doblomun arkası çok zıplıyor ve makaslı

emre67

Aktif Üye
aracımın arkası makaslı ve tümseklerde çok zıplıyor bazılar amortisör tokozunu 5cm kadar kesin diyolar doğrumu acaba bi etkisi olurmu?

takozu keserseniz aracınıza yük atmayacaksınız ve çok kalabalık binmeyeceksiniz. Yoksa makas daha fazla esner ve kırılır takoz kırılmasını önler.

Ben çoğu binek araca göre daha rahat buluyorum arka tarafı. Onlar kasislerde daha fazla zıplıyor

benim d1 premiodan zıplama konusunda hiç şikayetim yoktu ama rot balansçı arka takozlar aşınmış değştir dedi ve değiştirdik ama değiştirmez olaydım çok kötü oldu zıp zıp çok zıplıyordu daha sonra bi bakla kestim bu seferde hızlı geçilen eğimili ve kasisli yolda vurmaya başladı daha sonra tekrar değiştirdik servisten premionun orjinalini aldık problem çözülmüştü

d1 premio ve malibularda arka süspansiyon biraz farklı imiş servis söylemişti

benimde zıplama sorunum vardı araştırdım.premum ların makas ve amortüsörleri varklıymış,örneğin benim arabadan çıkan makasların kalınlığı 16mm,idi yeni aldığım makaslar 12mm daha ince,yalnız aldığım yer konfor amortüsör var onlarıda değiştirmen gereke bilir demişti.mkasları taktırdım biraz değişti tabiki ama konfor amortüsörde taktırmayı düşünüyorum yaza doğru.makasın tanesi 75tl aldım amortüsörede 65tl demişti.

doblo ve diğer ticarilerin en göze batan tarafı arka tarafdaki makaslardan dolayı zıplama olayı.
makas olduğu için pek çare yok gibi.bazıları takozları kestirdi bazıları makasları değiştirdi ama kesin sonuç elde edilemedi.
yıllardır bu mevzu tartışıldı durdu.hatta bazı d1 d2 premio sahipleri premio ların zıplamayı daha az yaptığını belirttiler.premio biraz daha üst model olduğu için belki haklı olabilirler ama arka yürüyen aksamda ne farklılıklar var bilemiyorum.

benim zıplama konusunda şikayetim yok mesela, ama başka arkadaşın dynamik model aracını kullandım çok zıplıyordu. premio modelleri biraz daha farklı

doblo ve diğer ticarilerin en göze batan tarafı arka tarafdaki makaslardan dolayı zıplama olayı.
makas olduğu için pek çare yok gibi.bazıları takozları kestirdi bazıları makasları değiştirdi ama kesin sonuç elde edilemedi.
yıllardır bu mevzu tartışıldı durdu.hatta bazı d1 d2 premio sahipleri premio ların zıplamayı daha az yaptığını belirttiler.premio biraz daha üst model olduğu için belki haklı olabilirler ama arka yürüyen aksamda ne farklılıklar var bilemiyorum.

mustafa abi d1 premio ve malibubu arka süspansiyonu farklı hatta serviste takoz alırken bile şase numarasından farklı bi parçaveriyor bizde d1 varken bi tanıdıktada d1 vardı o araba active versiyonu idi arada vark var şimdi ondada d3 var

bence zıplama sorununu fiat d3 ile çözdü tam bağımsız süspansiyon mükemmel özellikle altındak sert lastikleride değiştirince çok daha iyi oluyor

şimdi zıplama işine çare bulunamıyor peki makası basamıyozmu basssam sorun olurmu azıcık zaten önle eşit miktarda bascam.?

basan var ama nasıl yapıyorlar hiçbi fikrim yok 🙂 arka tarafı benimde hafif basmaya niyetim varda sonra kalabalık binince yük olunca sıkıntı çıkarmı orası var

dikkat ederseniz d1lerin önü ve arkas eşit ama d2 nin arkaso havada caba neden böyle yapmışlar?

la bütün moderatörler cevap yazmış,birisi çıkıp "konuyu yerine taşıyayım" dememiş.aferim la size!köfte spor kulübü!bu sene şampiyon sizsiniz!köfteciler!

konu taşınmıştır.

o takozuda kesmeyin.arabayı ziyan etmeyin uleyn!

la bütün moderatörler cevap yazmış,birisi çıkıp "konuyu yerine taşıyayım" dememiş.aferim la size!köfte spor kulübü!bu sene şampiyon sizsiniz!köfteciler!

konu taşınmıştır.

aaaaaaaaa

😀😀😀 köftespor

konu taşınmıştır.

valla gözden kaçırmışım fark etmedim.
senelerdir taşıya taşıya taşıyıcı oldum.*clap*

Back