ARAÇ YAKIT PERFORMANSI

AHMETOGUZEFE

Daimi Üye
ARKADAŞLAR 2011 1.3 MULTİJET SAFELİNE ARACIM VAR ORTALAMA 100 KM DE 12.5 LTRE DİZEL YAKIYOR WURTH DİYE MAZOT KATKI MADDESİ ALDIK BİRDE HAVA DEBİMETRESİNİ ÇIKARTIP TEMİZLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM NEDİR ÖNERİLERİNİZ ??

aracınız ciddi anlamda çok yakıyor,

nasıl kullanıyorsunuz?
nerede kullanıyorsunuz?
vitesi değiştirdiğiniz devir ne?

hoşgeldiniz.sürekli 1. viteste mi kullanıyorsunuz ne biçim iştir o.

ben daha 12 litreye çıkamadım.Tebrik ediyorum.

Bu arada araç kaç binde ?

ben daha 12 litreye çıkamadım.Tebrik ediyorum.

Bu arada araç kaç binde ?

aynen.araç birde 1,3 sürekli 1de kullansa ancak o kadar yakar tahminim.

SLM ARKADAŞLAR. YARIN GARAJA İNİP DÜLDÜLÜ ÖPÜYÜM. ŞEHİRLER ARASI YANİ UZUN YOL 100 KM DE 6.5 LİTRE SHELL AVRUPA DİZEL YAKIYORUM.12 SENEDİRDE ZORDA KALMADIĞIM SÜRECE AYNİ BENZİNLİKDEN ALIRIM. ŞEHİR İÇİ 10 LİTRE YAKIYOR.SLM MEVLÜT AMCA.

çok yüksek tüketim araç kaç kmde

yanlış görteriyor olmasın ? bizimde 12 fln dı ayarı 100km de degilmiş ondan öyle gösteriyormuş 100km oldugundan emin misin ?

ismailin değindiği nokta önemli agalar. yol bilgisayarında yazan mı yoksa kendi ölçümüyle elde edilmiş bir değer mi. yol bilgisayarı ise litre / 100 km de olmayabilir ayar. litre / km dedir.
yani 1 litre ile 12.5 km yapıyodur.

beyler yol bilgisayrında ortalama tüketimde 12.5 yazıyor hayır gayette devirli kullanıorum 2.1 yada 2.2 devirde vites atıorum önerileriniz neler arkadaşın dediği d e olablirmi belki 100 km ye ayarlı değildr dedi ama onu nasıl anlayacağız peki

L/100 km yazıyorsa 100 km de ki ortalama tüketimdir.

pompa ölçümü de yapın. depoyu doldurun, tabanca atınca tekrar doldurmayın, 100 km yaptıktan sonra aynı istasyonun aynı pompasından tekrar doldurun, ve tabanca atınca bırakın. ne kadar tüketmiş bakın ve yol bilgisayarı ile karşılaştırın.

benim aracımda yol bilgisayarı ile pompa değeri arasında 1.5 litre fark oluyordu.

bnm aracım 2011 safeline öyle yazmıor sadece ort türketim yazıor arkadaşlar 1.3 mutijet safeline aracı olanlar ort tüketimlerini yazsnlar bi buraya ve de çözüm önerilerini söylesnler bu ort tükewtm 200 olablrmi ki acaba ????

yol bilgisayarı ayarlarına girin, oradaki değerlere bakın. ortalama tüketim l/100 km mi gözüküyor kontrol edin.

bende d2 olmadığından ayarının hangi menü altında olduğunu tam bilemem.

peki kardeş bakıcam ona onun dışında hava debimetresi tıkanmış olabilr dediler onun dışında wurth mazot katkı maddesi aldım enjektörleri temizletti servise götürüncede yapacakları bunlar ne yapalım başka tavsiyesi olanlar nelerdir

yol bilgisayarında bi anlık tüketim gösterir bir de ortalama tüketim gösterir .

araç seyir halindeyken yol bigisayarından izle yüksek devirlere çık ve düşük devirlere in tüketimde ani oynamalar oluyorsa yol bilsayarın anlık tüketimi gösteriyordur .

bende düzensiz devirde kullandığım ve ani kalkış ve duruşlar yaptığım halde 12lt. görmedim şimdiye kadar en fazla gördüğüm 8 lt y di eğer ortalama tüketim ise gösterdiği ya yol bilgisayarında sorun var dır yada aracın fazla yakıyordur !

yok arkadaş senin o işte bir yanlışlık var benim düldül 1.9 D
depoyu fulledim 117 km yol yaptım tekrar fulledim 49 tl de tık attı 49/117 = 0,41 krs hanı bu fazla eyw ama senın 1.3 yanlıslık var

hocam herkese ilginiz için teşekkür ederim sorunu hallettim ben ortlama tüketimde 1 litre ile ne kadar gidebilceğine ayarlamışım oda 14.6 öyle olmş teşekkürler arkadaşlar ortlama 6.8 ltre oluo oda bide carbon clean yapıcam aracım 78000 de

hadi gözünüz aydın 🙂

1.3 Multijet Doblom 100 km de 8.9 - 9.2 Yakıyor Malum istanbul trafiğinde 🙂

kardeş istanbul trafiği değil tokyo trafiği olsa değerler fazla.demekki sert kullanıyorsun.benim istanbulda elde ettiğim değer şehir içi 7.5 tem otoyolu(2.çevreyolu)ortalaması da en fazla 5.0

Back