Bozuk yollar!!! :-((

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emre16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emre16

Azimli Üye
arkadaşlar bu aksam mudanyadan bursaya dönerken yolda 80-90km le seyrederken üst üste 3-4 derin çukulardan geçtim ve lanet okudum tr yollarına heralde kardan dolayı oldu o çukurlar çünkü daha önceden yoktu...(BURSADA YASAYIPTA O YOLU KULLANACAK OLAN VARSA ÇOK DİKKAT BURSAYA DÖNÜŞ İSTİKAMETİ!!!)neyse aracım daha 1200kmde 2010 safeline 1.9 aracımı kontrol ettirmem gerekir mi ve ön takımla ilgili bir sorun yasarmıyım aracım yeni olduğu için üstüne çok düşüyorum yardım ve bilgileriniz için tesekkür....

emre kardeş şunu iyi bilki dobloların alt takımlar gerçekten çok sağlam ve dirençli ...kolay kolay ön takım ayarları bozulmaz...çünkü.. ticari doblo tam yükleme standırdıyla her türlü yolda yol alabilme özelliğine sahiptir..4 sene de bir defa ön takım ayarım bozuldu..

verdiğiniz bilgi için çok tesekkür ederim...arabamız yeni olduğu için içim cızz etti ama çokta önemli değilmiş ama yinede çok dikkat etmek lazım tr yolları rezalet...tekrar ilginiz için tesekkürler...

hızlı ssert çukurlara girildiği takdirde başda jant ve lastikler darbe alabilir bakmak lazım.
ön takımda bozulma oldu ise araç yolda giderken dalma tabir edilen sağa sola çekmeler yapabilir.
arkalarda makas olduğu için biraz daha kuvvetli.
amortisörlerde ses direksiyonda titreme falan varsa bir ön düzenciye bakıtın.

üsdat ben geçen bozuk yolda 120 bastım yanımdaki arkadaşla konuşurken görmedim çukuru dieik girdi doblomun sağ ön teker cant yamuldu değiştirdik gitti güzelm cant o gün belediye başkanına gittim felan yerde bozuk yol var asfalt dön dedim dökmediler bu cant yamulamsının başbakana kadar yolu var yahu nedir bu bozuk yollardan çekdiğimiz

haklısın mesela en basit örnegi normalde dökülen asfaltlar cok kalın olması lazım ama malesef türkiyede helede doguda cok kötü 1 cm döküyorlar yeter sonra 1 2 ay sonra bi yagmur haydaa yol daha berbat yol yapımı sırasında tabela eksikleri cok oluyor buralarda kac defa yolda giderken yüksek hızda yapımı devam eden yola girdim bi alt geçit yapıyorlar bizim buraya maşallah 3 4 sene oldu hala bitmedi bizim doguda da bir yeri yapayım insanlar o asfaltı kullansın digerinide o sıra bitiririm anlayısı yok malesef bi girdiler mi bütün yolu bozuyorlar...

kardeşim bukadar vergi topluyolar ne yapıyolar bu vergileri yahu

gecen sene benim başıma gelmişti.kemerburgaz-otogara dönüş yolunda önümde aniden toz bulutu oluştu ve frene basmamla beraber cukura düşmüştüm ve saga cekkip inip baktıgımda lastik jantında yamulma oldu :S sonra servis tabi düzeltti ve ön takımlarda herhangi bir sorun cıkmadı.
arkadaşların dedigi gibi doblo tam bir ticari amacla üretilmiş ve ön takımlar gercekten cok sağlam.

UmitKaraburun tarafından yazılan metin:
berat tarafından yazılan metin:
kardeşim bukadar vergi topluyolar ne yapıyolar bu vergileri yahu

walla aklımdan cok şey geçiyorda aile war 😀

😀

Arkadaşlar madem konu açılmış aslında yeni konu açacaktım ama buraya yazıyım. Malum artık yağışlar başladı ve uzun bir süreden sonra yağmur yolları ıslattı yollardaki yağlar falan yolları iiice kayganlaştırıyor bu konuda dikkatli olursanız sevinirim...

Back