debriyaj problemi

keremtarhan

Azimli Üye
Arkadaslar oncelikle selamlar debriyajdan ayagimi kaldirinca tik diye bir ses geliyor.motor.aksaminin oldugu kisimdan birde cizirti yapiyor debriyaj kolu sizce neyden olabilir??? Ben batmanda ayni sorunu yasadim ankaradan parca debriyaj seti valeo siparisi verdim 140 tl ve debriyaj ust merkezi 98 onunda valeo oldugunu soylediler 75 te el.emegi verdim bidr tamir esnasinda 15 tll.mazot filteesi arti sanziman yaginin eski.pldugunu soyledi usta onada 40 tl verdim birde on balatalari degistirdim 40 tl toplamda 410 tl verdim sizce fiyat nasil??

yaptırdığınız yerdeki usta çözemedimi? o kadar debriyajınızı onarmış. mekanizmayı yağlayığ ayarını yapınca sıkıntı olmaması lazım

araınızdaki tık sesi şanzıman yada motor kulağındanda gelebilir bilginiz olsun

Öncelikle tesekkurlerimi sunuyorum yardimlarinizdan ve gecmis olsun dileklerinizden dolayi sanziman kulagi dediginiz sanziman takozumu acaba? Ornegin araba hareket halindeyken 1. Vitesre hafif gaz verip birakmamda bile tik sesi geliyor ve debriyaja bastigigimdada ayni sekilde ses yapiyor?

Beyler benim araç iki gündür 1. viteste debriyajdan ayağı kaldırırken hafif titreme yapıyor. önceden böyle bir şey yoktu. ne problem olabilir?

Beyler benim araç iki gündür 1. viteste debriyajdan ayağı kaldırırken hafif titreme yapıyor. önceden böyle bir şey yoktu. ne problem olabilir?

debriyajı zorlayacak bişey yaptınız mı?duman yada kokutma yaptımı hiç?

debriyaj çok ısındığında yapabilir

İlk çalıştırmada da yapıyor bunu. Debriyajı zorlayacak herhangi bir hareketim olmadı. Duman veya koku olayı da olmadı. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Benim araçda da minik bir tık tık sesi geliyordu sanayiye götürdüm şanzuman kulağı kopuk dediler. 35-40tl miş.

Bende yaptıracağım yakında

Back