D2 Camlar ve Kapılar Kapalıyken Bagaj Tekte Kapanıyor mu?

Salih445

Daimi Üye
Doblo
Adı
Salih
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
D2 doblo aracımızda, üst açılır tek kapılı bagajı kapatmak için camlar veya kapılardan bitanesini açık tutmak zorunda kalıyoruz, diğer türlü sert bastırmak gerekiyor sert çarpması da hoş olmuyor, D1 aracımız da aynı şekildeydi, bir kere kapı cam kapalıyken sert kapatayım derken kilitin üstündeki kaportayı bastırırken parmakla eğdik, o derece saçma bir zorluğu var.

Bunların otomobiller gibi havalandırma ızgaraları olmuyor mu varsa neresinde var, bu sorunu tek yaşayan biz miyiz hepsi mi böyle

arka kapıyı açtığın zaman zeminde en arkada sağda ve solda iki tane ızgara var normalde de bıraktığında zaten sert çarpıyor elinle biraz daha yakına getirip öyle bırakırsan biraz daha yumuşak çarpar

Bende öyle bir sorun yok

Mesele kapanırken çarpması değil, camlar kapılar kapalıyken kilit tutması için sert çarpman gerekiyor elle destek vermen gerekiyor.

Evet o ızgaraları söktüm sol taraftan park sensör kablosu aldım sağı da açtım baktım ama arkasında hava akışını sağlayacak bişey yoktu

Mesele kapanırken çarpması değil, camlar kapılar kapalıyken kilit tutması için sert çarpman gerekiyor elle destek vermen gerekiyor.

Evet o ızgaraları söktüm sol taraftan park sensör kablosu aldım sağı da açtım baktım ama arkasında hava akışını sağlayacak bişey yoktu
o zaman kapıdaki değilde araçtaki kilit mekanizması nın vidasını gevşetip kapıya doğru bir kaç milim alacaksın düzelir ben öyle yaptım düzeldi

o zaman kapıdaki değilde araçtaki kilit mekanizması nın vidasını gevşetip kapıya doğru bir kaç milim alacaksın düzelir ben öyle yaptım düzeldi
Mantıklı bir yaklaşım güzel bir fikir tavsiye için teşekkürler, belki rahatlar doğru diyorsun

Geçen sene arkada yük varken yokuşa dayanınca kapak açılmış hiç başımıza gelmediydi kilit filan da sağlam, arkada yük kapıya dayanınca kapıları kilitleyip yola çıkmak mantıklı olabilir

Mantıklı bir yaklaşım güzel bir fikir tavsiye için teşekkürler, belki rahatlar doğru diyorsun

Geçen sene arkada yük varken yokuşa dayanınca kapak açılmış hiç başımıza gelmediydi kilit filan da sağlam, arkada yük kapıya dayanınca kapıları kilitleyip yola çıkmak mantıklı olabilir
resimdeki mekanizması onu ileri geri sağa sola milimlik oynatabiliyorsun vidaları gevşetince onu ayarladığın zaman kapıdaki dil onu tutar boşluğunu sarsıntısını her şeyini oradan alabilirsin bu araç benim komple ses ve ısı yalıtımlı bir araç kendim yapmıştım bütün kapı dili ayarlarını hepsini kendim yaptım

Dosyalar

• 1000072354.webp
    1000072354.webp
    156 KB · Okunma: 13
Back