Doblo D3 Lastik

ugrkrtl

Azimli Üye
Doblo
Adı
Uğur Kartal
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2010
Renk
Bej
Herkese selamlar.

2010 Doblo D3 geniş aile 1.6 aracımda Michelin 205 55 R16 lastiklerim var ve artık değişimi geldi. Çok baktım ama her yerde birşey yazıyor. Goodyear gördüm eagle sport 4 XL 205 60 R16 96 H baktım 4 mevsim. Fakat lastikçiye gittiğimde Goodyear lastiklerin diş kırdığını ve belli bir sürede kayma yaptığını belirtti. Elindeki buntarz sorunlu çıkma lastikleri gösterdi. Hankook baktım ama 96H değerlerindekilerin fiyatları en az 1000 TL fazla.

Sizler ne kullanıyorsunuz? Genel olarak Yük endeksi 91 92 olsa ne olur. Hankookta ventus prime 4 ile kinergu 4s2 arasında bir fark var mı? Vesaire vesaire. Yardımcı olabilir misiniz? Kafam gerçekten karıştı.

Lastik ile alakalı açılmamış konulardan takip edin

4 yıldır kullandığım polonya üretimi sava intensa 205/60/16 yı tavsiye ederim.Goodyearın yan ürünü ben memnunum yeri geldi köye de gittim patinaj durumu da oldu mecburiyetten.Çok para vermeye gerek yok.Hatta orjinal lastikten buna geçince doblo değilde sanki farklı araca binmişim gibi olumlu manada değişim oldu.205/55 yanak yetersiz bu araçlar için.

4 yıldır kullandığım polonya üretimi sava intensa 205/60/16 yı tavsiye ederim.Goodyearın yan ürünü ben memnunum yeri geldi köye de gittim patinaj durumu da oldu mecburiyetten.Çok para vermeye gerek yok.Hatta orjinal lastikten buna geçince doblo değilde sanki farklı araca binmişim gibi olumlu manada değişim oldu.205/55 yanak yetersiz bu araçlar için.
Peki Yük endeksi dedikleri durum nedir? 91 92 94 96 diye yazan rakam. Genelde 96 dan bahsediliyor Yük endeksi lastik başına 720 kg falan. Sizin lastikler nasıl bu konuda?

Peki Yük endeksi dedikleri durum nedir? 91 92 94 96 diye yazan rakam. Genelde 96 dan bahsediliyor Yük endeksi lastik başına 720 kg falan. Sizin lastikler nasıl bu konuda?
(link)

91 Yük endeksi yeterli geliyor o zaman Doblo için iki gündür kafam öyle bir karıştıki, resmen çorbaya döndüm.

91 Yük endeksi yeterli geliyor o zaman Doblo için iki gündür kafam öyle bir karıştıki, resmen çorbaya döndüm.
(link)
Linkten daha önce verdiğim konuya bakıp kontrol ediniz.
Aracınızın azami yüklü ağırlığı, hız endeksine karşılık gelen ile hesaplayın. Örnek endeks 91= 615Kg 4*615=2460 Kg yapar. Bu rakam ruhsatınızda yazan rakamın altında kalmamalı

Back