Aynı sorun bende de var arkadaşlar.Tabi bu kapılar araba sıfır alındığındaki gibi olmuyor.Galeriye gidip sıfır aracın kapısını açıp kapadığınızda yağ gibi kayıp gittiğini görüyorsunuz keşke hep böyle kalsa.Hatta benimkinde aracın kilidi açık olmasına rağmen sürgülü kapıları dışarıdan açamama durumu vardı.Ancak içerden açabiliyordunuz ve baya sıkıntı oluyordu.Servise gidip gösterdiğimde kapı halat mekanizmasının değişmesi gerektiğini söylediler ve 200 TL fiyat çektiler.Ben de fazla buldum bu fiyatı ve değiştirmeye yanaşmadım.Gittim WD-40 aldım kapının bütün raylarını,mekanizmalarını yağladım.Şimdilik sorun yok bakalım ne kadar devam edecek.Ancak söylenildiği gibi rayları temizleyip yağlamak en doğrusu.temizlemeden yağlarsanız çok verimli olmuyor.
Bir de hava sıcaklığı sıfırın altına düşünce bu kapılar yine donuyor ve açılmıyor dışarıdan.Bu da büyük bir sorun.Ancak araba biraz gidip motor ısınıp içerinin ısısı arttıktan sonra açabiliyorsunuz.Bu arabanın en büyük problemlerinden biri bu.Buz çözücü spreyler satılıyor belki onları mekanizmaya sıkmak çözüm olabilir...