aracım çalışmıyor ????

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan azman35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

azman35

Azimli Üye
Merhaba arkadaşlar...

aracım dizel ilk çalıştrmamda marş basıyor sonra mars basmıyor tıktık edioyor çalışmıyor motor takviye yapıyoruz çalışmıyor fakat arabayı vurdurunca çalışıyor sizce sorun nedir kafayı yeme derecesindeyim...vurdurup çalıştırınca o gün çalışıyor araç fakat ertesi gün yine aynı sorun...

kızdırma bujilerinden olabilirmi acaba çözemedim sorunumu

2003 1.9d

azman35 tarafından yazılan metin:
Merhaba arkadaşlar...

aracım dizel ilk çalıştrmamda marş basıyor sonra mars basmıyor tıktık edioyor çalışmıyor motor takviye yapıyoruz çalışmıyor fakat arabayı vurdurunca çalışıyor sizce sorun nedir kafayı yeme derecesindeyim...vurdurup çalıştırınca o gün çalışıyor araç fakat ertesi gün yine aynı sorun...

2003 1.9d

ustaya felan gösterdin mi?? 🙂

österdimde biri kızdırma bujisi dio biri akü diyo biri marş motoru kömürü diyo kafam allak bulluk oldu tam sorunu bulmaya çalışıyorum boşuna para vermiyelim

österdimde biri kızdırma bujisi dio biri akü diyo biri marş motoru kömürü diyo kafam allak bulluk oldu tam sorunu bulmaya çalışıyorum boşuna para vermiyelim

Nası yani bir usta başka bir usta başka mı konuşuyor 😵

bendede 2007 1.3 var. soğuk havalarda marş basıyo ama çalışmıyo. orasını burasını kurcalıyorum çalışıyo. ama ustalar diyorki niye sadece soğukta yapıyo, olurmu öyle şey, yapan şey sıcakdada yapar. biri dedi bırak bakalım. iyi dedik bıraktık arabayı 3 gün kaldı . onda kaldığı sürece sorunsuz çalışmış. ben arabayı aldım gittim. dükkanın önüne bıraktım. 3 saat sonra çalışmadı. aldım getirdim ustayı bilgisayara bağladı, ordan arızaları sildi düzeldi hemen. ama orda baktım bende debriyaj can felan fişman bir sürü yazıyodu. diyo bak burda can yazıyo ya ordaki işte beyinden oluyo dedi. ama ben yapamam felan başka yere götürcez dedi.

bende böyle kullanmaya çalışıyorum şu an. soğuk havada sabahları kafayı yiyo araba. ama bi kere çalıştımı daha bi sorun yok.

kızdırma bujilerinden olacağını pek sanmıyorum. kızdırma bujileri çalışmasa araç 3 saniyede değilde 6-7 saniyede çalışır. sizinki elektriksel sorun gibi duruyo.
akünün ömrü bitmiş olabilir. sabah kadar şarjı azalıyodur araç çalışınca tekrar şarj olup daha sorun çıkmıyordur.

takviye yapınca bütün gücü akü kendine çekiyordur aracı çalıştırcak güç kalmıyo olabilir.

akü kablolarında temazsızlık olabilir, şase almıyordur marş motoru.

aküyle olan kısımları inceleyin bence.

cnkshn tarafından yazılan metin:
bendede 2007 1.3 var. soğuk havalarda marş basıyo ama çalışmıyo. orasını burasını kurcalıyorum çalışıyo. ama ustalar diyorki niye sadece soğukta yapıyo, olurmu öyle şey, yapan şey sıcakdada yapar. biri dedi bırak bakalım. iyi dedik bıraktık arabayı 3 gün kaldı . onda kaldığı sürece sorunsuz çalışmış. ben arabayı aldım gittim. dükkanın önüne bıraktım. 3 saat sonra çalışmadı. aldım getirdim ustayı bilgisayara bağladı, ordan arızaları sildi düzeldi hemen. ama orda baktım bende debriyaj can felan fişman bir sürü yazıyodu. diyo bak burda can yazıyo ya ordaki işte beyinden oluyo dedi. ama ben yapamam felan başka yere götürcez dedi.

bende böyle kullanmaya çalışıyorum şu an. soğuk havada sabahları kafayı yiyo araba. ama bi kere çalıştımı daha bi sorun yok.

kızdırma bujilerinden olacağını pek sanmıyorum. kızdırma bujileri çalışmasa araç 3 saniyede değilde 6-7 saniyede çalışır. sizinki elektriksel sorun gibi duruyo.
akünün ömrü bitmiş olabilir. sabah kadar şarjı azalıyodur araç çalışınca tekrar şarj olup daha sorun çıkmıyordur.

takviye yapınca bütün gücü akü kendine çekiyordur aracı çalıştırcak güç kalmıyo olabilir.

akü kablolarında temazsızlık olabilir, şase almıyordur marş motoru.

aküyle olan kısımları inceleyin bence.

inşallah sorun beyinde değildir.

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:

en iyisi servis onlar sana tam ne olduğunu söyler bence 🙂

bilmiyorum tam olarak. kimsede çözemedi zaten. bırakcan bakcaz diyo, bıraktık gene düzelmedi.

beyin tamir eden yerde buldum ama kesin beyindende demiyorlar. öyle acayip bişi işte 🙂

beyin tamir etmeye en az 1 hafta istiyorlar. 1 hafta arabasız kalma gibi bi şansımızda yok. böyle kullanmaya devam yani.

cAn 3436 tarafından yazılan metin:

servise git, aküde değişir, marş motoruda değişir, kontakda değişir. hatta kopmle tesisat bile çekebilirler.

servise git, aküde değişir, marş motoruda değişir, kontakda değişir. hatta kopmle tesisat bile çekebilirler.

😀 😀

cebide yakar tabi 😀 😀

WebHocam tarafından yazılan metin:
SA,
Dizel aracı vurdurmaya devam edersen birgün hiç çalışmaz 🙂
bak bunu hiç bilmiyodum bilgi için teşekkürler *clap*

WebHocam tarafından yazılan metin:
SA,
Dizel aracı vurdurmaya devam edersen birgün hiç çalışmaz 🙂

Aman Allah o günleri göstermesin *pray*
amin *pray**pray*

Merhaba arkadaşlar...

2003 1.9d

Servise gitmeyi denedinmi ? 🙂

Merhaba arkadaşlar...

2003 1.9d
aküyü felan kontrol ettin mi?? 🙂

bana akü bitik gibi geldi. takviye kablon da zayıf birşey olduğu için yükü kaldırmıyor olabilir. tam olarak yaşadığım durumu yazdım. bir takım kablo daha bulup her kutup için 2 kablo ile dene bakalım (yada adam akıllı bir set olsun yeter)
Not: benim takviye kablosunu *** marketten almıştım, ucuz etin yahnisi hikayesi. üstelik iş görmediği gibi kablo yerine koyduğumuz için sorunu uzun zaman çözemedik.*hmm*

Merhaba arkadaşlar...

2003 1.9d
senin sorunun marş motoru kardeşim...%90 Diyorum...Hemen açıklama yapayım....Eğer marşın görev yapsaydı takviye yaptığında marş basardı....Sen marşın verdiği çevirme gücünü vurdurarak kinetik olarak veriyorsun....Sanırım marş motorunun diot tablası bozuk...Ha şu var takviye yaptığın kablo zayıf bir kablo ise ve akün tamamen boşsa takviye ilede çalışmaz aracın......Bu arada akünü aracın çalışıyorken farları açarak kontrol edebilirsin.....Farlarını açtığında aracın deri düşüyor muazenesiz çalışıyor sen gaz verdiğinde düzeliyor sa akünde off olmuş olabilir....Sen vurdurrarak çalıştırınca altarnatör doldurabildiği kadar dolduruyor gün içinde çalışıyor ama akşamdan sabaha akü boşaldığı için sabah yeniden çalışmıyor.....olay budur...

merhaba arkadaşlar arkadaşımızın problemi marş motorundan marş motorunun içinde bir adet sivic var bunun görevi marj yaptıgınde aküdeki enerjiyi alır ve aracın calışmasını saglar araç calıştıgı zaman bu sivic kendini ceker ve marj dinomosu devredışı kalır .
eger öyle yaptıgında denemesi bedava marj dinomosunun üzerine hafifce vurdugunuz zaman sivic bırakacaktır ve araç marj yaptıgınızda calışacaktır.

Back