D3 lerin motoru yıkatılabilir mi?

Ultralion

Saygın Üye
Adı
KAYHAN GÜMÜŞ
Modeli
Renk
BEYAZ
Mrb arkadaşlar aracımı yaklaşık 2,5 yıldan beri kullanıyorum ve hiç motor temizliği yaptırmadım.Motorunu yıkatıp temizletmek istiyorum.Yetkili servise sordum dışarıda yıkatmayın beyne su giderse sorun yaşarsınız dediler.Burada özel kimyasal maddelerle yıkıyoruz dediler tabi 65 TL de fiyat çektiler.

Daha önce yıkatan oldu mu motoru? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Benim aracim d1 doblo ben surekli disarida yikatiyorum. Yikamaci zenonlara beyine su gidecek yerlere poset sariyo. Daha hic bir sikinti yasamadim.serwis sizi korkutup para kazanmaya calisiyo sanki

Peki sadece suyla mi yikiyorlar yoksa ozel ilac kullaniyorlar mi? Bir de D1 ile D3 farkli olsa gerek...

ben genelde motor temizleyiciler var 5,10 liraya satılan er arabayı yıkattığımda öyle kendim temizliyom maşalla pırıl pırıl oluyo beya

Tabiki farkli ama yikamaci usulunu biliyo. Bende siz gibi tedirgindim ama baktim cadyy transporter yikatan var onlara bisey olmuyosa benimkinede olmaz dedim yikatiyorum sik sik. Adam ozel ilacla yikiyo motor piril piril sifir gibi oluyo

Sen sadece siliyorsun anladigim kadariyla kardesim...

Yay_60 65 TL vermeye degmez o halde bu servisler hakikaten soyguncu...

Aynen kardes yikamaci yanindan gecerken bak cady e transportere bisey olmuyosa adam bizim arabaya mi su kaciracak isi bilmese transporteri bozar. Servis seni korkutup soymaya calisiyo

Aynen oyle aslinda performansa falan etki etmez herhalde motor yikatmak ama neticede daha guzel gorunuyor tabi...

Performansa iyi yada kotu etkisi olmaZ ama hic yoktan kurum baglayan kuflenen tikanan yeri olmaz. Hic yikanmayan motora toz pislik camur yapisir kalir

bende 4 yıldır hiç yıkamadım. çok pis durumda yıkatmam lazım ama bende korktum hep 🙂

Motor yıkatmaya hiç sıcak bakmıyorum ben silebildiğim yerleri her hafta araba yıkadıgımda elden geçiriyorum gayette iyi oluyo tabi üst kısımları

Valla yıkama kadar temiz olmaz silince diye düşünüyorum.zaten bildiğim kadarıyla özel ilaç ve sıcak suyla yıkanıyor motorlar...

bu konuda en sağlıklı bilgiyi oğuz verecektir. konuyu görmesini bekleyin. @doblo vip premio

evet Oğuz seni bekliyoruz 😀

ben serviste motoruda yıkayın dediğimde para talep etmiyolar fakat sadece su sıkıyolar sanırım. dışardada bilinçsiz yıkanırsa ciddi sorunlr çıkarbilir diye düşünüyorum

Şuana kadar ne servis önerdi nede ustalar.

Kendiniz yıkayabiliyorsanız bilginiz varsa yıkayın. Ben servisde yıkatıyorum sadece su ile yeterli oluyor parada almıyorlar. Bir usta motor yıkatmayla ilgili tek cümle kullandı "bundan daha temiz mi olacak sanki, başına iş mi çıkarmak istiyorsun"

Aynı şekilde servis danışmanıda önermiyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar WD40 sprey ile yıkayın, tertemiz olur, iletken olmadığı için elektronik aksama da zarar vermezsiniz. Çok kirli değilse 400ml bir kutu yeter zaten.

motor elbette yıkanabilir ama beyne ve sigorta kutusuna dikkat edin servis 65 tlye yıkıyor ama hiç dikkat ettiklerini görmedim köpük ve motor temizleyici spreyi sıkıp su vuruorlar dikkat edilirse biey olmaz ama beyin ıslanırsa ozaman sorun olur

ben kendim temizliyorum düzenli olarak sildiğim için kirlenmiyor ama kştan çıkınca ilk önce yağ sökücüyü sıkıyorum detay eğri fırça ile temizliyorum sonra yıkama makinam ile taxliklı su bvuruyorum basınçlı hava var ise iyi oluyor yosada bezle kuruluyorum bir süre kaput açık duruyor ve parlatıcı ile parlatıyorum genelde düzenli motoru siliyorum o yüzden kirlenmiyor

motorun çöok kirli olması oksitlenmeye neden olabilir eğer yağ da yapışırsa yanma tehlikesi bile olabilir

dizel araçlarda sıkıntı olmaz.ben hep yıkatırım kendimde su ile yıkamışlığım çoktur.beyni poşetle koruyun tamam.serviste de aynısını yapıyorlar.

Back