Doblo Sürgülü Kapı Gıcırtısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onur_s
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

onur_s

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar aracom 2012 model safeline henüz 1 haftalık 850 km de ama sürgülü kapıdan biraz bozuk yolda gelen gıcır gıcır sesi bir türlü kesemedim ne yapmam gerekli gres yağda sürdüm ses devam ediyor.

bendede aynı sorunlar var.mustafanın önerdiğini bir deneyeyim.

arabaya binenler kapıyı açarken illaki sonuna kadar açıyolar bide tüm güçleriyle ittikleri için diyorum kesin kapı gitti yerlerde sonra kapatırkende kapı kolunu çekmeyi akıl edemiyorlar tüm güçleriyle asılıyolar bırak öyle değil deyince gruruna yediremiyomuş gibi komple asılıyor kapıya, bu yüzden kapı ayarı bozuluyor sanırım, bozuk yolda çok belli oluyor. arabaya binenlerle çok tartışıyorum arkadaş nerenle bakıyonda göremiyosun o kapıdaki mandalı millet düz mantık çekersem gelir diyor...

aynen katılıyorum sana hanefi

kapı lastiklerine slşkon sprey deneyin

aracınız yeni servise götürün garantiden halletsinler işleri bu..

sorunu çözdük şimdilik arkadaşlar kapı içinden geldiğini düşündüğüm ses arka tekli koltuktan geliyormuş 🙂

kapının üst makarasından veya kaltukların normal pozisyonda durduklarında üstkulaklarından geliyo olabilir.

o gıcırtı benim doblomdada var ama düz yolda sıkıntı yaratmıyor bozuk yolda yapıyor sorun ise üst makarada

gece uzun yola giderken herkes uyurken işte o orta kapı uyumuyorya .Beni motorumun sesiyle başbaşa bırakmıyorya bende ona gıcığım. bende hertarafı yağlıyorum ama ilerleme yok.

ben çareyi arabaya binenlere hostluk yapmada buldum aracı tanıtıyorum artık 😀 çıkış şöyle kapılar şöyle açılır - kapanır falan 😀 ama yine anlamıyorlar rehber tutucam son çare😀

İzmirde olanlara bu gıcırtı hakkında yardımcı olabilirim elimde iyi bir markanın sıvı gresi ve temizleme tektiniğim var bendede vardı o sorun uyguladım ve çözdüm...

İzmirde olanlara bu gıcırtı hakkında yardımcı olabilirim elimde iyi bir markanın sıvı gresi ve temizleme tektiniğim var bendede vardı o sorun uyguladım ve çözdüm...

kapsamlı ve resimli açıklarsanız izmir dışındaki ihtiyacı olan arkadaşlarda faydalanabilirler.

kapsamlı ve resimli açıklarsanız izmir dışındaki ihtiyacı olan arkadaşlarda faydalanabilirler.

*clap2**tup* mehmet abi haklı. anlatırsanız herkes faydalanabilir.

Yaparken hiç resim çekmedim fakat bir anlatım yapabilirim... Öncelikle kapının bağlantı noktalarındaki vidaları kontrol ettim acaba gevşememi var diye birşey çıkmadı sonra berner marka kullandığım temizlik maddeleri var zamanında bir takım paket almıştım.Öncelikle wd40 gibi fakat çok daha iyi bir ürünü var pas ve yağ sökücü onunla küçük bir boya fırçası yardımıyla vidaları hafif gevşeterek temizledim kapıyı açılınca kapanmasını engelleyen telin olduğu bölgeden kapının kaydığı kızağa kadar bütün aksamı yağdan arındırdım. Sonra gevşetilen vidaları sıktım ve tekrar bi spreyle üzerinden geçerek iyice parlattım bir süre bekledikten sonra (Üzerindeki sprey kuruyuncaya kadar) Yine aynı ürünün sıvı gresini kullanarak kayan kızağı ve bağlantı noktalarını güzelce yağladım bir kaç defa kapıyı açıp kapattıktan sonra tekrar sıvı gresi sıktım ertesi gün direk yola çıkıp birkaç çukurdan geçtim arkayada test operatörü kuzeni oturttum 🙂 Ses kesildi yaklaşık 2 hafta önce yaptım bu işlemi ve hala bir sıkıntı yok dahası kapılar muhteşem şekilde kayıyor anlıyacağınız gayet iyi sonuç verdi. İzmirdeki arkadaşlar dememin sebebide malzemelerim elimde olduğu için direk yardımcı olabilirim demiştim yoksa şehir dışındaki doblocu kardeşlermize bi kastımız yok hani 🙂 Umarım yardımcı olabilmişimdir.

s.a beyler bendede 1.9 jtd vip var döşemeler deri bej rengi temizlik için bir yardımcı olurmusunuz baya kirli yani bej rengi fümeye çekmiş biraz kirden işe kulladıgımın dolayı 🙂

benim sol arka kapıdan ve sağ ön kapıdan ses geliyor. tık tık diye. bozuk yolda rahatsız ediyor.

kapılrı konudaki anlatım gibi yağlayın kesilir

Back