BUJİ

munurkavalci

Daimi Üye
Adı
münür
Kan Grubu
AB RH +
Meslek
Aşçı
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2011
Renk
siyah
selam arkadaşlar ne marka buji tafsiye edersiniz 1.2 benzinli benim araç cevaplarınızı bekliyorum.

teşşekkürler

soruda marka değilde model olarak soruyorsun zannetim.cevap yazmamıştım
elbette bosch olabilir.
champion da iyidir.

fiatda 1.2 8v hariç buji ngk japan bujisi orjinal çıkıyo orjinalini tavsiye ederim 1.2 16v 1.4 8v .1.4 16v t jet starjet 1.6 16v 1.2 8v orjinal bujisi boschdur ateşlemeyle ilgili sorununuz varsa bujilere bakılır ona göre değişir

çağdaş ben ngk mi takayım benim kızıma

10bin km oldu değişeli değiştireyim diyorum yakıttan tasarruf edermiyim ?

munurkavalci tarafından yazılan metin:

Bujilerinizi vaktinde değiştirmezseniz ateşleme veriminiz düşer.buda tam yanmanın oluşmamasına sebep olur.tam yanmayan yakıt egzosttan dışarı atılır.bu durum hem çekişden düşmenize hemde aşırı yakıt sarfiyatı ile karşılaşmanıza neden olur.ayrıca sabah ilk çalıştırmalarda zorluk yaşayacağınız için akü ve marş motorunuz da zorlanacaktır.ateşleme düzgün olmadığından motor vuruntulu çalışacağından motorda extra ve düzensiz aşınmalar görülecektir.

daha ileri durumlarda buji zamanla aşınma ve kurunlanma sebebiyle ateşlemeyi tamamen keseceğinden aracınızın silindirleri tek tek susmaya başlayacaktır ki ilk silindir sustuğunda bunu motorun sarsıntısından kesinlikle anlayacaksınız.bu noktadan sonra aracınız sürekli hararet yapacaktır.sonunda motor contalarını yakıp motoru rektefelik hale getirme riskiniz bile mevcut...ama ben bu duruma gelene kadar farketmeyenini hiç görmedim.

munurkavalci tarafından yazılan metin:

çok pahalı değil değişteribilirsin.

genelde markalar servis kitapçıklarında yazıyor mesala benimki benzinli doblo 20 bin km de yazıyor.
motor ve yakıtta problem olmassa epey gidiyor.

Bujiler 20.000-25.000de değişmelidir.
Tabi kullanıcıya göre değişiyor ben her yağ değişimine değiştiririm ucuz birşey sonuçta

klavuzu takip edin aracın kilometresine göre motorun yorgunluğunuda hesaba katıp km yi hesaplayın.

Back