Bu Mudur

genc_guc

Daimi Üye
Bindimiz Araç Bu mudur Arkadaş 🙁

fiat-doblo_462677.jpg

çok geçmiş olsun ilginç bir kaza

araç sizin mi acaba?

*eek* bu nasıl olmuş ya hiç anlamadım. 2 sene önce ehliyeti yeni aldığım zamanlar kırmızıda aniden kalkıp sonra çok ani fren yapıp duran levend in arkasına girmiştim yani frene bastığım gibi ön taraf altına dalmıştı sonra çıkardık baktık birtek kaputun ucunda hafif bi yamulma ve ön panjurda hafif bi çatlak vardı onun haricinde hiçde birşey olmamıştı bu fotoğrafa anlam veremdim görmeden inanmam*helpless*

Kazayı Ben Yapmadım Ama Bir Motora Vurmayla Ön Bu Kadar Dagılıyorsa Gerisini Siz Düşünün

bu kadar zarar vererek vurdu ise doblo motorsiklet yere çakılı mı ki de hiç ileri fırlamamış..

bence doblo yüksek hızlarda çarpmış çünkü motor suyu yere akmış. motosiklet ayakta duruyor çünkü kaza tespit tutanağı tutmak için kaldırmış olabilirler foto çekip kaskoya vericeklerdir. hangi araç olursa olsun motora çarpar motor fırlat alır başını gider yada aracın altına girer.

yok artık 🙁

resim kazadan sonra ileride bakıp makara yapılabilsin diye çekilmişe benziyo. **** nın da bisiklete çarpıp dağıldığını gösteren bir resim daha var internette. akıl işi mi sizce bu olay? 🙂 yerlere yatıp gülmemek için kendimi zor tutuyorum.

Evet arkadaşlar bindigimiz araba bu geçen gün gözümün önünde oldu çok yavaş gıderken ford connecte vurdular cok az bı darbe olmasına ragmen aırbag ler actı tampon kırıldı farlar patladı bındıgımız araba on taraftan hiçte sağlam değil.*zipit*

valla ben her türlü aracı parçaladım bugüne kadar. dobloyla vurarark. bunların arasında b.m.w 520 ler de var. ve kaskoma 1000 liranın üzerinde hiç fatura çıkarmadım. onlar da benim hasarsızlığımı hiç bozmadılar 🙂

bu fotolara kanmayın arkadaşlar kaza anını gösteren bi durum yok,
birde bence doblo arkadan çarpmamış bence kafa kafaya çarpışmışlar. çünkü doblonun ön camda hasar var bana öyle geldi

Evet arkadaşlar bindigimiz araba bu geçen gün gözümün önünde oldu çok yavaş gıderken ford connecte vurdular cok az bı darbe olmasına ragmen aırbag ler actı tampon kırıldı farlar patladı bındıgımız araba on taraftan hiçte sağlam değil.*zipit*

Biraz da ucuz etin yahnisi nasıl olur işi bu. Ben D2'yi yakıtı uygun olduğu ve hız yapmadığım için seçtim. Kaporta kalitesi ve güvenlik malum. Örneğin 30.000 TL'ye 22.000 km.'de 2011 model Ford Connect 50.yıl aracı da vardı. Full paket. Temiz ve hatasız. Çizik dahi yok. Üstelik 1.8 motor ve 90 BG. Taş gibi araç ve güvenliği daha makul Doblo klasiğe göre. Ama yakıtı da daha fazla yakıyor. Sonuçta gene 30.000 TL'ye 2.300 km.'de D2 kasa safeline aldım. İyi mi ettim kötü mü ettim zaman gösterecek. Ama Ford Connect de içimde hep uhde olarak kalacak 🙂

kazanın nasıl olduğunu bilmiyoruz. sadece fotoğrafa bakarak yorum yanlış olur.

yeni araçlarda tampon vs plastikten olur, kaza anında motor yere düşer, ön kısım katlanarak kaza sırasında ortaya çıkan enerjiyi absorbe eder. yaşam alanı korunduğu sürece sorun yoktur.

eğer ön kısım çelik gibi olsaydı hiç hasar almazdı, ama o zaman aracı kullanan kişi ivmeden iç organlarına zarar verebilirdi.

ki bu araç ncap ten 3 yıldız almış bir araç, o da türkiyedeki olmayan donanımlarla. yani araçlarınız yüksek güvenlikli değil, aman dikkat 🙂

Çift kat polyester + örgü elyaflı bir ön tanponlu Dobloya sahip im ne kadar ağırlık artsa da yaptırırken bilinçli bir şekilde yaptırdım bu tür olaylarda motor kısmına fazla zarar gelmemesi ve sağlam olması açısından 🙂

arkadaşlar arabanın önden darbeyi absorve edip dağılması önemli bence böyle fotoya bakıp yorum yapmayın ama o kazada bi tuhaflık var

Fotoğraf doğruyu yansıtmıyor. Fizik kurallarına tamamen aykırı. Motosiklete birşey olmamış birtarafta sürücüsüyle beraber 1400 kiloluk bir cisim diğer tarafta en fazla sürücüsyüle beraber 200 kiloluk bir cisim. Akıl var izan var.
Sokaktaki diğer araçlar ne kadar güvenliyse emin olan doblolarda o kadar güvenlidir.
Connectler daha sağlamdır ama bir yere kadar. Bizim connecte 2 ay önce kırmızı ışıkta dururken honda city eski kasa 60-70 km hızla vurdu frensiz. Connectin arka taraf yaklaşık 10 cm öne doğru geldi. 10 gün ustada bekledi yine de tam yapamadılar arka kapılar bir türlü düzen tutmadı ikinci defa tekrar onarıma gitmek zorunda kaldı.City 'nin ön tarfı dağıldı yolcu kabininde bir şey yok airbaglar açıldı ve içindekiler yara almadan kurtuldu. yani connectler de bir yere kadar. Bir volvo kadar değil abartmamak lazım.
Sonuç altımızdaki arabalar "bu mu" ? bu resimdeki gibi değil, Ortalama bir araca biniyoruz o kadar.

d3 ksa olarakta farklı şasesi falan baya sağalam duruyor

Back