arkadaşlar araci yeni aldım 2003 jtd bulut mavi üzerine bişeyler yapılmış iyi görünüyordu dün arabayı yıkayınca farkettim vernik atması var bazı yerlerde boya yaptırmanın dışında bir şeyler yapılabilirmi
şimdi aslında boyadaki farklılıkları normalde pasta ile yaklaştırmaya çalışıyorlar ama vernik atması durumunda pasta cila işi dahada kötüleştiriyor.
geçici bir çözüm olarak vernik atan bölge çok büyük değilse bölgeyi 3000 zımpara ile hafifçe ovalayıp (boyayı sökmeden,sadece atan verniğin kenarlarını sıfırlayacak kadar) tüpe bastığınız vernikle yeniden verniklemeniz ve sonra pasta cila ile bölgeyi uyumlandırmanız geçici olarak sorunu çözebilir.tabi söylediğimiz gibi bu küçük vernik atmaları için geçici bir çözümdür.zamanla vernik başka yerlerden de atacaktır.
vernik atan bölgenin boyası büyük ihtimalle orijinal değildir.o yüzden en akıllıca çözüm bölgeyi yeniden boyatmaktır.
atan yerlerin boyası orijinal yaşı itibariyle oluşuyor
boyalı olmasın diye geçici bişeyler yapmak istiyorum
söylediğiniz tarifi küçük bir yerde deneyelim resim
bu vernik atması ise orijinal boyada olmaz.orijinal boyada vernik hasarları güneş yanığı şeklinde olur.eğer sorununuz güneş yanığı ise ve henüz çok büyümediyse aracı kaliteli vernikle komple vernikletip pasta cila ile durumu kurtarabilirsiniz.ama tek başına cila ile işi çözmeye kalkarsanız sorununuz ikiye katlanır.
boyada güneş yanığı vernik kavlaması gibi durumların çokda çaresi yok.
tavan için kaplama veya boya öneriliyor.
kaplama rengi araç renginden farklı ise ruhsata çift renk işlenmeli
vizeden geçemez
trafikde ceza yer.
ben yanlış yazmışım galiba güneş yanığı gibi alırken ekspertiz boya orijinal dedi bir kaç resim atım sorunla ilgili zımpara ve vernik atmak bizi aşar bir kaporta cı bulmak şart