Doblo D2 motor arıza yakıp istop ediyor

Whoisgorkembox

Yeni Üye
Doblo
Adı
Görkem
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Hocalarım öncelikle iyi günler aracım 2011 model doblo d2 kmsi 175k. Aracım 3 4 gün önce yolda giderken bi anda çekişten düşüp motor arıza yaktıktan sonra istop etti. 10 dakika sonra gazı pompalayarak anca çalıştırdım. Ordan sanayiye götürüp makinaya bağlattım. Yüksek basınç sensöründen kaynaklı bir arıza olduğunu söylediler sonucunda da dün mazot hattında ki sensörleri temizlettirdim ayriyetten mazot pompasınıda değiştirmemiz gerektiği söylendi. Değiştirdik fakat bu sabah yine aynı şekil istop etti.

Bende 2010 Doblo var 1.6 bu arızayı bende yaşadım aracım yakıt seçiyor 3 farklı yakıt istasyonundan yakıt aldım Kayseri’den Yozgat’a gittim tam kırmızı ışıktan kalkarken motor lambası ardına stop etti Yozgat’tan geri Kayseri’ye gelirken yaklaşık 15 defa bu durumu tekrarladı ardına kendi çabalarım ile depoyu söktüm güzelce temizledim hava tuttum yakıt filtresini değiştirdim herkes tarafından tercih edilen bilindik bi yakıt istasyonundan yakıt aldım ardına da yakıt katkı maddesi koydum dahada böyle bi sorunla karşılaşmadım

Hocam teşekkürler cevap için. Bende önceki dönemlerde bidondan koyuyordum fakat hiç böyle yapmamıştı. Bugün ki istop etmesinden sonra tekrar marş vurdum çalıştı ardından shell den mazot aldım. Eve getirdim bi kaç saat sonra baktım ikaz lambası sönmüş bi sıkıntısı yok gibi şu anlık. Eğer devam ederse komple enjektör sensör ne varsa değiştireceğim gibi duruyor

Enjektöre sensöre fln girmeden önce yakıt filtresini değiştirmeni depoyu komple temizleyip yeni yakıt alıp yakıt katkı maddesi koyup denemeni tavsiye ederim

Yakıt katkılarından uzak durun uzun vadede enjektörünüzü bozacaktır.Man yetkili satıcısını bulup yakıt filtresini alıp değiştirin yakıtınızı da PO dan başka istasyondan kesinlikle almayın.Bakmayın insanların shell den aldıklarına shell yakıtı inceltiyor gaza verdiği tepki bir miktar farkediyor lakin hem fazla yakmanıza hem de uzun vadede enjektörde sorun çıkarıyor.

Hocalarım dediğiniz parçaların hepsini değiştirdim zaten araç sanayideyken. Konuyu açtığım günden beridirde şükürler olsun istop etmiyordu taki bugüne kadar. Araç rolantideyken klimayı açtım 4.kademde açılıydı bi anda istop etti motor arıza yaktı tekrardan. Sebebini hala çözemedim. Biraz araştırdım geneli boğaz kelebeğinden veya beyinden kaynaklı olabileceğini söylüyor. Açıkçası bende mazot pompasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü daha yeni değiştirdik. 1 haftada bozulabileceğinide düşünmüyorum.

Son düzenleme:
mazot geridönüşüne baktırın bir yakınımın D2 sinde olmuş uzun araştırmalar sonucunda bulunmuştu arıza.

Anladım hocam sağ olun. Baktıracağım tekrardan

Hocalarım iyi günler tekrardan. Maalesef ki sorun hala devam ediyor. Egr ve boğaz kelebeğinden yapma ihtimali var mıdır bu stop etmeyi?

Arıza yakıp stop ediyor hangi sensör öncesinde yakıt basınç sensöründen bahsetmişsinşiz temizlemişsiniz ama değişmemişsiniz galiba temizledikten sonra belki düzelmiş sonrasında mazot geçişi olduktan sonra yine tetikliyordur.O arıza ışığı ne gözüküyor baktırdınız mı araca normal mazot gelse bile sensör yanlış ölçtüğünde beyin aracı korumaya alır ya stop eder yada devir düşürür.Bu stop etme olayı krank sensöründe de olur.Egr boğaz kelebeği tıkalı olursa birbiriyle ilintili parçalar tıkanmışsa araç gaz yemez yada gaz yemekte zorlanır çok tıkalıysa rolanti dengesizliği olur stop edebilir ama sizdeki böyle bir şey değil aracın performansında sorun yoksa oradan olduğunu zannetmem

Cevap için teşekkürler konuda belirtmedim ilk açtığımda fakat egr lerden önceden de arıza veriyordu araç. Ki son 3 aydır araba kendini sıkıyor gibi hissediyordum zaten özellikle 2. viteste turbonun devreye girdiği devirlerde araba zor açılıyor açıldığında da gidiyordu. Önceki sahibininde temizlettirdiğini düşünmüyorum egr boğaz kelebeğini

Tekrardan merhabalar. Aracı dün sanayiye götürdüm tekrardan, makinaya bağlattığımda hava akış metre arızası ve beyin arızası verdi. Hava akış metreyi temizlettirdim ardından egr yi de iptal ettirdim. Arabanın çekişi düzeldi. Fakat hala aynı sorun devam ediyor. Üstüne üstlük araç artık kendini korumaya da almaya başladı. 3500 deviri geçmiyor oraya gelene kadar da sanki turbosuz dizeller gibi gidiyor. Ben sebebi olarak beyin olarak düşünmeye başladım. Sizce sorunun sebepleri nelerdir. Şu ana kadar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim fakat, pompacı aracı incelediğinde de yazılanlarda bir sorun olmadığını söyledi.

Tekrardan merhabalar. Aracı dün sanayiye götürdüm tekrardan, makinaya bağlattığımda hava akış metre arızası ve beyin arızası verdi. Hava akış metreyi temizlettirdim ardından egr yi de iptal ettirdim. Arabanın çekişi düzeldi. Fakat hala aynı sorun devam ediyor. Üstüne üstlük araç artık kendini korumaya da almaya başladı. 3500 deviri geçmiyor oraya gelene kadar da sanki turbosuz dizeller gibi gidiyor. Ben sebebi olarak beyin olarak düşünmeye başladım. Sizce sorunun sebepleri nelerdir. Şu ana kadar cevap verdiğiniz için teşekkür ederim fakat, pompacı aracı incelediğinde de yazılanlarda bir sorun olmadığını söyledi.
Egr körlendikten sonra yazılım ile kapattınız mı?
Yazılım olmadan işlem iptal olmaz egr borusundan kapatsanız da egr konumlandırıcısı ecu dan işleme devam eder

Diğer işlem de turbo selonid valfini kontrol ettirin selonid valfi sökün üzerinde plastik 1 kuruş şeklinde kapak var orada emme süngeri mevcut onu bir temizleyin yıkamayın sadece bakın çok dolu mu valfi multimetre ile kontrol edin

Hava akışmetre nin fişini çekip deneyin 3500 den sonra korumaya almaz ise hava akış metre arızalıdır.

Sorun çözülmediyse map sensörünün fişini soketten çekin deneyin 3500 de korumaya alıp almadığını kontrol edin daha sonrasında çözülmez ise yakıt sistemine bakın

Yazılım olmadan işlem iptal olmaz egr borusundan kapatsanız da egr konumlandırıcısı ecu dan işleme devam eder

Diğer işlem de turbo selonid valfini kontrol ettirin selonid valfi sökün üzerinde plastik 1 kuruş şeklinde kapak var orada emme süngeri mevcut onu bir temizleyin yıkamayın sadece bakın çok dolu mu valfi multimetre ile kontrol edin

Hava akışmetre nin fişini çekip deneyin 3500 den sonra korumaya almaz ise hava akış metre arızalıdır.

Sorun çözülmediyse map sensörünün fişini soketten çekin deneyin 3500 de korumaya alıp almadığını kontrol edin daha sonrasında çözülmez ise yakıt sistemine bakın

İntercooler borularına bakın bazen yırtılıyor o da fazla hava emer ya da basar o da korumaya alır önce buna bakın sonra sensörlere bakın

Yazılımdan da iptal ettirdim. Geçtiğimiz günlerdede bir obd cihazı sipariş ettim sabah geldi denedim. Verdiği arızalarda bunlar

Dosyalar

• IMG_2395.webp
    IMG_2395.webp
    93,9 KB · Okunma: 16
Regülatör vermiş ama regülatör o şekilde korumaya almaz stop eder çalışmaz turbo intercooler hortumlarına bakın tamponun altında

Aslında araç arızayı çok açık söylüyor fuel rail pressure too low diyor. Mazot hattında basınç yetersiz. 2. Yazan da basınç düşüklüğünden olabilir, mazot pompası değişmesine gerek yok iç tamir takımı değişiyor onların

bazen mazot filtresi ve sensorude boyle degisik arizalar veriyor.benimkindede 15binde bir mazot pompasi arizasi veriyor obd den bakiyorum.sonra mazot filtresini degistiriyorum filtron kullaniyorum bu arada düzeliyor 😅

Back