Doblo Aracım yatak vurmaya başladı

firatcelikdev

Yeni Üye
Doblo
Adı
Fırat Çelik
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Selamlar değerli forum üyeleri,
2005 model Doblo 1.2 (Benzin&LPG) aracımın 1-2 ay önce şarj dinamosunun kayışı koptu. 3 hafta önce onu yaptırmak için sanayiye gittim, çarkı ve kayışları yeniledim. Daha sonra aracım sürekli benzin de ve LPG'de stop etmeye başladı. Her gazı kesip, debriyaja bastığımda stop ediyor. Gaz verdiğim sürece sorun yoktu. Bir zamandan sonra LPG'de stop etmiyor ancak maksimum 2000 devirde kullanıyordum. Ancak ne yazık ki artık bu da olmuyor sürekli stop ediyordu. Motor yağı vs her şeyi tam aracın. Geçen tekrar çalıştırdım, yatak vurduğunu fark ettim. Biraz kullandım ancak araç teklemeye ve daha çok vurmaya başladı.

Bu tür sorunu daha önce yaşayan oldu mu? Stop etmesinin nedeni nedir? Günümüze göre ne kadara maliyeti çıkar acaba?
Değerli hocalarımın cevaplarını bekliyorum,
Teşekkür ederim.

Hocam, motor bir kapalı kutudur, yatak vuruyorsa, açılıp ne gerekiyorsa ona göre değişimi yapılacak, motor açılınca arızayı noktasal çözmek diye bir şey olmaz, neresi yıpranmışsa, piston, piston kol, grank, keçeler, yağ pompası, devirdaim, değişmesi gerekir, aracın kondisyonuna bağlı olarak.

Bizim 1.2 aynı araçta da motordan ses geldi, motor 300.000kmyi geçmişti, ustaya gittik motorun kmsini sorup motor yapılacak dedi, başka ustaya gittik bujinin kafası kopup pistonun üstüne düşmüş mıknatısla mı neyse aldı masrafsız kurtulduk. Eğer sizin ses alt kısımlardan geliyorsa çare yok açılacak.

Kayış kopunca fark etmeden biraz mesafe katettiyseniz hararet yükselmiş olabilir, bu sebeple motor yıpranmış olabilir, kayış değişirken sente atlak takıldıysa dediğin sorunları yaşamış olabilirsin

Kayış kopunca fark etmeden biraz mesafe katettiyseniz hararet yükselmiş olabilir, bu sebeple motor yıpranmış olabilir, kayış değişirken sente atlak takıldıysa dediğin sorunları yaşamış olabilirsin
İlginiz için çok teşekkür ederim hocam sağolun.

video atar mısınız bu yatak sesi nasıl bir sesmiş merak ettim

Back