doblo 1.2 yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vet2104
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

vet2104

Yeni Üye
arkadaşlar iki hafta önce doblo 1.2 aldım tanışma bölümünde belirttiğim gibi aracımda şöyle bir sorun var ilk çalıştırmada yani sabah çalışıyor ve silkeleniyor bazen stop ediyor bazen gaz veriyorum sallana sallana çalışıyor biraz gidiyorum 10-20 metre bir kesiliyor araba sonra düzeliyor ve aracım gazlı bu söylediklerim ilk benzinde çalışırken oluyor motor ısınıp gaza geçince ki gaza geçerken araba gaz kesiyor bazen ama bazen gaza geçtiği bile belli olmuyor ama gazda rölentideyken gaza basınca araba tekliyor sanki, çok uzun bir sorun oldu kusura bakmayın, servisi aradım bilgisayara bağlayıp arıza nedir bakabilirmiyiz dedim onlarda gazlı arabada bilgisayara bağlamak çözüm olmuyor gazı sökmeye kadar gideriz dedi, şimdi ne yapsam anlamadım sizce benim doblomun sorunu ne olabilir, bana yardımcı olursanız çok memnun olurum saygılar.

Aynı sorun şuan bizdede var ilk çalıştırmada özellikle yokuş yukarı araba silkelenerek çalışıyor ve ateşleme sistemi arıza ışığı yanıyor boşta gaz verince sönüyor.Dahada yanmıyor.Henüz bi ustaya gitmedik sizi bilgilendiremeyeceğim.

arkadaşlar kimsenin bir fikri yok galiba bu durumla ilgili..gidip bir gazcıya ayarına baktırayım belki o bir fikir.

en iyisi olur be kardeşim.biliyorsun benzinli doblosu olanlar az.onlarda bu sıralarda siteye girmediler demekki.kusura bakma.sonucu sen yazarsın artıkda başkasının ihtiyacı olursa faydalanır.

aracın bujileri nezaman değişti ateşlemede bi problem var giibi

ben şimdiye kadar öle bir sorunla karşılaşmadım ama 1.4 doblomun bujileri kesmişti ve araba sirkelenerek gidiyordu yokuşları o şekilde çıkıyordu düz yolda sirkelenmesi azalıyordu şuanda 1.2 doblom patlama yapıyor ve sanırım bir nebze olsa da arttı ve kablolarında bir kesiklik var marşa basıncı çalışmıyor çıt çıt diye ses yapıyor sol şase yani akünün olduğu şasenin oradaki kabloları oynatınca çalışıyor ve hangi kabloda sıkıntı var bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.

geçmiş olsun berat.

geçmiş olsun, bendeki motor da 1.2 ama LPG yok. bir de orijinal bujileri 36000 km.de değiştirdiğimde 3ü kararmış ve biraz tırnak arası açmış, 1 i ise neredeyse yeni gibi temiz çıkmıştı..
aracınız 2001 model olduğu için kapsamlı bir bakım istiyor galiba.

abi benim bujilerde 1 kere değişti 40.000 bakımında oda kapkaraydı bujiler yanık gibiydi tırnakları pütür pütür.komple bakım hava filtresi falan araba çok rahatlamıştı dip gazda spor filtre varmış gibi ötüyordü 😀

bakım şart..

abi şimdi bi sorun var araçta ilk çalıştırmada ateşleme sistemi ışığı yanıyor babam bugün saat 7 de işe giderken geldi yine yanmış ışık feneri aldık baktık buji kablosu çıkıktı onu taktık tekrar çalıştırdık sönmedi boşta 5.000 5.500 rpm e kadar gaz verince veya 10-20 m gidince kendi sönüyor dahada yanmıyor bakalım ne çıkacak

bilgisayara bağlatınca belki belli olur ama kesin yaptırın bizim gibi yolda kalmayın

sorun çözüldü sanırım dün mesajımda belirttiğim gibi bobin yerinden çıkıktı babam onu taktı bugün hiç sorun çıkarmamış her şey normalmış bizde bir şey var diye endişeleniyorduk yinede zaman gösterecek tabiki

Hocam sorun çözüldü mü?

Back