doblo 1.4 benzin lpg

TBODUR

Yeni Üye
arkadaşlar aranıza yeni katıldım doblo 1.4 benzinli nasıl bir araçtır ve kaç valftir bilgilendirriseniz sevinirim

aramıza hoşgeldiniz,keyifli forumlar..........benim bildiğim 1.4 doblo 8 valf......

TBODUR tarafından yazılan metin:
arkadaşlar aranıza yeni katıldım doblo 1.4 benzinli nasıl bir araçtır ve kaç valftir bilgilendirriseniz sevinirim

Kardeşi bak adminlerimizden Geremy kardeşim aydınlatıcı bilgi yazmış burada sanırım sana faydası olur.................

2008 model 1.4(1368cc)77 bg 115 tork benzinli doblo sahibiyim.
15 bin km lik şehir içi ve şehir dışı izlenimlerimi aktarmak istedim.

ilk başda 1,4 motor bu kasaya ufak zannediliyor yanlız güzel seçilen vites oranları nedeni ile kasayı kaldırmamazlık gibi bir durum söz konusu değil.1.9 multijet veya jtd gibi asla seri ve hızlı değil.
araç 1240kg(kantarda1340 kg)
bir kaç kişi ve eşya ile 1,5 tonluk bir kütle oluyor.
torg olayı multijetteki gibi değil
şehir içinde sanıldığının aksine çok yakmıyor.uzun yolda 90 civarı giderseniz otomobil ayarında.
eğer aşırı yükünüz yok emekli aile arabası gibi performanssız kullanılacaksa tamamıyla yeterli.
pahalı benzin dezavantajını lpg ile avantaja 1250tl gibi bir rakamla dönüştürebilirsiniz.
motor inanılmaz sessiz dururken çalıştığını anlamıyorsunuz bile.(bence en büyük artılarından biri bu)
bakım ve parça masrafları illaki dizelden hesaplı.çünkü şu an sıfır doblo alsanız 3 yıl yada 150 bin km servise mahkumsunuz.tam düz yolda 4 kişi ile 160 km hızı gördüm devir saati 5500 lere yaklaşıyor idi.

bu dobloyu kimler almamalı:
-hızzlı kalkmayı sevenler
-çok km yapanlar
-yüklü kullananlar

yukarda dediğim gibi tam emekli ve aile arabası.

fire motor özelliği
-8 valf sayesinde şehir içi tüketim azaltılmış
-sessiz motor
-motor ömrü epey uzun

aklıma gelenler şimdilik bunlar
sormak istediklerinizi bu başlık altında sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.

8 valf avantajı şehir içi ve dışı tüketimleri birbirine yakın.

lpg ye uyumlu motorlar.

Selamın aleyküm arkadaşlar bu forumdaki 1.4 doblo hakkındaki ve lpg de yakıt durumu hakkındaki bir çok konuyu en az 10'ar kere okumuşumdur. Rica etsem güncel olarak 1.4 lpgdeki dobloların çekişi gidişi ve yakıt ne civarda tavsiye edermisiniz yazarsanız sevinirim aklım çok karışık aile aracı olarak kullanılacak,yük sarılmayacak nadiren ıvır zıvır konulabilir vede yılda en fazla 15 bin km yol yapar bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim şuan 16000 liraya 1.4 benzinli doblo atiker sıralı sistem lpg 2007 model 62 binde araç ne dersiniz??

Araba temiz ise alinir 1.4 firedan asiri performans bekle, ek yanlis olur ben lineada 1.4 fire kullandim aole icin yeterli ve ekonomik

Çok aşırı performans istemiyorum hatta alırsam en kısa zamanda chip tuning olayına girmek istiyorum o yüzden az da olsa bişeyler olur diye tahmin ediyorum inş bakalım kısmetse alıcam 16 bine Abs Klima Tek airbag Çift sürgü 2007 model 62 binde araç sol tarafında çizik boyası var başkada bişey yok deniyor.

Fiyati normal gibi binici icin biraz pazarlik edilebilir ama biraz daha dusuk model 1.3 mjet alinabilir

21 civarı şuan dediğim aracın piyasası 15.5 a bağladık bakalım haber bekliyoruz aile için şehir içi kullanılacak araç bakalım kısmet artık.

Bence 15.5 piyasa fiyati gule gule kullanin

Back