Doblo rodaj

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan menesay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

menesay

Daimi Üye
Adı
M.Enes
Modeli
Renk
çöl gri
Arkadaşlar selamün aleyküm çok yakın bir abimize 2014 doblo premio black 1.6 105 hp aldık araç 10000 km yi doldurmadı son hız denemesi yapıyoruz 4. viteste 160 yapan araba 6. viteste 180 i geçemiyor bazı motorculara sorduk aracın rodaj süresi dolmamış ve motoru daha açılmamış dediler motoru açmanın yolu olarakta uzun yollarda 6. vitesi bir süre kullanmayıp 4. ve 5. viteste aracı biraz zorlamak gerektiğini uzun yolda aracı bir müddet 4000/5000 devir arası sürmek gerektiğini söyledi tabi bunun uzun zaman değil ara ara yapılması gerektiğini söyledi sizin bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum doğrumu acaba şimdiden teşekkürler ...

Benim bildiğim ise rodaj süresinde yüksek devirler kullanılmaz. Rodaj bitip ilk bakıma girdikten sonra bunlar yavaş yavaş yapılır ve motor düzene girer.

Yeni nesil motorlarda rodaj diye birşey var mı ki?

İlk yağ değişimine kadar araç zorlanmamalıdır

ben aldıktan 5-6 km de bi denemiştim 190 ı felan gördüm rahatlıkla.Rüzgarın olmamasına dikkat edip denemenizi öneririm.Rodaj zaten yok yeni araçlarda içiniz rahat olsun

hepinize yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim ama dediğim gibi usta böyle dedi yanlış mı doğrumu bilmiyorum aslında bana da biraz saçma geldi fakat 1.3 fiorino 200 görürken bu aracın 180 de takılması bizi şaşırttı devir kesiciden falan bahsettiler acaba ondan mı araç 6. viteste 180 km de 3500 d/dk. da duruyor aynısı bizim bir arkadaşın 1.6 tdı caddy sindede oluyor araç 180 de kalıyor olmadı servise götüreceğiz artık...

@menesay

Bu araçlar o hızlarda 4 tekerlekli tabut olur. Bence 150 den sonrası çok sakat Doblo vb. araçlarda. BOŞVERİN YAPMASIN... :tskler::tskler::tskler: ARACINIZI GÜZEL GÜNLERDE KULLANIN...

teşekkürler sağolun ama benim bu bahsettiğim hızlar ankara otobanı vb. yerlerde yapılan hızlar bilirsiniz orada en düşük hızda seyreden aracın 130 140 km/h ile seyrettiğini elbette bölünmüş yolda 120 130 un üstüne çıkmak tehlikeli.........

Araç hayırlı olsun.

2014 105 lik benimki düz yolda 190 üstüne çıkamadım bende

volkan abi araban kaç km de ?

180 az buz bir hız değil. Buradan sonra zaten süratlenme aşırı yavaş bir biçimde devam eder. 4500 devire kadar da zorlar kendini araç. Teknik bir problem olduğunu düşünmüyorum. Yolun müsait oluşu, aracı 180 de ne kadar devam ettirdiğiniz gibi kriterler de bunu etkiler.

Ayrıca rodaj süresi eski araçlarda olan bir kavram. Yeni teknoloji araçlar rodajlı zaten.

1,3 fiorino nasil 200 yapiyor yahu pek akil alir gibi degil.Tamam kasasi falan hafif ama karşısında hem beygir hem de tork olarak çok daha üstün bir doblo var.O bile bu hiza ulasamazken fiorinonun ulaşması ilginç. Bu arada 1,6 doblolarin fabrika son hızı 164 km.180 km yine iyi gidiyor...

Yani yolun meyli ve koşullar aynı mıydı bunların da karşılaştırılması lazım. Ayrıca bunlar bir sürü parçadan tek bir surete toplanan mekanik aletler. Elbetteki araçta teknik bir kusur da olası. Yani emin olamıyorsanız çekin bir servise kontrol ettirin, içiniz rahat olur en azından. 🙂

Hız kötüdür. Hele ki bizim araçlarda daha da dikkatli olun.

Aynen öyle bu araclarda boyle yuksek hizlar ancak beş şeritli otoyollarda o da kisa bir sure yapılabilir.Diger yollarda saglikli degil...

fiorino son hız kadranı ters çeviriyor

@menesay
yaw benim sattıgım 2013 75 fiorino nun 165 geçtigi vuku degildi 😀

Sevgili kardeşim rodaj veya tam rodaj hakkında forumda onlarca argüman bulabilirsin...Özellikle benim kaleme almış olduğum bir sürü bilgi var az dolaş forumda bulacaksın....kolay gelsin

@menesay
19000 km de henüz ilk bakımı dahi olmadı

Back