ceza puanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan geremy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

geremy

Onursal Kurucu
Karayolları Trafik Kanun'un suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için esasları yönetmelikte belirlenen ceza puanları verilir. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

Aynı yıl içinde ikinci defa (100) puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (4) ay süre ile geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir. Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri ise (1) yıl süre ile geri alınır.

Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.

trafik gov tr den alıntıdır.

Benim 15 puanım yok.

%30 üzeri hız limitini aşmışım da birazcık 😀

Hiç mi ceza yemedin Abi 😵 😀

Valla maşallah, Allah nazardan saklasın, ben ehliyeti aldığımın 2. haftası siftahı açtım. 🙂

DobloM tarafından yazılan metin:
Valla maşallah, Allah nazardan saklasın, ben ehliyeti aldığımın 2. haftası siftahı açtım. 🙂

maşallah.😀

65 puancık 😀
3 hız 45
1 fazla yolcu alma 20 (ben cezayı yedikten sonra 10'a düştü)

2 cezada benden emnıyet kemerı takmadan yakalandım😀allahtan bızım duldul kemerı takmayınca barım barım bagırıyo 😀artık ceza yemıyorum..hızdan da yemedım sehır ıcınde cok dıkkat ederımde cevre yolu allah ne verdıyse bırıde benı fotolar yakındada bana kaca patlar bılemıcem 😀😀

6 Kere radara gırdım 140+ dan. bıde park cezası varr aracını al demıslerdıı bende almadıydım cunkı ısım daha onemlıydıı . bıtek parktan ceza puanı geldı oda 5 mı ne. radarlardan gelmedı.cezaları arkamdan yolladılar polısler sıf puan bınmesın dıye.

sucun işlendiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde 5 kez hız ıhlalı yapanların ehliyetlerı 1 yıl sureyle geri alınır ıyı kurtarmıssınız

Back