Comformatic ses sorunu

dreamhits

Azimli Üye
Arkadaşlar merhaba Doblo 1.6 premio+konfor paketi conformatic aracımı 20 gün önce teslim aldım. 2100 km oldu. Sormak istediğim bir konu var. Vites geçişlerini sesli olarak duyuyorum. Sizde bu sesi duyuyor musunuz? vites geçişleri ciddi sesli cam açıkken çok çok net duyuyorum

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. güzel günlerde kullanırsıznı inşallah. Bende aynı model ve paketteki doblomu alalı 24 gün oluyor.
sorunuza gelirsem, ses varsa da ben kendi aracımda farkına varmadım.
ancak şu da var. bizim araçlarda tam otomatik değil otomatikleştirilmiş düz vites kullanılıyor. yani arka planda debriyaja basan bir robot kol benzeri bir yapı bulunmakta. o sebepten ötürü mekanik seslerin gelmesi normaldir diye düşünüyorum.

melrock tarafından yazılan metin:
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. güzel günlerde kullanırsıznı inşallah. Bende aynı model ve paketteki doblomu alalı 24 gün oluyor.
sorunuza gelirsem, ses varsa da ben kendi aracımda farkına varmadım.
ancak şu da var. bizim araçlarda tam otomatik değil otomatikleştirilmiş düz vites kullanılıyor. yani arka planda debriyaja basan bir robot kol benzeri bir yapı bulunmakta. o sebepten ötürü mekanik seslerin gelmesi normaldir diye düşünüyorum.

Size zahmet araca bindiğinizde camı açıp vites değişimi yapar mısınız boş ya da geri fark etmez. O sağlam mekanik sesi sizde gelecek mi?
Servis bu ses normal dedi.
Ayrıca sizinde aracınız hayırlı olsun, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

ayrıca 2 kişilik aileyiz kendimiz için aldık çok çok memnunum. Ticari amaçla kullanmıyoruz ama boyum 1.86cm cok cok ferah içi..

bende fiat 500 var onda da şanzıman geçişlerinde sesler geliyo, ve sanırım aynı otomatik şanzıman doblo'yla bu sanırım kronik bir durum. kısmet olursa, bende comfortmatic doblo sıparişi verdim teslim alacağım günü bekliyorum.

dreamhits tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar yok mu bunu test eden birisi?
Sevgili kardeşim sitenin ilk comformatic vitesli aracına sahip üyesi benim .......Evet özellikle geri vitese taktığında hani manuel viteste aracı önce bir yapıp geriye taktığında bir şırak sesi çıkar ya aynı ses bu araçların şanzımanındada mevcut ama ileri viteslere geçişlerde çok dikkatli dinlersen ses duyarsın ama sakın endişe etme araçlarımız robotize edilmiş düz vites sistemine sahip bir şanzımana sahip olduğundan gayet normal sesler bunlar.......

bakiergul tarafından yazılan metin:
Sevgili kardeşim sitenin ilk comformatic vitesli aracına sahip üyesi benim .......Evet özellikle geri vitese taktığında hani manuel viteste aracı önce bir yapıp geriye taktığında bir şırak sesi çıkar ya aynı ses bu araçların şanzımanındada mevcut ama ileri viteslere geçişlerde çok dikkatli dinlersen ses duyarsın ama sakın endişe etme araçlarımız robotize edilmiş düz vites sistemine sahip bir şanzımana sahip olduğundan gayet normal sesler bunlar.......
Çok dikkatli değil Resmen- Şak şak diye vites geçiş sesi duyuyorum. Şöyle örnek vereyim tümseklere geldiğimde eğer insan varsa sağda solda o sese illa bakıyorlar 🙂 korkanını bile gördüm. Öyle yani. Servis normal diyor o ses için. Bence değil.
Vites geçişlerinde v.s hiç bir problem yok ama o ses beni bitiriyor 🙁

Çok dikkatli değil Resmen- Şak şak diye vites geçiş sesi duyuyorum. Şöyle örnek vereyim tümseklere geldiğimde eğer insan varsa sağda solda o sese illa bakıyorlar 🙂 korkanını bile gördüm. Öyle yani. Servis normal diyor o ses için. Bence değil.
Canım kardeşim vites geçiş sesini duyuyorsan bariz olarak bir problem olma ihtimali var çünkü benim aracımda böyle bir ses yok...ama süratli giderken yani 5. veya 4. vitesle süratli giderken bazen ani frenaj yaptığınızda vites 1. vicctese düşcercse evet tak diye alttan levcyenin vites geçirme sesi duyuluyor ...onun dışında normal giderken vites geçişçlerinde extrem bir ses yok......Zaten olmamalıda......eğer varsa ısrarla servise diretin başka araçlarda baktım onlarda yok bu sesler diye ...hatta bana gelin istanbulda iseniz.....aracımı inceleyin....irtibat için.....0532 227 57 47...Baki....

Çok teşekkür ederim. İnanın çok kafama taktım bu sorunu. Evet istanbul anadolu yakasındayım. Cam açıkken vites seslerini duyuyorum.

Canım kardeşim vites geçiş sesini duyuyorsan bariz olarak bir problem olma ihtimali var çünkü benim aracımda böyle bir ses yok...ama süratli giderken yani 5. veya 4. vitesle süratli giderken bazen ani frenaj yaptığınızda vites 1. vicctese düşcercse evet tak diye alttan levcyenin vites geçirme sesi duyuluyor ...onun dışında normal giderken vites geçişçlerinde extrem bir ses yok......Zaten olmamalıda......eğer varsa ısrarla servise diretin başka araçlarda baktım onlarda yok bu sesler diye ...hatta bana gelin istanbulda iseniz.....aracımı inceleyin....irtibat için.....0532 227 57 47...Baki....

Rica ederim ........Sıkıntı olursa telim...........0532 227 57 47

Yeni Doblo ön farları haricinde iyi bir tasarım..Ön farları çok yumuşatmışlar,aracın genel çizgisini önde de koruyabilselermiş yani keskin hatları,daha süper olurmuş.
Bende 2 hafta önce aldım,non-premio🙂Vites sesleri aynen düz vites şanzman sesi işte,sorun değil.Geriye atmadan bunda da önce ileri vitese taktırıyom ben şırraklamasın diye🙂 50bin kmde Toyota corolla aynı özellikte şanzmanlı aracımda bir kere bile böyle bir ses olsaya,asla!!Fiat daha çok geride.
Benim derdim start-stop.Lanet olsun.Tekerler durduğu an acelesi varmış gibi motoru durduruyor.Sırf bu yüzden 2 kez kaza atlattım.Bir iki farklı markanın start-stobu 5-10 saniye bekledikten sonra motoru durduruyormuş.Mesela bizim park yerine girerken hafif tümsek var,hızlı girsem altı sürtecek frenli giriyorum,ama zank stop!!hadi çalıştır hadi bidaha gazla..Birde yaz günü motor durunca klimada çalışmıyorya..Saçma sapan bir sistem saçma saban.Bunu yapan mühendisleri tebrik ederim.Bir iptal tuşu var ama her anahtarlı çalıştırmada yeniden aktif oluyor.Ben hergün bu zımbırtıyla uğraşmak zorundamıyım.Zaten tuşuda zor bir yere koymuşlar.Müşteri hizmetlerine şikayette bulundum,hala ses yok,bu hafta da görüşemezsem tüketici mahkemesine dava açacağım.Bir diğer sorun da bagaj kapağını kapatmak çok zor.Oldukça büyük.Denemeden almayın sakın.

Tabandaki halı ne kalitesiz,bi okadarda işçiliği berbat yapmışlar.
Birde yakıt durumu nasıl sizde?100tl lik mazotla %80 klimalı şehiriçi 350 km gitti.İlk kmlerde bu normalmi?Henüz 650 km de..

Back