çekiş problemi

salih58

Azimli Üye
arkadaşlar bende 2007 195 km 1.3 aracım var bu aracı yeni aldım daha önce caddy aracım vardı sattım bunu aldım yanlız bu araç hiç gitmiyor düz yolda 120 bilemedim 130 rampa aşagıya 140 -145 oda zorla araçta benim bildigim bir turbo ıslık calıyor başka birşey yok .bu araçlar bundan fazla gitmezmi yoksa benim bilmedigim bir problemmı var yardımcı olurmusunuz .🙂

düz yolda 150 , rampa da 180 görmen lazım hacı

brian tarafından yazılan metin:
Lütfen önce kendinizi tanışma bölümünde bi konu açarak tanıtınız bu forum kuralıdır,

sorununuza gelince bilen bi arkadaş mutlaka yardımcı olacaktır

aynen katılıyorum öncelikle

cevaba gelince dediğin hızlar düşük geldi bana
birde caddy 1.9 1.3 den aynı performansı beklemeyin.

evet 1.9la 1.3 kıyaslamamak lazım bence hiç bir sorun yok sadece alışamadığınız için şu an size öyle geliyor...caddy de 250nm tork var 1.4doblo 190nm çok fark var....

1,9 doblo ile 1,3 doblo torkları aynı. Ama beygir farkından dolayı çekişde, kalkışda ve son hızlanmada baya bi fark var. Caddy kaç beygir?

Arkadaşlar, vw grubunu eleştirmeyelim derim. Fiat Doblo grubu olarak, bir başka firmaya zifiri eleştiri getirirsek, taraflı olmaktan ziyade, rencide etmiş oluyoruz.

Yanlışım varsa bilenler düzeltsin ama, beygir ve tork kavramında atladığımız bir detay var.

Yüksek beygirli bir aracın farkı, aracın ivme kazanımını kaybetmemesi ve sahip olduğu hızı koruyabilmesini sağlıyor.

Tork ise; beygirin taşınmasını sağlıyor. Yüksek torklu bir araç, yüksek devir aralıklarında gücü lanse edebiliyor.

Bunu farkettiğim nokta klasik araçlardır. Araç 4 vites ama maksimum hızı 300km/h olan var. 1. viteste 130-140km/h yapanları var. Bunun sebebi, ürettiği yüksek gücü, yüksek torkla taşıyabilmesidir. O yüzden performans konusunda tork ikinci plândadır.

Doblo 75lik motoru ile, alışılagelmiş ivmeleri bize vermiyor. 18-20sn'lik 0-100km/h hızlanmaları binek bir araçla alakasız veriler. Kamyonet kimliğinde resmen.
Maksimum hızlara çıkarken de ivmesi çok düşük. Tın tın hızlanıyor.

İşbu nedenle, Caddy'den Doblo'ya geçince performanssızlık görmek normal.
Herhangi bir şikayetlik detay görmedim. Yol biraz uzun olsun, asfaltta 145-155 çıkıyor. Sıcak asfaltta ise 165'e kadar yolu var.
Eğimde de sıcak asfaltta ibreyi kırana kadar çekebilir. Yeterki eğim biraz sert olsun.

15 cevap verilmiş geri dönüş yok kilidi haketmişmi arkadaşlar.🙁

Bilmem ki, Mustafa Abi, kafana göre takıl 😀

runbelx tarafından yazılan metin:
bir şans daha verin

runbelx bu arkadaş sana emanet kardeşim. istanbul yazıyor altında. ama bir dalgacı olabilir. bilemiyorum. bir daha gelirse anlarız arkadaşın sorununu.

Yahu Kedicik yüzünden Doblo ile dalga durumu olamaz ki.

Kedi OUT, Doblo IN, bunu tüm Dünya biliyo 😀

arkadaşlar ilginizden dolayı teşekürler
istanbul anadolu yakası ümraniye sanayide tanıdıgınız bildiginiz
doblo ustası varmı arkadaşkar gercekten bu arabada bir sorun var
en son iki hafta önce sivasa gittim araba bir tepo mazotla 960 km yaptı oda 120 km den yukarıya cıkmadım saten cıkmak istesem bas bas motor bagırıyor.

kardelenkurt tarafından yazılan metin:
baskı balata?
Öyle bile olsa biz 160 gördük bu arabanın bakımları yok çok belli ayrıca zincirininde değişmesi lazım yakıt pompasını temizlettir bakımsız doblo çok mazot yer...

Bencede Bi Problem olabilir ama 1.3 ü bilmiyorum ben 1.9 jtd kullanıyorum ve performansından cok memnunum İster Düz Yol İster Eğimli yok her türlü gidiyo

Back