Dizel yakıt sensörü uyarısı

Nctcngz

Daimi Üye
Adı
Necati
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Siyah
Cümleten Selamün aleyküm Team Doblo Ailesi

Doğru başlık olup olmadığıdan emin değilim ama sorunum acil cevaba ihtiyacım var. Yaklaşık 1 hafta önce doblomu sabah çalıştırdım dizel yakıt sensörü uyarsı verdi çağrı merkezini aradım yakıtta su olabilir aracı kullanma denildi güvenmedim sanayiye gittim ustaya sordum sensör arızalıdır sorun yok denildi yaptırmadım şuan uzun yola çıkmam gerekiyor yaklaşık 650 Km herhangibir sorunla karşı karşıya kalırmıyım cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı Ramazanlar.

Aracın neydi? Filtreye su geldiyse filtre şiştiyse hemen değişmesi gerekir ve bu durumda depoda inip temizlenip takılır

Ama arıza ekranında sensör yazıyorsa su ile ilgisi yok yola gidersin

Aracım 2011 model Doblo 3 dizel yakıt filtresi kontol edin gibi bir uyarı yanıyor göstergenin sağ en altında sarı bir ışıkla birlikte

@Nctcngz
aynı konuyu linke tıklayarak burdada açabilirmisiniz

(link)

Anladım yani yola çıksam sorun yaşarmıyım net olrak yolda bırakır mı beni 🙂

Mazot filtresini sökün altındaki tahliyeyi açın içini komple boşaltın sonra tekrar takın. Depoyu sonuna kadar bitir yolda kalacak kadar. Sonra mazot filtresini değiştirip depoyu fulle würth dizel katkısını at. Arabayı makinaya bağlat hataları sildir. Yola devam et.

@Sezgin Tok
Teşekkürler başkanım

Bide 60 bin km bakımını yaptırmadan yola çıkma. Bakımsız araba yolda bırakır.

Vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim yeterli oldu pazartesi günü kontrol ettiricem

Back