cam flim nasıl takılır?

mehmet zahit

Onursal Üye
slm.doblonun arka bagaj yan camına flim yapacamda,camı tutan menteşeler var,aşağıdaki fotoda da belirttim basıl çekerim.
flim nasıl çekilir kısaca bir yardımcı olursaınz? :?

bvpwx.jpg

bi aksesuarcıya götür bence onlar illaki sökülüyordur söküp öyle yaparlar bence .

hiç yok tan camı söküp takarlar sıkıntı olmaz menteşeler

bence biyerde yaptır film işi biraz zahmetli kırışıyor falan

gecen bi muhabbeti geçti bi kaç film yapan yere sorduk arka camdaki menteseler sokulmuyo kimisi dedi kimisi ise sokulur dedi sokulmez diyenlerse dısardan sıyah folyo kaplıyoruz oraları belli olmuyo fln dedi 🙂 dedim folyo kaplayacak olsak bizde kaplarız 🙂 😡

benim il dışardan o kısımlara yuvarlak folyo kaplyarak yaptılar hoşuma gitmedi sonra gittim

tekrar cekilmesini istedim adam da menteseleri söktü yanlız camda menteşeler sabit kalıyor muş cam cıya gittim menteselerin alt kısmını kesti söktük çekti tekrar taktık

Film işi biraz meşakatli bence bi aksesuarcıya götür dışardan ölçüsünü alıp içerden filmi takıyor ısıttığı zaman film cama yapıştığında o menteşeler veya orda her ne varsa dışarda kaldığı için orayı maket bıçağıyla kesiyorlar.

valla herkes bişeyler söylemiş. haklılar da. bence de kendin yapma. 🙂

evet en iyisi kendin yapma.

Kendin yapacaksan sabunlu su yap bi sprey şişesiye önce güzelce bi cama sık temizle çek sonra bi daha sık filmi cama jelatinden ayırmadan tut fazla yerleri önce bi kaba taslak kes. Sonra o menteşelerin üzerinden maket bıçağıyla bire bir kes(biraz el becerisi istiyor ama illa yapmak için prof. olmaya gerek yok) sonra filmi jelatinden ayır içerden spreyi sık çek bi daha sık oraya tut çekçekle geç üstünden hava kalmasın kapa kelebek camı hayırlı olsun filmlerin.

şimdi dışardan yaparsak sadece ordaki yuvarlaklar var filmi yaparken oralar kesilir yuvarlak şekilde ama içerde yapıncada o menteşeler camla arabanın demirini tutuyor bide cam açma kolu var yani içerden çekmesi gayet zor ancak cam sökülerek yapılır onuda ben sökmem 🙂 dışardan yapsam bir sorun olur mu çizilme felan vs.bence en iyi aksesuarcıya gitmek ama ben kendim yapmak istiyrm.gayet meşakkatli bir iş.

Back