Debriyaja basılıyken araba ilerliyor ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iissoo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

iissoo

Onursal Üye
Adı
İsmail
Meslek
iklimlendirme
Modeli
Renk
Beyaz
debriyaja basılıyken araba kendi kendine ilerliyor 1 den 2 ye atıyorum gine debriyaja basılı dahada artıyor arabanın hızı , acaba sorun mu var dicem ama dükkanda opel kombo var ondada aynı

debriyaja basılıyken araba kendi kendine ilerliyor 1 den 2 ye atıyorum gine debriyaja basılı dahada artıyor arabanın hızı , acaba sorun mu var dicem ama dükkanda opel kombo var ondada aynı

her iki arabanın debriyajınıda aynı kişi aynı ustaya ayarlatmışsa,ikisininde kavraması çok alçak ayarlanmış olabilir...bu yüzden debriyaj tam ayırmıyordur.

bizim araba sıfır yeni aldık

yani fabrikadan nasıl geldiyse öyle yani

hyr hiç bir sorun yok sadece araba ilerliyor o kadar 😀 gaza basmaya gerek kalmıyo rolantede gidiyor

bende aracı sıfır aldım 8 ay oldu ama hiç başıma gelmedi öyle birşey
ama kafana takılıyosa servise gitdimi söyle derim
ve birde tavan cıtaları vida kapakları var ya oralardan cok kabarı yor, boya.. başıma geldi deyiş di garantiden bir tanesi şimdi diyerleri de kabarmış

çokta hızlı gitmiyoda hafif ilerliyor ..çıtalarıda bakmadım yarın bakayım bizde alalı 1 ay fln oldu

birden olan birşey deyil zmanla oluşuyor.
8 ay oldu garantiden yapılan işleri söyleyeyim
1-far ayarı
2-şöför.kapısı ayarsızdı
3-arka koltuk kitleme tırnagı ayarı 2 yaptık dediler olmadı kendim yaptım
4-tavan cıtası bir tanesi deyişti kabarma sonucu gecen gördüm geri kan 3 tanesi de kabarmış
şuanda bu kadar

bizimde sag sürgülü kapı ayarsızdı kaportaya sürtmüş çizmiş boyayı kapıyı ayarlamışlar 1.30 saatte çizik yerede boya yapılcakmiş ellerinde ykmuş bir ara gidicez boya sürücekler suanda başka sorun yok bide arabanın heryeri vida o kdar para veriyoz insan bi vida kapagı takar bide başları hafif yalama olmuş sinir bozucu

hatta 1 tane vida gördüm yamuk sıkmışlar çok az tutuyor servise giderken araba bende gidicem babamla tek tek göstericem bu niye böyle burda niye bu var niye şöyle die

debriyajdan ayağınızı çekince gitmesi çok normal hatta rolantide kendi hal,inde ilerleyip gider 2, vitestede deneyin gider hafif rampa çıkar

bişey daha...

daha önce izmirdeki çağdaş servis sitemizde şöyle bir şey paylaşmıştı

....zaten debriyajlar telli değil,hidrolik...bu yüzden ayağınızı debriyağa basılı tutsanızda balatayı aşındıracak...

yani hidrolik debriajlarla ilgili bir durum olabilir..ha benim arabada böyle ilerleme gibi bir durum yok ayrı dava...

hafif bi ilerliyor sadece çokta degil yani oda bazen sanırım daha alışamadık ztn fazla kullanmıyoruz arabayı

bizim dobloda yokuş yukarı 1. viteste firene basıyorum araba durma seviyesine geliyo ama debriyaja basmıyorum ayağımı frenden çektikten sonra hiç gaza basmadan hızı artıyo bence normal bişey ama yinede bi servise sor bizide bilgilendirmiş olursun 🙂

bizim dobloda yokuş yukarı 1. viteste firene basıyorum araba durma seviyesine geliyo ama debriyaja basmıyorum ayağımı frenden çektikten sonra hiç gaza basmadan hızı artıyo bence normal bişey ama yinede bi servise sor bizide bilgilendirmiş olursun 🙂

dostum üye bilgilerini güncellermisin rica etsem...isim doğum tarihi doblo kasa bilgisi felan...teşekkürler...

Back