Doblo D2'den D3'e geçiş

yasin42

Azimli Üye
Adı
Yasin Demirel
Kan Grubu
0 +
Modeli
Araç Yılı
2015
Renk
Beyaz
Arkadaşlar bende 2010 d2 1.3 multijet safeline var. İlk sahibiyim, yaklaşık 5 yıldır biniyorum. Arac 85.000 km de hiç bir sorunu yok aslında ama üstüne 4-5 bin daha verip d3 e geçmeyi düşünüyorum. Sizce d3, d2 ye göre nasıl? Hangi motoru tavsiye edersiniz. 1.3 artık beni cezbetmiyor aracın biraz daha güçlü olmasını istiyorum. Ancak 1.6 motorun yakıt tüketimleri nasıl? Piyasa da 1.3 mü tutuluyor yoksa 1.6 mı? Bir de d3 lerde özellik olarak neler var, almışken tam donanımlısını almayı düşünüyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler...

ben her ikisinide kullanıyorum konfor olarak çok farklı, yalıtımlarıda farklı . 1,6 yakıt tüketimleri 100kmye 7,5 litre civarı yakıyor ama 1,6 hakediyor o yakıtı 🙂 premio d3lerin full versiyonu ama haricinde bi kaç paket daha var sanırım tam blmiyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır iyi günler..

eyv. kardesim 🙂

merhaba yasin şöyle yardımcı olayım ilk kez doblo aldık aklımda deli sorular vardı 🙂 bundan önceki aracım 2011 connect 110 ps luktu fiat doblo konusunda 1.6 düşündüm olmuşken senin dediğin gibi iyisi olsun sonucta bir kere alıyoruz dedik ikinci el 2011 1.6 premio 105ps aldık yakıt konusunda 100km 7lt uzun yolda neler olur hiç bi fikrim yok ama connecten inip bunu bindiğimde ben yakıtı duşunmuyorum bile yarı yarıya oldu connectle karşılastırırsak aldığım doblodan gayet memnunun yolda yormuyor 1.3 kullandım bana hiç gitmiyor gibi geldi ama 1.6 tavsiye ederim atak oluyor premioda en belirgin özellik ön far yıkama dijital klima ve hız sabitleme kadife döşemeler ( fark kolunun altında ayrıyetten bi kol daha var) bana kalırsa özellik ne olursa olsun ama 1.6 al derim bence

premioda + opsiyonel olarak konfor paket,start stop.blu me alınabiliyordu.çoğunluk + konfor paketlidir. konfor pakette ise far yıkama ile hız sabitleme vardır.hız sabitleme bence çok güzel ve faydalı.yakıt uzun yolda çok fark etmez basmaya göre tabi.şehir içi 1,3 biraz daha az yakar.motor zevk meselesi ama +konfor paketli almanızı öneririm.

1.6 al derim premio olsun yakit konussun da fazla takma kafana fazla usmez. bizde d3 1.6 ve d2 1
3 ikiside premio
20150415_191032.jpg

Teşekkür ederim arkarkadaslar. Start stoplu olanlar pahali olur diye tahmin ediyorum. ama hiz sabitleme ve blue me olsun tabi. Zaten d3e gecmekteki en buyuk sebebim konfor. Aracta konfor paket olup olmadigini nasil anlariz. D3le ilgili pek bi bilgim yok k.bakmayin. birde bunlarin fiyatlari cok degisken. Sahibinden.com da premio lar 32den basliyo 50 ye kadar çıkıyor. Ben araca uzun vadeli binecegim icin temiz ve dusuk km li olsun istiyorum. Ama fazlasinada gucum yetmez benim arabanin ustune 5bin verebilecegim uygun bi premio d3 alabilirmiyim sizce

konfor paketi sanırım far yıkama ve hız sabitleyici ile anlarsın.
premiolarda blue&me yok bildiğim kadarı ile.
fiyatlar değişken .
şimdiden hayırlı olsun.

bu arada D2 ve 1.3 motor kesmiyor demişin.
D3 ün 1.3 motoru sanırım sana az gelir. ( 1.3 kullanıcılar kızmasın ) 1.6 almanı öneririm
aynı motor D3 te daha fazla kilo taşıyor .
saygılar.

@oktay_1975

Blue&me paket olarak alınabiliyor abi ama çoğu premio kullanıcıları konfor paket alıp onu almıyorlar.
Yasin uzun yol seviyorsan, aracım atik olsun diyorsan 1.6 premio al devam et hiç yorma kendini 🙂

@wilyimc
zaten 1.6 dusunuyordumda yakit konusunu size soruyum dedim 🙂. neyse temiz 1.6 premio dek gelirse pazarliga oturacaz 🙂

@yasin42

Ya bana kalırsa çok fark etmiyor 😀 Biz D1 1.9 kullanıyorduk bundan önce onda da yakıt konusunu sıkıntı etmiyorduk. 1.6 ya geçtik bunda da değişen bir şey olmadı. Ama uzun yolda fark ettiriyor yakıt tüketimi bir de 1.6 6 ileri olunca çok keyifli oluyor arabanın sürüşü.

Back