dizel1,3 mü 1,2 benzinlimi?

hakanckmkc

Aktif Üye
Doblo
Adı
hakan çakmakçıoğlu
Kan Grubu
0 +
Meslek
özel sektör çikolata
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2006
Renk
KIRMIZI
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar
henüz bir doblom yok nasip olursa şubat gibi düşünüyorum
aile arabası olarak kullanacağım çok yüksek hızda kullandığımı söyleyemem genenelde 100 max130 ama araba sollarkende sıkıntı çekmeyi istemem doğrusu ruhsatta otomobil geçen 16000 e kadar bir araç düşünüyorum
benzinle mazot arasındaki fark50 kuruşa düşünce acaba1,3dizelmi yoksa 1,2 benzinlidoblomu alsam bilemedim tüpten kortuğum için tüplü alsam bile doldurmam gibi geliyor bana yangından patlamadan korkuyorum
1)dizel aracın motorunun bakımı daha pahalı diyorlar
2)emisyona göre vergi alınacak söylentisi var
3)tüplü araçlardada ağırlık artışı diye ağır kusur gösterilecek söylentisivar
ben asgari ücretle çalışan biriyim ama 2 çocuk ana baba derken araba mecburi artık
sizlerden ricam 1,2ve 1,3dizel araçların artı ve eksilerini yazarsanız sevinirim
not silivri istanbulda oturuyorum aracı alıp kısa vadede satmayı düşünmü yorum gittiği yerekadar bizimle olacak yani
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
herkese hayırlı günler

merhaba,
aile için kullanacaksanız tavsiyem 1.3 alın.
Benzinin ne olacağı belli değil bence dizel olsun 3 kuruş fazla olsun. Hem sollamalarda turbo sayesinde yığılma problemi benzinliye göre biraz daha az olur.
bakımı pahalı değil 100 tl ye periyodik bakımı yapılıyor benzinlide bu fiyaya yapılıyor artık pahalı değil.
uzun süre kullanacaksanız şöyle km si çok yüksek olmayan temiz kullanılmış bi raç bakarsanız uzun yıllar sıkıntısız binersiniz. Zaten doblolar neredeyse sorunsuz araçlar tam aile için.

bizde 1.2 doblo var bu yaz 2. kez uzun yola çıktık 4000 km civarında dobloda yükte vardı ve 4 kişiydik 100 ü rahat görüyor bu arada lpg de gittik gayet memnunum tabi yine size kalmış birde 1.2 doblo gitmez falan diyorlar ön yargı ile yaklaşmayın 😀 lpg den de korkmayın bakımını falan yaptınızmı sıkıntı kalmıyor bakın bizim diğer doblo doğalgazlı hiç bir sıkıntı yok

bencede 1.3 alın hem ekonomi sorunsuz binersiniz

Gaza gelen zamdan sonra pek mantıklı değil.

Ayrıca mazot benzinide geçse fark etmez.

Çünkü mazot 5 lt yakıyor iken benzin 10 lt yakıyor.

yani benzin 5tl mazot 10tl olmadığı sürece.

Dizel arabaya devam. Kesinlikle dizel

ya bi aralar izmir-aydın civarlarından bir üyemiz vardı.yaşlıca bi abimiz.o abide 1.2 lpg li bir doblo vardı.o arabayı sattı,yerine 1.4 palio aldı ama sonra 1.2 lpg li doblonun peşinden çok eyvah etti.çok memnundu 1.2 lpg li doblodan.

tabi o zamanki fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında epey bi fark var.şimdi nasıldır bilemem ama 1.3 kadar iktisatlı bir motor varsa o da 1.2 lpg li doblo.

birde kafamda kango dizellervar onların fiyatları biraz daha düşük ama kararsızım
kusura bakmayın araba parasını zor toplayınca tek seferde doğru seçim yapmam gerekiyor. o yüzden arabayı alanakadar her altarnatifi düşünmem gerekiyor

aracı eşiminde kulanmasını istiyorum ve o biraz acemi bir yere vururda araç patlar diye korkuyorum işin aslı 1,2 de lpg var ama henüz bende lpg kullanacak cesaret yok

Çok rahat olun.

Ayrıca acele etmeyin araç işi aceleye gelmez.

Temiz araç istiyorsanız dizel araç iyidir.

ama dizel aracı devirli kullanmanız gerekir benzinli kadar rahat olmayabilir.

iyi tartın

kangoo alırsanız il kasalardan onları benzinli alın dizel de çok bakımlısını bulmanız gerekir

ama size en iyi 1.3 doblo

eşiniz kullanacaksa kangoo almayın derim, kangoo direksiyonu ve debriyajı ağır bi araç bayan kullanımı zor olabilir, doblonun direksiyonuda debriyajıda rahattır.

mesela şu araca bi talip olun derim full donanım hemde premio
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-acil-satilik-full-full-doblo-147626671/detay

bende daha önce h 100 vardı vergi sigorta muayene hız sınırı sorunlarını görünce oto ruhsatlı olması daha makul geliyor.
aracı şubat başınakadar almayı hedefliyorum nasib artık acele yok iyi araştırıp tek hamle hakkım var

aracı eşiminde kulanmasını istiyorum ve o biraz acemi bir yere vururda araç patlar diye korkuyorum işin aslı 1,2 de lpg var ama henüz bende lpg kullanacak cesaret yok

eşinizde kullanacaksa diesel almayın.eşinizin 1.3 motoru devirli kullanabileceğini zannetmiyorum.1.2 daha özensiz kullanılabiliyor.

dün biraz gezdim,118 km nin ortalaması 5.4 litre.km de 24.7 kuruş yakıyorum.mazot 4.57 (opet ultraforce euro diesel)

alacam 1.9 düz diesel dobloyu,verecem 10 numara yağı.hükumette ötv yerine sbv alacak.(sbv nin açıklamasını merak edenlere özelden yaparım.)

velhasıl 5.4 ortalamayı her araç çıkartamaz.ama böyle bir mazot fiyatı yok.4.57 ne la?arabayı ilk aldığımda 5.4 tüketim 2.50 mazot fiyatından 13.5 kuruş ediyordu.

2010 ocağından 2013 aralığına kadar geçen sürede mazot fiyatı %82.2 arttı.

[big]HAYALDİ GERÇEK OLDU![/big]

"sen lpgli al" demeye kokuyorum.ona da bir güzellik düşünmüşlerdir.

dün biraz gezdim,118 km nin ortalaması 5.4 litre.km de 24.7 kuruş yakıyorum.mazot 4.57 (opet ultraforce euro diesel)

alacam 1.9 düz diesel dobloyu,verecem 10 numara yağı.hükumette ötv yerine sbv alacak.(sbv nin açıklamasını merak edenlere özelden yaparım.)

velhasıl 5.4 ortalamayı her araç çıkartamaz.ama böyle bir mazot fiyatı yok.4.57 ne la?arabayı ilk aldığımda 5.4 tüketim 2.50 mazot fiyatından 13.5 kuruş ediyordu.

2010 ocağından 2013 aralığına kadar geçen sürede mazot fiyatı %82.2 arttı.

[big]HAYALDİ GERÇEK OLDU![/big]

"sen lpgli al" demeye kokuyorum.ona da bir güzellik düşünmüşlerdir.

aynen öyle.satmamak varmış 1,9 u.

Bizim eski araba lpgliydi (Doblo değil) babam ehliyetini gencken almıs 50 li yaşlarda arabamız oldu acemiliğini onda attı 1 i ağır olmak üzere çok kaza yaptı şükür hiç bişey olmadı maddiyat konusu hariç.Ağır dediğim kazadada arabanın arkasına büyük bir darbe almıştı lpg tankının olduğu yere.Ama en iyisi 1.3 dizel sizin için. Kullanmasıda kolay combo caddy kango kullandım ama aralarında en iyisi Doblo derim.Size kalmış...

bizim var doblo 1.2 benzinli & lpgli 2005 model 2008'den beri bizde sanayi yüzü görmedi daha bakım harici.
zaten doblo hız aracı değil hızı istemiyosan 1.2 sana göre fiat parçası diğer araçlara göre biraz daha ucuz
lpg olayından korkmanada gerek yok lpgde elektrik düzgün olsun bi sıkıntı çıkarmaz eğer 1.2 benzinli lpgli alırsan sıralı sistem olmasına dikkat et
otomobil konusunda 2002 model çok bulursun ama temiz bulmak kolay değil diğer modellerinde nadir var

eğer işin ehline yaptırılırsa lpg den korkmak gereksiz.
zaten gün itibari ile 5 tl ye yaklaşan benzine binmek anlamsız.

1,3 doblo 2006 model bir aracın kaporasını verdik inşallah hayırlısı ile alırız bir aksilik çıkmaz
7 kotuklu 104000de 18000 e anlaştık yorumlarınız için teşekkürler

Back