Debriyaj Baskı balata değişimi

Kemalwv

Yeni Üye
Doblo
Adı
Kemal
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Selamlar arkadaşlar 👋

2011 Doblo 1.6 Multijet aracım (145.000km) var. Arabayı aldığım günden beri klasik Doblo şanssızlığı diyelim 😅 masraflar peş peşe geldi.

Son olarak sadece debriyaj (baskı–balata + bilya) değişimi yaptırdım.
Toplamda 32.000 TL tuttu:
  • 22.000 TL parça
  • 10.000 TL işçilik
Şanzıman indi, komple set değişti. Şu an pedal yumuşak, kavrama güzel, titreme vs. yok gibi duruyor.

Sizce fiyat normal mi / yüksek mi / uygun mu?

Aynı araca yakın zamanda debriyaj yaptıran varsa kaç liraya yaptırdı, hangi marka kullandı, memnun mu paylaşırsa sevinirim.

Bir de bu işlemden sonra Doblo’da sıradaki klasik masraf ne olur 😄

Tecrübelerinizi bekliyorum, herkese kazasız belasız sürüşler 🚗💨

Selamlar,

Öncelikle kazasız ve arızasız sürüşler dilerim. Benim aracım 2015 Doblo 1.6 Multijet. Aracım şu an 150.000 km'de. Yaklaşık 1000km önce 1-2 ay önce değişimi yaptırdım bende. Aracımda baskı balatayla birlikte volant dişlisini de değiştirdik. Bir çok usta 1.6 araçlar için bunu tavsiye ediyordu.

* 34.000₺ parçalar tuttu ( Baskı balata+bilya+volant+hidrolik+şanzuman yağ) Lancia marka
* 8.000₺ işçilik verdim ayrıca arka fren ayarları elden geçmişti

Selamlar,

Öncelikle kazasız ve arızasız sürüşler dilerim. Benim aracım 2015 Doblo 1.6 Multijet. Aracım şu an 150.000 km'de. Yaklaşık 1000km önce 1-2 ay önce değişimi yaptırdım bende. Aracımda baskı balatayla birlikte volant dişlisini de değiştirdik. Bir çok usta 1.6 araçlar için bunu tavsiye ediyordu.

* 34.000₺ parçalar tuttu ( Baskı balata+bilya+volant+hidrolik+şanzuman yağ) Lancia marka
* 8.000₺ işçilik verdim ayrıca arka fren ayarları elden geçmişti
Hocam fiyatlar aşırı yüksek geliyor bana sizce nasıl

1.6 lar maalesef oynar göbek volan olduğu için pahalı.1.3 gariban arabası.

Hocam fiyatlar aşırı yüksek geliyor bana sizce nasıl
Genel olarak 1.6 araçların tüm parçaları pahalı maalesef. Ben özellikle orijinal parça (lancia) kullandığım için de biraz pahalı.

Genel olarak 1.6 araçların tüm parçaları pahalı maalesef. Ben özellikle orijinal parça (lancia) kullandığım için de biraz pahalı.
Ticari taksiler özellikle 1.3 alıyorlardı yürütme maliyetleri daha ucuz olduğu için.Triger zincirli olduğu için zincirden ses gelene kadar değiştirmiyorlar hatta zamanında ve kaliteli yağ ve filtre ile bakımı yapıldığında 200 bin km'nin üzerine çıkan çok araç var orjinal zincirle.

Back