boya atmasi

xerdalx05

Daimi Üye
2009 model D2kasa Doblonun ilk sahibiyim 0 almistim sağ camurlugun lastige bakan kisimlarinda küçük küçük boya catlamasi va bu kadar zamanda boyle olmasi biraz düşündürdu acikcasi sol tarafta birşey yok servis tarafından daha önce oraya mudahale edilmiş olunabilirmi

fabrikasyon boyanın atması bu yaşta bi araç için mümkün değil.

orjinal boyada böyle bişeyin olması zor ama eğer boyaya zarar veren kimyasal üzerinden falan geçti iseniz yada arabaya sıçradı ise boyaya zarar gelebilir geçmiş olsun

2009 model D2kasa Doblonun ilk sahibiyim 0 almistim sağ camurlugun lastige bakan kisimlarinda küçük küçük boya catlamasi va bu kadar zamanda boyle olmasi biraz düşündürdu acikcasi sol tarafta birşey yok servis tarafından daha önce oraya mudahale edilmiş olunabilirmi

boya çatlaması o bölgedeki sacın bir şekilde zorlanması sonucu olur.bu zorlanma aracın o kısımdan çekiştirilmesiyle olabilir.ayrıca belirttiğiniz bölüm çamurluk içine tekerlekten fırlayan çakıl taşlarının darbelediği bir bölümdür ve sürekli kontrolü ve bakımı gerekir.

ayrıca o bölgelerin temizliği çok önemlidir bakımı koruması ta olmalı

dikkat edin eskiyen arabaların en çok çamurluk ağızları ile marşbiyelleri çürümeye başlar.o bölgeler özel bakım ister ama tabi meraklısı olacan.

ben o bölgeyi her sene standart silikon ile kaplayıp üstüne rotuş boyası geçerim.dışarıdan görünmez,istediğin zaman çekip sökersin ve orijinal boyaya asla zarar gelmez.

ben d1 doblodada her ay boya koruma yapardım 6 yılın sonunda byanın hiç bir yerinde hiç bir bozulma olmadı raptor abi dediğin gibi merak lazım ama dediğin gibi özel bakım şart

bende hızlı cila kullanıyorum her yıkamadan sonra.araba bayiden sanki bu gün çıkmış.

bende her yıkamadan sonra her temizlikte hızlı cila uyguluyorum ama düzenli boya koruma yapılmaz ise tek başına hızlı cila koruma sağlamıyor o yüüzden boya koruma şart

abi senin arabanın renk parlatmak için süper bakımı olunca yanıyordur

dediğiniz bölge dış etkenlere en çok maruz kalan yerlerden biri.
taş kimyasal tuz su çamur zift v.s.

Araç kisin garajda karli havalarda disari cikmiyor fazla biseyede maruz kaldigini sanmiyorumo kadar darbeli araç gördüm boyanin catladigina pek raslamadim acikcasi sadece sag tarafta sikinti var daha önce servisin elinden geçmiş olabilirmi resim eklicemde tlfdan olmadi

Önceden işlem olabilir

8 yıl diye hatırlıyorum

Back