D2 Doblo Bagaj Kilit

mertzogal35

Yeni Üye
Doblo
Adı
mert
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
Selamlar d2 2010 model bir doblom var arkadan bana çarpan oldu sonrasında bagaj kilit sistemi değişti yeni takılan kilit merkezi kilit ile uyumlu çalışmıyor kaportacım 2 tane kilit denedi olmadı şuan anahtar ile kilitliyip açıyorum bildiğiniz önerdiğiniz bir parça varmı yada başınıza geldimi

Merhaba öncelikle geçmiş olsun doblo 2 ayni sorunu bende yaşadım bagaj plastigini söküğünzde bagaj kilitleme motoru var öncelikle o çalışıyor mu kontrol edin.

1000085864.webp

Görselde ki ile aynı çalışıyorsa ucundaki plastik bagaj kilidi yuvasında çıkmış olabilir benim yaşadığım sorun motor sağlamdı ama motorun ucu plastik olduğu icin kilit mekanizmasına giren kısım esniyordu haliyese gücü tam aktaramadıgı icin bagaj kitlemiyordu plastik olduğu icin dip kısmına doğru 2 mm kadar deldim esneme payını bu sekidle hattım delik açtığım yere ise çivi geçirerek sabitledim sorun bu sekilde hallettim

Görselde ki ile aynı çalışıyorsa ucundaki plastik bagaj kilidi yuvasında çıkmış olabilir benim yaşadığım sorun motor sağlamdı ama motorun ucu plastik olduğu icin kilit mekanizmasına giren kısım esniyordu haliyese gücü tam aktaramadıgı icin bagaj kitlemiyordu plastik olduğu icin dip kısmına doğru 2 mm kadar deldim esneme payını bu sekidle hattım delik açtığım yere ise çivi geçirerek sabitledim sorun bu sekilde hallettim
Evet, bu şekilde halledilebilir. Eğer yeni takılan kilidin şekli farklıysa kilit motorunun ucu ya da yeri modifiye edilerek uygun hale getirilebilir. Eğer elinden bu işler geliyorsa kendin yapabilirsin. Yoksa bir elektrikçi bu işi halleder.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun doblo 2 ayni sorunu bende yaşadım bagaj plastigini söküğünzde bagaj kilitleme motoru var öncelikle o çalışıyor mu kontrol edin.
Merhaba bagaj kilitleme motoru çalışıyor fakat ara sıra çıkıyordu bende çırtla bağladım ama gene kiltleme ve açma görevini yapamıyor sanki motor zornlaıyor gibi

Benimkide kapanmıyordu bagaj kilit karşılığını milimetrik ayar yapmanız gerekiyor ayar yaptım düzeldi kapı ayardan düşüyür tam oturmuyor onun öncesinde bagaj kilit vidalarını az gevşetmiştim yine kapanıyordu tam sıktım mı kapanmıyordu

Evet bende 2 tane çırt attım problemi çözdüm

Back