D3 1.6 MOTOR Ariza lambasi yandi

rahatsuz61

Saygın Üye
Adı
Recep Kuzu
Meslek
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Öğrencisi
Modeli
Renk
Çöl Grisi
En son bakima girdigimde 3 bin km once bilgisayara bağladiğımızda egr hatasi vardi ustam sildi devam et bisey olmaz dedi bugun buyukcekmeceye gidip geldigimde sari motor ariza lambasi yandi ve motoru kontrol ettirin yazisi cikti. Egr arizasidir buyuk ihtimalle. Şimdi egr arizasindan kurtulmak icin carbon clean yaptirmayi dusunuyorum. EGR iptalini kesinlikle duşunmuyorum. Cozum icin carbon clean yeterli midir ? Nerde yaptirayim maliyeti ne olur ?

gürses ten fiyat alın carbon clean için veya tanıdık usta varsa onada yaptırabilirsin

carbon egr için kesin çözüm olmyabilir ama önceden denemek lazım eğer çok kurum bağlı değilse işe yarayabilir 1.6 devri seven bir motor devirli kullanmak 1.6 nın ilacı

ayrıca e5 dpf li motorlarda 10 bin kmde bir uzun yolda 4. vites 2500 devirse gidin bu işlem dpf temizliğine katkıda bulunacaktır

Carbon clean yaptiracaksam gursese giderim grubumuza ozel fiyat alabiliriz sanirsam?

Ben devirli kullaniyorum ama kardeşim ve babam buna dikkat etmiyor birde istanbulun bitmek bilmeyen dur kalk trafiğinde tikanmasi normal.

@cAn 3436
Tamamen tikanmamistir egr sanirsam yolda birakmadi beni araba cekişten falan da dusmedi ama ariza lambasi yandiysa birnsıkınti vardir bakacaz çaresine

İşi bilmeyen adamlara araba teslim ederseniz ceremesini çekersiniz. Egr hatası veren uyarıyı hangi akıl ve mantık ile uyarıyı silip bişey olmaz diyorlar anlamıyorum. Mühendisin bilmediğini bizim ustalar biliyor helal adamlara sil uyarıyı devam et sorun çözüldü.

Egr valf zaten bozulmaya yakınken uyarı verir bozulmuş büyük ihtimalle değişim yapılır carbon clean egr yi temizlemez sökülüp bakılır bozuksa değişir.

Aracimi bugun bağlattim bilgisayara hatalar bunlar. Ne yapmam gerekiyor tavsiyelerinizi bekliyorum

6bc0d873dbb2fa119527c37cc5423c7e.jpg

@rahatsuz61
2 uyarıda egr ile ilgili 1.çalışmadığını 2.kapak hareket etmiyor diyor.

@Sezgin Tok
Nasil bi yol izleyeyim egr yi temizletip kurtulabilir miyiz yoksa egr degisiminden baska care yok mu ?

@rahatsuz61
Temizletsen bile randıman vermez ne yazık ki değiştirmen gerekiyor

@rahatsuz61
Temizlik sonra iptal 150tl

@Sezgin Tok
İnsanları illegal yollara yönlendirme sezgin 😀

@volkan guney
İptal ettirmemin artilarini ve eksilerini soyleyebilir misiniz ?

@rahatsuz61
Söktürüp temizlet dömüşüm yaptığı yer manifolt orayada bi bak kurum varsa orada temizlenecek sonrasında temziken tekrar kurumlanıp uyarı vermesin diye iptal ettireceksin. Düşük devirler canlanır farkı hissedersin.

@volkan guney
Abi fark ettiysen son zamanlarda şikayetler iyice arttı. Motoru bu egr illeti mahvediyor. 50.000 de manifolta bi bak ne olmuş buna dersin o derece.

Back