Doblo 2014 mü ? Connect 2012 mi

ugurturan09

Yeni Üye
Başka Araç
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Başka Araç
Arkadaşlar merhaba gördüğüm üzre dobloda resmen profesyonelsiniz ve aranıza katılıp sormak istedim beyaz eşya servisim var şuan 1.2 lpgli doblo kullanıyorum . Ford connect 2012 1.8 110 luk ve 1.6 dizel 105 2014 doblo arasında kaldım kafam çok karıştı . Özelikle bakım masrafları gerek sürdürebilirlik açısından ne önerirsiniz ? Doblo da beni 4 cam otomatiği gibi dolu özelikler cezbediyor fakat 1.6 dizel motoru nasıldır kroniği nedir ? Virajlarda nasıl yatma yapıyor mu fordda ki agresif sürüşe elveriyor mu . Bu konuda cahilliğime verin sadece soruyorum önerilerinizi bekliyorum . Tekerinize taş değmesin

Connect transit minibüs kadar yakıt tüketimi olan arkası makaslı konforu düşük araç maalesef. Bu sınıfta sadece doblo da olan arka bağımsız süspansiyor yakıt tüketiminin connecten daha az olması arka camların elektrikli olması gibi bir çok konuda connectten daha mantıklı bir tercih olacaktır.Temiz ve özellikle yetkili servis bakımlı alırsanız uzun yıllar kafanız rahat binersiniz.1.6 Euro4 motor olanı almanızı tavsiye ederim.

Doğru da ustam burda fordun yol tutuşu kemikli direksiyonu ve sağlamlığı cezbediyor ve iç kalite trim olarak fordun önde olduğu düşünüyorum ikisinin full paketi olarak ne düşünüyorsunuz doblonun yol tutuşu alt takımı sağlam mıdır ? Virajlarda ford kadar iddalı mıdır ? Yanlış anlamayın sadece soruyorum . Ayrıca cevabınız içinde teşekkür ederim .

Doğru da ustam burda fordun yol tutuşu kemikli direksiyonu ve sağlamlığı cezbediyor ve iç kalite trim olarak fordun önde olduğu düşünüyorum ikisinin full paketi olarak ne düşünüyorsunuz doblonun yol tutuşu alt takımı sağlam mıdır ? Virajlarda ford kadar iddalı mıdır ? Yanlış anlamayın sadece soruyorum . Ayrıca cevabınız içinde teşekkür ederim .
Yakıtını ve arkasının makaslı olmasından dolayı çok sallamasını dert etmeyecekseniz Ford alabilirsiniz. Konfor ve yol tutuş arıyorsanız arıyorsanız Cady tavsiye ederim.Doblo'nun otomobil dönüşümü var ama connectin ve cady'nin yok buda büyük bir artıdır doblo için.İç hacim olarakta doblo connectten daha geniş.Yetkili servis bakımı için geçen yıl 2800 lira ödemiştim fordun kapısından geçirmezler 2800 liraya.

Çok teşekkür ederim ustam anladığım kadarıyla connect zamanının arabasıymış bir 7 8 sene önce alınırmış ama şuan doblo baya önde dobloda yol tutuşu nasıl ustam kusura bakma başını ağrıtıyorum .

Çok teşekkür ederim ustam anladığım kadarıyla connect zamanının arabasıymış bir 7 8 sene önce alınırmış ama şuan doblo baya önde dobloda yol tutuşu nasıl ustam kusura bakma başını ağrıtıyorum .
Kullanan kişiye göre değişir en nihayetinde hafif ticari yüksek bir araç virajlarda fazla zorlamaya gelmez fakat arka süspansiyon tam bağımsız olduğu için yol tutuşuna olumlu katkısı var.Ben lastikleri 205/60/16 yaptım yol tutuşuna olumlu katkısı oldu konfor olarakta sanki doblo değil farklı bir araca biniyor hissiyatı oluşturdu.Orjinal lastik ticari sert lastik tabanı da 195 di.Eğer işinize uygunsa maxi 1.6 doblo alırsanız uzun olması nedeniyle daha konforludur ve bagajı daha geniştir fakat otomobil dönüşüm olmuyor diye biliyorum maxi lerin yanlış bilmiyorsam.Cady de makas olmasına rağmen çok konforlu ama yedek parça bakım maliyetleri maalesef çok yüksek dobloya göre.Ama connectin arka koltuğunda kısa bir yolculuk yaptım içim dışıma çıktı arazi aracı ford ranger çift kabin picup bile connecten daha konforlu geldi bana.Yük taşımak için connect çok mantıklı 1 ton yükleseniz bile çok rahat taşır ama doblo arka bağımsız süspansiyonu nedeniyle fazla yüke gelmez connect gibi.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler üstat peki doblo uzun yolda yoruyor mu mesela 150 160 la gitsen

Back