D2 2009 Motor ısınınca ve 3 bin devirden sonra motor arıza ışığı yakmasi

senerozbahce

Yeni Üye
Doblo
Adı
Şener
Kan Grubu
0 +
Meslek
Bilgi İşlem
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2009
Renk
Gri
Merhabalar
Aracım Doblo D2 2009 1.3mjet
Aracım motor soğukken 4 bin 5 bin devire kadar hiç arıza ışığı yakmadan normal şekilde hızlanıyor ancak
Motor artık ısıninca 4. Vites yada 5. Viteste 3 bin devirden sonra motor arıza ışığı verip hızı kesiyor
Yağ değişimine 3500km vardır bu sorunlardan önce turbo boruları yirtikti boruları değişti.
Ancak aracı kapat aç yapınca sorun duzelip herşey normale dönmektedir
Aracı makineye bağladığımizda bir sorun gözükmemektedir. Çünkü stop edince hata siliniyor. Neden olabilir acaba

Korumaya aliyor akis metrefisini cikarip deneyin sorun olmayacaktir turbo ayarlarini yaptimilar wesgate ayari gibi.Hortum olarak akis metre ve intercooler mi degisti

Merhaba, yanıtınız için teşekkürler
Akış metre ve intercooler hortumları değişti wesgate ayarı yapılmadi
Akismetreyi söküp bir deneyeceğim eğer sorun olmaz ise akismetreyi mi degistireyim o zaman da düzensiz çalışmaz mi araç ?

Duzensiz calismaz ,yalniz ilk calismada calisir sonraki calismalarda calismaz calıstirdiktan sonra sökün fisi.Aracin performansi ciddi artar buda yakita az yansir zorladiginizda arkadan kara duman gozlemleyebilirsiniz

Son düzenleme:
Merhabalar,
Evet soktukten sonra araç ilk çalıştı sonra ki marsda çalışmadı sonra hava tutup tekrar içine tekrar çalıştırdım sonra zorladım ancak kara duman ve motor arıza lambası şimdilik yakmadi çok da deneme şansım olmadı cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

Bir sorum daha olacaktı
Yakıt seviyesi kendi kendine yükseliyor veya düşüyor

Diğer sorum ise araç rolentide iken ibre 10 devrin altında kalıyor araç ısınmış olsa dahi tam 10 da kalmıyor normal mi bu durum

Aracı yeni aldım yaşımda genç sürekli buraya sormak istiyorum çünkü başıma söyle bir olay geldi

Debriyaj pedalı birden takılı kaldı zor bela tamirciye götürdüm istop ettirip vitesi o şekilde atıyordum dedilerki komple şanzıman İncek balata Malatya bitmiş 20 bin lira masrafı var

Bende duyunca içimden sayfirdim o halde aracı eve çektim
İnternetten araştırdığım debriyaj alt üst merkezinin değişmesi gerektiğini söylüyordu parçaları aldım başka bir ustaya götürdüm işçilik parçayla 5 bin liraya çözdum bu gibi durumlarda opulmemek ve fikir sahibi olmak için sorular soruyorum çok oluyorsam kusra bakmayın
IMG_20250519_203504.webp

rolanti normali 1000 devir degil zaten 850-900 arasi

stop etme sekillerinden kaynakli aracin sente atlama ihtimalinide hesaba kat bu arada.

arizalari arastirip gitmek en iyisi.yoksa bilmedigini hisseden usta her zman itelemeye calisir.bu konudada istisnalar vardir diyemicem hic bisey yapmayan usta bile sunu degistirdim deyip 300 500 liraya cokmeye calisiyor.

akismetreyi araci calistirdiktan sonra sök

Sente atlama deyimi de öğrendim abi teşekkürler 🙂 devirde dalganma şöyle oluyor gaz veriyorsun ya ibre bir 10 un altında takılı kalıp sonradan yükseliyor dediğin olay sente atlamaya girer mi ?

Devir sayacı rolantide 900 devire ayarlıdır 1000 devirde çalışmaz.İlk çalıştırdığınızda bazen bin devire çıkıp geri 900 iner.Debriyaj pedalı takılı kalması debriyaj üst merkesizyle alakalı pedalın dibindeki patladığında dibe vurur alt merkezi de değişmeniz gerekmezdi.Yakıt ibresi hangi durumlarda hareket ediyor ilk çalıştırdığınızda mesela yarıya gelir araç ısındıkça asıl seviyesine gelir ama kafasına göre inip çıkmaktan bahsediyorsanız şamandıra bozuk

Kafasına göre değil de abi,
İlk çalıştığında az gösteriyor sonra yükseliyor.
Ama bazen 120 130 a gelince yüklenmiş oluyorum düşüyor sonra normal 70 80 le gidince tekrar yükseliyor.

Bugün tekrar yüklendim araca, akismetreyi bidaha sökmedim yine ışık yakmadi sanki düzeldi şök tak yaparak ama bilemiyorum.

Kafasına göre değil de abi,
İlk çalıştığında az gösteriyor sonra yükseliyor.
Ama bazen 120 130 a gelince yüklenmiş oluyorum düşüyor sonra normal 70 80 le gidince tekrar yükseliyor.

Bugün tekrar yüklendim araca, akismetreyi bidaha sökmedim yine ışık yakmadi sanki düzeldi şök tak yaparak ama bilemiyorum.
Çok fazla oynamaz diyelim ki yarıya kadar dolu ortadaki kalın çentiğe gelir biraz sonra sadece 1-2mm oynama olur fazla değil ama sizde çok yapıyor ve aracın performansına göre değişkenlik gösteriyor bu olmaz yine bozuk olma durumu var aracın depodan yakıt çekişine göre kafasına göre takılıyor aracı sarı ışık durumuna getirirseniz yolda kalma riskiniz olabilir yanlış ölçüm yapıyor

kullananlar var ama bi sikinti varmi yokmu yorum yapmamislardi diye hatirliyorum.ama cokta pahali bi malzeme dedil sikinti varsa degistir akismetrede

Valla abiler sürekli çıkık kullanmak da dert olabilir zaten kafadan ilk calistirmada çalışıyor sonralarda araç çalışmıyor önce çalıştırcan da sonra fişi cekicende bu döngü böyle dönecek değiştirmek daha mantıklı benimki bidaha arıza verirse önce onu değiştircem

Abilerim cevaplarınız için çok teşekkürler.

Back