D2 2006 MARŞPİYELDE ÇIKMAYAN SİYAH ZİFT İZLERİ

erenkilickaya4707

Azimli Üye
Adı
Eren KILIÇKAYA
Kan Grubu
B RH -
Modeli
Araç Yılı
2006
Selamun aleyküm, 2006 Premio Doblo sahibiyiz. 2 Yıla yakın oluyor alalı aracı, fakat her elle yıkamam da bu izleri olabildiğimce bastıra bastıra yıkıyorum ama bi çıkartamadım lekeleri. Sağ kapı ve birazda orta sürgü yapıya doğru gelen zifte benzer izleri boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim. ? İzler sol taraftada var ama az şekilde var.. Öneri ve yardımlarınızı beklemekteyim..

001.JPG
001.JPG
001.JPG
002.JPG
003.JPG

Gaz yağı veya mazot ile yıkamayı deniye bilirsiniz. Mazot(Motorin) gerçekten etkilidir. Biraz beze dokün yedirin sonra silin farkı görün.

Eğer imkanın varsa bö kompresör bi boya tabancası ile kompile mazotla yıka.daha sonra tazzikli yıkama makinasıyla yıka.tertemiz çıkar. Yalnız mazotla yıkarken süngerle sürtmen gerek.geçen biz zifte girdik aracın bel altı simsiyah oldu dediğim şekilde tertemiz çıktı.

@fthpl
Aynen.hatta fırça ile mazotu sürüp biraz bekleyince tekrar fırçalayabilirsinizde.

bezi mazota sür sonra sil 10 dakika bekle kendiliğinden akar zift

Sanayisa boya satanlarda Yüzey Temizleme Tineri var ondan kullanabilirsin. Boyaya zararı yok.

Hepinize cevaplar içi teşekkür ediyorum. Mazotu tavsiye edenler olmuştu ama boyaya zararı olur mu diye sormak için bu konuyu açtım . Hepinizden Allah razı olsun.

@MEHMET78
Aracı hep el süngeri ile yıkarım, fırça çizdiği için kullanmıyorum, süngerle deneyeceğim. Teşekkürler..

Merhaba internette bununla ilgili ilginç Videolar var sinek ilacı ile silenler sana yağ kullanıp silenler mazot ile silenler var
Benim araçta da az da olsa var mazot ile denedim çıkarıyor boyaya zarar vermiyor ama uğraşıp hepsini temizlemedim.
İyi günler

evet mazot veya gazyağı en etkili ve zarasız çözüm. fakat yıkarken de sıcak su ile yıkamanızı tavsiye ederim.

merhaba ben iş makinaları (KePÇE DOZER) motor ustasıyım ve parçaları biz mazotla yıkıyoruz mazot parçaya zarar vermez aksine temizler parlatır mazot aracın plastik yerlerine gelirse zarar verir İYİ GÜNLER 🙂

Back