doblo dizel 1.9

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

alisuatt

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar
ben alisuatt
şu anda ankarada yaşıyorum.

ilk sorum yeni bir arkadaşımdan 2004 doblo dizel 1.9 aldım
aracımı bir türlü sabahları çalıştıramıyorum.
aküsü bitene kadar manşa basıyorum tık tık tık ediyor akü bitiyor. tabii yaptığım km saat menzil bilgileride gidiyor
mecburen vurdurmak zorunda kalıyorum.
ısıtma bujisi sinyali araç çalıştıktan sonra yanıp sönüyor.
ısıtma bujilerine baktırdım sıkıntı yok. ısıma buji merkezine baktırdım sıkıntı yok 140 tl para harcadım sırf bu parçaların çalıştığını anlamak için
ama sabahları genede aracımı çalıştıramıyorum önümüz kış malumunuz.
şimdi bu haldeyse ileride karlar yağdığında etraf buz olduğunda ne yapacam düşünmek bile istemiyorum.
o zaman hiç çalışmayacak demekki
aracımı seviyorum ama sırf bu nedenden beni mutsuz ediyor.
bu gidişle satacağım
1 aydır sitelerde araştırma yapıyorum bir türlü sağlam bir çözüm yolu bulamadım aynı konu ile ilgili bir arkadaşımın paylaşımını gördüm ama cevap göremedim
bir arkadaşım 1 lt benzin + 1 lt 10 numara yağ ile beraber depoyu fulle çalışır dedi sordum ustaya "sakın haa yapma motoru yakan" dedi
bir sürü antin kuntin mazot katkısı aldım koydum hiçbiri fayda etmedi
bu gidişle hafta sonu oto pazarının yolunu tutacağım.

ikinci sorum bu aracımı satarsam kaç para eder computest belgeleri elimde sağdece sol çamurluk ve sol far değişmiş geri kalan herşey orjinal motorda yıpranma %1.8 frenlerini, yağını, balatalarını daha yeni değiştirdim. klima ve hava yastığı yok
ama içi dışı temiz bir araç. aldığım arkadaş bazı nedenlerden fazla kullanamadı

saygılarımla bir bilen sorularımı cevaplarsa çok sevineceğim.
ilginize teşekkür ederim

merhaba.öncelikle hoşgeldin dostu..satma doblonu,arkadşlarımız muhakkak bir çözüm bulurlar.merak etme..

hoşgeldiniz öncelikle doblonuz hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin

aracınızı hiç usstaya falan götürdünüz mü yani bi çözüm bulan sööyleyen ooldumu

sizim mazot filitresi feğiştimi ayrıca mazot pompasıda kontrol edilmeli ardından ısıtma bujilrinin hepsi kontrol edlmeli

kendinizi tanıtınız.
konuyu yanlış yere açmışsınız.

taşıyorum.

Kardesim sorununu cozeriz ancak lutfen tanisma bolumunde kendinizi tanitiniz.....

SELAM ALİSUATT BENDEDE 1.9 D SX 2001 MODEL DOBLO VAR SIFIR ALDIM. BİR SENEDİR USTALARIN ÇÖZEMEDİĞİ VE BENDEN YAKLAŞIK 250 TL TAHSİL ETTİKLERİ Bİ SORUN VAR . EĞER SORUNUNUZU BİRAZ AÇARSANIZ. BİRLİKTE BİR ÇÖZÜME ULAŞABİLİRİZ. BİR, SOĞUKTA ÇALIŞMIYOR DİYORSUN ,ARABA KAÇ SAAT SONRA BU SORUNU YARATIYOR,İKİ, AKÜNÜN MARŞ GÜCÜNÜ ÖLÇTÜRDÜNMÜ,ÜÇ, ISITMA BUJİSİ GÖSTERGESİ ARABA ÇALIŞTIKTAN SONRA KAÇ SANİYE YANIP SÖNÜYOR,DÖRT,MOTOR ARIZA IŞIĞI YANIYORMU.BUNLARI CEVAPLARSAN,SORUNUNA BİRAZ YARDIMCI OLABİLİRİM.SELAMLAR MEVLÜT.

merhaba mevlüt bey

aracımda sabahları bu sorunla karşılaşıyorum.
şu son 3-4 hafta ayazlarda hiç çalıştıramadım
üstelik akşamlarıda çalıştırırken zorlanıyordum
ısıtma bujisi ışığı ve motorun işareti olan kırmızı ışıklı gösterge kontağı açtıktan bir süre sonra sönüyor
aracı çalıştırdığım anda ise ısıtma bujisi ışığı yanıp yanıp sönüyor. kontrol ettirdim ne ısıtma bujilerinde nede buji merkezinde sıkıntı yok dediler.
akü ile ilgili bir sıkıntım yok sanırım ama bir kontrol ettirsem iyi olacak galiba çünkü aracı takviye ettiğimde çalışıyor daha önce denedim.

peki bu benzin ve 10 numara yağ koyma konusundaki fikriniz nedir??

birde aracın çalışmaması ile ilgili olan hususta ne yapabilirim bilemiyorum.

sn alisuatt;

lütfen tanışma bölümünde kendinizi tanıtınız.kendini tanıtmayan üyelerin mesajları cevaplanmayacaktır.

Bu sizin için yapılan son uyarıdır!

TÜM ÜYELERE!
LÜTFEN FORUM KURALLARINA UYUNUZ!
ADMIN UYARILARINI DİKKATE ALINIZ!

BU BAŞLIK TARAFIMDAN GEÇİCİ OLARAK KİLİTLENMİŞTİR!
BAŞLIK SAHİBİ KENDİNİ TANITTIĞINDA KONU TEKRAR AÇILIP CEVAPLANACAKTIR!
KENDİNİ TANITMADIĞI HALDE BAŞLIK AÇMAYA DEVAM EDEN ÜYELER GEÇİCİ OLARAK BANLANACAKTIR!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back