Yardım Ben bu arabayı yakıyım mı?

firatcelikdev

Yeni Üye
Doblo
Adı
Fırat Çelik
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Şu anda bende 2005 model 1.2 8v Doblo var. Benzin + LPG’li ama LPG sistemi sıralı değil, düz bağlantı. Araçta birkaç sorun yaşıyorum, araştırma yaptım ama net bir çözüm bulamadım. Tahmini masrafı öğrenmeye çalışıyorum.

1. Problem:
Aracı bir süre çalıştırmadıktan sonra ilk marşta normal şekilde çalışıyor. Ancak ayağımı frenden çekip gaza bastığımda gaz yemeyip stop ediyor. İkinci denemede çalışıyor ama gaza bastığımda geç tepki veriyor, yavaş yavaş toparlıyor. Bu sorunun kelebek boğazı ile ilgili olabileceğini düşünüyorum çünkü kelebeğin olduğu bölgede yağlanma var; ya kirlenmiş ya da arızalı.

2. Problem:
Araç uzun süre kullanıldığında veya trafikte dur-kalk yaptıktan sonra, boşa aldığımda ya da debriyaja bastığımda yolda giderken stop ediyor. Bu yüzden hızlı vites değiştirip debriyaja kısa süreli basmak zorunda kalıyorum. Hatta çoğu zaman 2. ya da 3. viteste debriyajsız kullanmak zorunda kalıyorum.
Kırmızı ışıkta durduğumda stop ettiği oluyor. Etmese bile rölantide dalgalanma oluyor, bazen rölanti çok düşünce yine stop ediyor. Bu durumun da kelebekle ilgisi olabilir mi, emin değilim.

3. Problem:
Trafik yoğunken ya da araç uzun süre çalıştıysa, 1.-2.-3. viteslerde araç tekliyor. Sanki gaz kesiliyor gibi. Gaza sert basınca ya da vites yükseltince geçiyor gibi. Bu da kelebekle mi ilgili yoksa başka bir sistem mi arızalı, anlayamadım.

4. Problem:
Direksiyonu tam sağa ya da tam sola çevirdiğimde motor bölümünden bir ötme sesi geliyor. Bu ses başladığında rölanti yine dalgalanıyor ve bazen motor stop ediyor. Bu durumda direksiyon basınç müşüründen şüpheleniyorum.

5. Problem:
Motor kulakları da aşırı gevşemiş, araç rölantide çalışırken motor çok fazla titriyor, sanki yerinden çıkacak gibi. Bu yüzden motor kulaklarının değişmesi gerekiyor.

Tüm bu sorunlar hem LPG’de hem benzinde yaşanıyor. Benzinde biraz daha az hissediliyor ama LPG'de çok sık stop ediyor.
Geçmişte sürekli stop etme sorununu babam motora hava alan bir yer tespit edip silikon sıkarak geçici olarak çözmüştü. Bu işlemden sonra benzinde toparladı ama uzun süre kullanım sonrası yine stop etmeye başlıyor.

Şimdi merak ettiğim şu:

Tüm bu sorunların kaynağı sadece kelebek olabilir mi?

Direksiyon müşürü, akü, motor kulağı gibi diğer parçaların da etkisi olabilir mi?

Yoksa bunlar birden fazla arızanın birleşimi mi?

Sigortası bitti 22.000TL para istiyorlar, birde bu masraflar. 1.2 LPG araba olunca satılmıyor da, ne yapacağım ben? Yaptırayım şimdi bu arabayı yoksa yakıyım mı?

arabana bakim yaptir.hava hortumlarini filtresini degistir.aracin hava giris hortumunun ucunun disinda baska yerden hava almasin.sonra triger bakimini yaptir.baski balatani degistir.sonra gazcıya git gaz kesicin varsa degistir gaz ayarini yaptirt.tavsiyem sigortani yaptir arabana bin.

motor kulaklarinida degistir birgun asfalta dusmesin motorun

5 Tane problem yazmışsın hiç çözüm için bir adım atmamışsın, zaten 80%i aynı arıza. En son bakımı ne zaman yaptırdınız Allah bilir.

Kolay bir şey yok, yemek yerken bile ağzın yorulur, eğer araca bineceksen bakımlarını masrafını çekeceksin, yok bana masrafsız araç lazım diyorsanız 0 km araçlara bakabilirsiniz, ya da hiç binmemeyi tercih edebilirsiniz.

5 Tane problem yazmışsın hiç çözüm için bir adım atmamışsın, zaten 80%i aynı arıza. En son bakımı ne zaman yaptırdınız Allah bilir.

Kolay bir şey yok, yemek yerken bile ağzın yorulur, eğer araca bineceksen bakımlarını masrafını çekeceksin, yok bana masrafsız araç lazım diyorsanız 0 km araçlara bakabilirsiniz, ya da hiç binmemeyi tercih edebilirsiniz.
Hocam aldığımız kişi bakımsız kullanmıştı, çok kötü durumdaydı. Aldığımda LPG kaçırıyordu, arabanın gideri yoktu. Bu güne kadar ben topladım ama ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Bir yerini düzeltsem bir yeri patlıyor öfkem bu yüzden. Arabayla uğraşmayı seviyorum, çok bozuk araba aldım yaptım sattım ama bunun gibisini görmedim. Yordu artık araç...

Geçmiş olsun. Kolaylıklar dilerim. Bizlerde uzun yıllardır biniyoruz maalesef ki değişmeyen parçaların ömrü geliyor doluyor bizleri bulabiliyor.

8 yılda , triger baskı balata , 2*v kayış, 2*alternatör bakımı ,2*marş dinamo bakımı,2*lastik seti,2 makas,2amortisor, 2defa alt üst merkez,bir defa debriyaj musuru, vs vs vs bir sürü bakım masraf yaptım , farklı da olsa arızaları bizlerde yaşıyoruz maalesef

Hocam aldığımız kişi bakımsız kullanmıştı, çok kötü durumdaydı. Aldığımda LPG kaçırıyordu, arabanın gideri yoktu. Bu güne kadar ben topladım ama ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Bir yerini düzeltsem bir yeri patlıyor öfkem bu yüzden. Arabayla uğraşmayı seviyorum, çok bozuk araba aldım yaptım sattım ama bunun gibisini görmedim. Yordu artık araç...
yoran araç değil de ekonomi ve onun verdiği buhran olabilir artık eskisi gibi bir şeye niyetlenemiyorsun

Back