Doblo D1 bagaj kilitlenmeme

taha_dayi

Yeni Üye
Doblo
Adı
Taha
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Web tasarım uzmanı
Aracınız
Doblo
Modeli
Active
Motor
1.9 D Sx
Araç Yılı
2005
Renk
Gri
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. D1 çift kapaklı doblom var. Arka kapı kitlenmiyor problem nedir ? Kilit almam gerekiyorsa internette satılıyor mu ?

Evet Taha hoşgeldin
Önce ustaya gösterip sonra parça alman gerekebilir

Merhaba bende de aynı. Kilit elle bazen 1 bazende 2 .3 defa uğraşmaya kapanıyor. Merkezi sistem kitlemiyor ama açıyor. Ufak bir dil var kilit mekanizmasi civarinda o siyirinca yapiyor. Bagaj bakalitleri cikartilip mudahale edilmeli. Kronik gibi bir durum.

Benim arac da iki kapak. Ben kilidi değiştirdim fakat merkezi kilit ile kilitlendiğinde bazen acılıyor bazen de kapanıyordu. Ben kendi aracımda şöyle bir yol izledim. Üst ve alt kilit tutma demirleri gevşekti onları sıktım ve kilidin oturma yerlerine ortalı bir şekilde ayarladım. Yan kapağınkini de ayarladım tabi. Daha sonra tesa bez banttan 1 veya 2 kat doladım (ses yapmasın die). Sorunum ortadan kalktı. Şimdi açma kulpuna asılsan bile açılmıyor.

Öncelikle merkezi kilit mekanizması çalışıyor mi diye kontrol etmen lazım eğer çalışmıyorsa parça gerekebilir ama çalışıyorsa çok ince ayar isteyen bir konu aradaki mesafeyi kapıyı kilitleyip mekanizmaninda kilitli haliyle montajını yapabilirsiniz eli tornavida tutan birisi rahatlıkla yapabilir.
Bir elektirikciye giderek de hallettirebilirsin ben kendim yaptım
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. D1 çift kapaklı doblom var. Arka kapı kitlenmiyor problem nedir ? Kilit almam gerekiyorsa internette satılıyor mu ?

Back