Yardım Aracımın rolanti dalgalanması ve hız göstergesinin kendi kendine hareket etmesi hk.

MertMercan45

Yeni Üye
Doblo
Adı
MERT
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Merhaba herkese ;

Grupta yeniyim öncelikle yanlışım olursa özür dilerim . Yardımınıza ihtiyacım var . Aracım 2005 Model Doblo 1.3 multijet . Aracımda kendi kendine rolanti dalgalanması ve hız göstergesi durmama rağmen 200 e kadar dayanıyor . Ne yapmam gerekiyor ? Nasıl bir yol izlemeyelim ? Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim .

Selam. Hız göstergesi ile rölanti bana kalırsa farklı iki sorun. Hız sensörü şanzuman üzerinde. Benim başıma gelen bi,r durumdan bahsedeyim. Baskı balata değişimi sonrası yolda giderken km hız göstergesi sapıtıyordu. 80 le sabit giderken dediğiniz gibi devam ediyor 200e doğru yol alıyordu. Şanzıman üzerinde ki soket gevşek bırakılmış. Yerine oturttum o sorun düzeldi.

Rölanti ile ilgili ise , örneğin aracı devirli kullanıp, baya ısındıktan sonra da sallantı-dalgalanma devam ediyor mu ? Sabah ilk çalışma sonrası ilk 10 15 dk mı dalgalanma oluyor ?

bir yerler tıkalı gibi duruyor. egzoz manifoldu - egr - rölanti valfi - egzoz ve susturucular - kontrol edilmeli.

Back