞİZ GİBİ.HAYIRLI BAYRAMLAR SLM MEVLÜT AMCA.

sanada hayırlı bayramlar mevlüt amca öyle tabi çözeceğiz

mevlüt amca bence bu sorun elektrik tesisatından kaynaklı olabilir benim amatörce yorumum bu baktırdın mı onu da bilmiyorum ama yazıyım dedim 🙂

SLM ARKADAŞLAR, DÜDÜLDE YAŞADIĞIM SORUNU,FİAT A YAZMIŞTIM. BUGÜN TELEFON ETTİLER SORUNUN DETAYINI ANLATTIM KONUŞMAYI KAYDA ALDILAR VE GENEL MERKEZE BİLDİRİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER. İNŞALLAH İLGİLENİRLER VE BİZDE İŞİN DOĞRUSUNU ÖĞRENİRİZ. SLM MEVLÜT AMCA.

Mevlüt amca ilgilenirler muhakak geri dönüyorlar

Back