Yardım Bu Sıvı Da Nereden Geliyor?

ssmuho

Azimli Üye
Adı
muhammed
Kan Grubu
0 +
Modeli
Araç Yılı
2012
Arac2012 1.3 d3
Gece uyku tutmadi sabaha karsi bi corba iceyim geleyim dedim.Saat 6 gibi dondum eve.hic klima calistirmadim.araci park edip baktigimda alltan gelen bu sivi damlalari dikkatimi cekti(tekerlerin aradan daha cok sanirim).Yağa benzemiyordu pek.Yanici da degil sanirim.(sigara bastim uzerine yanmadi 🙂)
Ne olabilir arkadaslar?

Dosyalar

• IMG_20170824_060517.jpg
    IMG_20170824_060517.jpg
    78,2 KB · Okunma: 43
  • IMG_20170824_060500.jpg
    IMG_20170824_060500.jpg
    95,6 KB · Okunma: 46
servise götürüp baktırabilirsiniz arkaya giden hortumlar kopmuş olabilir

Anladığım kadarıyla sabah ilk harekette değil, çorbacıdan çıkınca fark ettiniz. Yani hareket sonrası bekleme sonucunda gördünüz.

Tahminime göre, eğer böyle olduysa hareket öncesi araç üzerine yağan çiğ taneleri hareket ile oluşan rüzgar etkisiyle kapı, bagaj üzerinde v ön cam alt köşelerinde bulunan su tahliye kanallarına birikti. Siz tekrar hareket edeceğinizde bu tahliyelerden akan suyu gördünüz.

Peki siz durunca mı aktı? Sanmıyorum, muhtemelen çorbacı evinize çok uzak değil yada hız yapabildiğiniz kısa bir yol sonunda hedefe varıp durdunuz. Aksi halde bu birikintiler yolda akar ve fark edemezdiniz.

Suyun aktığı yerler genelde araç üzerine gelen suyun tahliye hortumlarının olduğu yerde.

Test için araç üzerine yanlardan taşmayacak kadar az su dokerseniz aynı noktaların yine islandigini göreceksiniz.

Tabi bu bir tahmin.

yakit hortumlari ola bikir yada devir dayim hortumu

@ofas

Sherlock holmes gibi adamsiniz hocam.:hhhhhh:

@ssmuho

Çorbacı yakın değil mi? 🙂

Not : Dedektif değil çiftçiyim. Çiğ, rüzgar gibi doğa olayları bizim için çok önemli, ilgileniriz. 🙂

@ofas
Yakin hocam🙂)3km falan sehirici🙂

@ssmuho

Çorbacı yakınsa katil uşak. 🙂

Bana su tahliye hortumu gibi geldi.
Yakıt ve su hattı oradan geçmez diye düşünüyorum. Kaldı ki geçse bile. Bir hortumun aynı anda birkaç yerden aynı/yaklaşık miktarda sıvı sızdıracak kadar delinme ihtimali çok düşük.

Oen
@ofas
Onemsiz bisey yani dimi hocam

Tahliyeden suyun gelmesi normal.

Back