D3 Tıslama sesi

sensey35

Yeni Üye
Doblo
Adı
serkan
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Aracım D3 2011 1,3 dizel 90 lık.Normal rolantide ses yok fakat 2000 devir üzerinde özellikle vites yükseltirken tıslama sesi geliyor sanki hava çıkan bir hortumu parmağınızla tıkarsınızda hava sesi gelir aynen o şekilde tıslama sesi geliyor tısssssssss diye.Daha önce başına gelmiş olan var mı ıslık sesi değil tıslama sesi geliyor.Turbo devreye girerken ses yükseliyor vites boştayken ses yok.

Turbo borularından kaçırıyor olmalı

Aracınızda çekişten düşme siyah duman var mı

Aracınızda çekişten düşme siyah duman var mı
vites geçişlerini tam devrinde yapmazsam bayılma yapıyor fakat devrinde kullanırsam çekişinde herhangi bir düşüş gözlemlemedim.kara duman atmıyor.sadece tıslama sesi var patlak hava kaçıran hortum gibi bir ses geliyor büyük ihtimal turbo ama ne bende çözemedim.

vites geçişlerini tam devrinde yapmazsam bayılma yapıyor fakat devrinde kullanırsam çekişinde herhangi bir düşüş gözlemlemedim.kara duman atmıyor.sadece tıslama sesi var patlak hava kaçıran hortum gibi bir ses geliyor büyük ihtimal turbo ama ne bende çözemedim.
Egsoz manifolt contası kaçırıyor. Yani egzos gazı kaçıyordur önden. Turbo dan olsaydı çekiş düşerdi.

Egsoz manifolt contası kaçırıyor. Yani egzos gazı kaçıyordur önden. Turbo dan olsaydı çekiş düşerdi.
inşallah dediğin gibidir turbo masrafı çıksın istemiyorum.debriyaj baskı balatayı değiştirttim yakın zamanda muhtemelen usta tam sıkamadı galiba tekrar toplarken.yarın tamirciye tekrar götüreceğim.

inşallah dediğin gibidir turbo masrafı çıksın istemiyorum.debriyaj baskı balatayı değiştirttim yakın zamanda muhtemelen usta tam sıkamadı galiba tekrar toplarken.yarın tamirciye tekrar götüreceğim.
Turbo değiştikten sonra fiorino da manifold düzen Tutmadı. Gerçi turbo da eski performansını vermiyor artık da.
Manifolt eski contayı takmış yada takamamış bi süre sonra tıslıyo gittik yeni conta aldık o da 1 sene dayandi şimdi kamyon gibi ses geliyor. Tıslama ile sırttttlama arası saçma bi ses geliyor. Delik kaçak ne kadar geniş olursa ses o kadar değişiyor 😁
Usta bi daha değiştirelim dedi bende dursun dedim. Kurcaladıkça arabanın içine ediyorlar!

Back