Bu ses nedir?

yunushan444

Daimi Üye
arkdaşlar 1.3 doblomda (2005) kontağı ilk açtığımda motordan çok kısık sesle tık tık tık tık ses geliyok sonra tak diyor ses kesiliyor ve her kontak açıldığında 10 sn bu ses geliyor bu ses ne olabilir ....teşekkürler...

yunushan444 tarafından yazılan metin:
arkdaşlar 1.3 doblomda (2005) kontağı ilk açtığımda motordan çok kısık sesle tık tık tık tık ses geliyok sonra tak diyor ses kesiliyor ve her kontak açıldığında 10 sn bu ses geliyor bu ses ne olabilir ....teşekkürler...

kontak marda 10 sn?böyle ötecek bi tek yolcu hava yastığı kontrol lambası var...onuda ancak duyarsın yada duymazsın!sen tam olarak nasıl bir sesten bahsediyorsun?

Soruyu daha acarak sorarsan ani detaylandirirsan sana yardimci olabiliriz kardesim....

anahtarı taktık 1 adım çevirdik ışıklar yandı o anda kısık bir sesle tık tık tık tık diye bir ses geliyor motordan ve 10 sn sonra kaput mandalını çekersiniz ya tak der onun gibi ses geliyor duruyor bu olurken her hangi bir ışık yanıp sönmüyor bu sesi beklemeden çalıştırsanızda çalışıyor araba bekleyipde çalıştırsamda çalışıyor ancak bekleyerek çalıştırırsam 1-2 saniye daha erken çalışıyor kızdırma desem kızma kontak açılınca 2 sanıyede sönuyor ama bu 10 saniye sürüyor .....

kızıdırmadır bence....

kızdırma bujisinin kızma süresinde çıkardığı sestir arada önceki dobloda duyuyordum ama bunda yok öyle bi ses bi sorun değil ama bujinin sesidir o

doblo vip premio tarafından yazılan metin:
kızdırma bujisinin kızma süresinde çıkardığı sestir arada önceki dobloda duyuyordum ama bunda yok öyle bi ses bi sorun değil ama bujinin sesidir o
aynen bende duyuyorum o sesi alışkanlık oldu o ses kesilince marşa basıyorum

en son çıkan tak sesi kızdırma bujilerine elektrik veren rolenin sesidir lambası erken söner ancak role devede olduğundan sonradan bırakır

peki çok teşekkür ediyorum çok saolun son bişey soracaktım bazı arabalarda (dizel) kontağı çok açık tutma kızdırmaları yersin derler ya işte bu arabalarda role kızdırmanın zarar görmesini önler değil mi? Yani ecu olan dizellerde

belli saniyeden sonra röle elektriği keser.zaten devamlı çalışamaz ısıtma bujileri yoksa erkenden patlar.

yunushan444 tarafından yazılan metin:
peki çok teşekkür ediyorum çok saolun son bişey soracaktım bazı arabalarda (dizel) kontağı çok açık tutma kızdırmaları yersin derler ya işte bu arabalarda role kızdırmanın zarar görmesini önler değil mi? Yani ecu olan dizellerde

röle olduğu için hiç bir zararı olmaz zaten elektiriği kesiyor yoksa mustafa abinin dediği gibi patlar

Back