antifiriz nereye koyulur ?

mcebugra

Yeni Üye
Selamlar yeni üye oldum

Elimde 3 Kg castrol marka antifiriz var 2004 1.3 Doblom var.

Kaputu açtım bir adet cam suyu kutusu , Bir adet fren yağı kutusu , bir adette motor suyu kutusu var. ( radyatör nerde göremedim)

Bu antifirizi nereye ve nasıl doldurmalıyım.

Yardımlarınız için teşekkürler.

hoşgeldin dostum..önce kendini tanıtmalısın,kendini tanıtmadan sorular cevaplanmaz ve silinir...daha sonra detaylı cevap alıcaksın dostum...

Hocam ben istanbul pendikte ikamet eden İsmim Bugra , doblo aracım için dediğim gibi antifiriz değiştirme konusuna bir sıkıntım var , gecenin bu vakti nasıl değiştireceğim bilemiyorum.

sakin ol....anlatacağız,sende koyacaksın antifirzini..... sabret az tamam.

çok teşekkür ederim..Aracı çok iyi bilmiyorum tedirginliğim ondandır

🙂 kusuruma bakmayın hocam.

sorun yok yüzlerce cevaplanacak soru var,diğer adminlerde gelir şimdi ben senin sorununa öncelik vericem aama biraz sabır dostum..merak etme -25 den önce donma olmaz.😀

-25 'e düşmeden donma yapmıyormu bu motor ve motor suyu. ? Burda -25'i görmemiz çok zor.

Valla öyle ise çok iyi , ama cam suyu hemen donuyor.

😀 şaka yapıyorum dostum.

https://www.teamdoblo.com/forum/viewthread.php?thread_id=1911

öncelikle şu sayfayı incele bir...

-25 'e düşmeden donma yapmıyormu bu motor ve motor suyu. ? Burda -25'i görmemiz çok zor.

Valla öyle ise çok iyi , ama cam suyu hemen donuyor.

hocam hoşgeldin...bu gün bi acayip durum var..nedir anlamadım...kayıt yapan soruyu yazıyor hemen...özel mesajlarıma bakamaz oldum...konu taşımak bile eziyet haline geldi....

şimdi kardeş az bekleyecen ben senin antifirizin özelliklerine bi bakacam ondan sonra neyi nasıl yapacağını açıklarım...yanlız bunu sen değiştiremeyebilirsin...keşke bi ustaya yaptırsaydın...

Merhaba hocam , kuralları bilmediğimizdendir.Bir ustaya gitmedim açıkcası.. Bu zamana kadar sıkıntımda olmadı ama önlem için antifirz koymak gerek diye düşündüm.

- Kaç dereceye kadar sorun olmaz , arkadaşınız -25 demişti beni rahatlattı ..Bunu biraz açıklarsanız sevinirim.

iyi çalışmalar.

dostum şaka olduğunu söylemiştim yanlış bilgi olmasın...SUYUN DONMA SICAKLIĞI 0 DERECEDİR.motor suyuda silecek suyuda eğer ANTİFİRİZ YOKSA 0 DERECEDE DONAR.radyötere antifiriz koymak sorundur biraz ondan hemen söylemedim,resimli anlatayım diye ama resimleri bulamadım arşivde...Suyun radyöterden konulacak antifiriz ölcüsünde bosaltılmazı lazım gelır....onun için ustaya yaptırman daha manıklı dedı arkadaş...ve su-antifiriz oranı doğru olmalı aynı zamanda...çok antifiriz az donma yapar dıye bişey yok,ölçüler doğru olmalıdır...

sana verdiğim,incele dediğim sayfada o bilgiler nettir....

aldığınız antifirizin özelliklerine göre aracın yedek su deposuna belirtilen maktarda dökün bunda zor biolay yok

şimdi arkadaşım sen normalde kendini Tanışma bölümünde tanıtman lazımdı ama neyse bunuda saydık....

şimdi bak bu antifiriz radyatöre koyulur...bu 1.3 multijetlerin radyatörü 6.5 litre soğutma suyu alır...

soğutma suyunu şöyle hazırlıyorsun...elindeki o 3 litrelik castrol antifirizi 3.5 litre suyla birlikte radyatöre döküyorsun...toplamda 6.5 litre ediyor...normalde yarı yarıya olması lazım ama yarım litre fazladan su seni çok etkilemez...zaten sıcaklık -18 dereceye düştümü sen antifirizi düşünme,çünkü mazot donuyor!

şimdi diyeceksin ki peki nasıl yapacaz?ben daha önce defalarca değiştim bu suyu ama doblonun suyunu daha değişmedim ama bildiğim kadar şöyle anlatayım;

önce radyatörün taşma kabının kapağını ve varsa radyatörün üst kapağını açacan...bu önemli çünkü tam ve hızlı boşalması için üstten hava alması lazım...

sonra arabanın altına bakacana...radyatörün en altında ya bir vidalı tıpa yada bir vana olacak...(benim bildiğim bizimkiler vanalı)...o vanayı açtın mı eski su boşalmaya başlayacak.

su iyice boşaldımı üstten bi hortumla iyice bi tazikli su basacan radyatörün içine...biriken çamur par tortu v.s. tertemiz olacak.radyatörden çıkan su berraklaşana kadar basacan bu suyu...tertemiz olacak...bu radyatör iyice temizlenip boşaldımı alttaki tıpa vana herneyse bunu kapatacan...

iyi bi huni bulacan...radyatör üst kapağı varsa radyatör üst kapağından yoksa radyatör taşma kabu kapağından huniyle önce antifirizin tamamını dolduracan.

sonrası ikiye ayrılıyor...eğer dolumu taşma kabından yapıyorsan taşma kabı max çizgisi ile min çizgisinin ortasına gelene kadar su dolduruyorsun...

eğer radyatör üst kapağından yapıyorsan o zaman radyatör kapak boğumuna kadar su dolduruyorsun,sonra kapığı kapatıyorsun,sonra su seviyesi taşma kabı max ve min çizgilerinin ortasına yükselinceye kadar su doldurmaya devam ediyorsun....

bitti mi?bitmedi...

su doldurma ve seviye tamamlama işi bitince kaputu kapatmıyorsun!kaput açık arabayı rolantide çalıştırıyorsun...
araç çalıştığı sürece arabadan anlayan biri aracın direksiyonunda olsun sürekli harareti kollasın...bi yanlışlık yapıp motoru haşlamayın!arabayı çalıştırıp o taşma kabındaki seviyeyi kontrol ediyorsun...radyatör o kaptaki suyu hüpp diye çekecek büyük ihtimalle çünkü otomatik olarak hava alacak araba...

bu taşma kabındaki su minimum seviyeye indimi tekrar seviyeyi tamamlayacaksın...bu işi seviye sabitlenene kadar devam ettireceksin!

seviye sabitlendimi kontol için aracı 5 dakka daha çalıştırın...seviye ve hararet sabitse kapatın!

eğer seviye inatla sabitlenmiyorsa o zaman açıp kapattığınız vana ve kapakları kontrol edin.kaçak olabilir.

bu radyatör suyu değiştikten sonra aracı ilk kullanımda dikkatli kullanın hararette en küçük kıpırdanma görürseniz hemen stop edip kenara çekin...

vay vay fis bakin ya benim ustalarima yine destan yazmislar..*clap**clap**clap*

arkadaşa resimli anlatabilsydik iyi olacaktı...yerleri tam çıkaramıyor,ilk mesajda yazmış

bari videoya alin..ne var len antifiriz koymakta gayet net nlatmissiniz....

bari videoya alin..ne var len antifiriz koymakta gayet net nlatmissiniz....

😀😀😀

kullanma klavuzlarında motora göre soğutma suyu sıvısı haznesinin yerini gösteriyor

RAPTOR hocam , Allah senden razı olsun , emeğine ,eline koluna sağlık... Hakıkaten birde videolu anlatım olsa uzmantv.com gibi olacaksınız vallahi. Ne kadar teşekkür etsem az.. bizim gibi bu işi net bilmeyen hiç bimeyenler için büyük bir yazı olmuş... TEŞEKKÜRLER !!

Back