amortisör takozu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan duhan13
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

duhan13

Onursal Adana Temsilcisi
Doblo
Adı
osman duhan
Kan Grubu
0 +
Meslek
Elektrik Teknikeri
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2011
Renk
granit gri
arkadaşlar direksiyonu çevirirken takırtı gibi bi ses geliyo 1 yıl öncesindede olmuştu bu olay amortisör takozları dağılmış garantiden yaptırdık simdi yine aynı ses geliyo 2011 model aracım 2. oluyo bu kadar çabuk niye bozuluyo bu takoz işlevi nedir? 1 yıl garantisini uzattırmıştım aracın yine değişecek sanırım. herkese hayırlı forumlar

Valla eğer daha önce bu takozozları garantiden değiştirdiysen ya çok sıkı bir müşterisin yada aracın henüz çok yeni olduğu için bu adamdan bunun parasını alırsak bize küfreder demişlerdir.Ben şimdi tekrar götürdüğünde eğer sıkıntı gerçekten takozda ise bunun sarf malzemesi sayıldığı ve kullanıcıdan kullanıcıya ömrünün değiştiğini ve bundan ötürü garantiye girmeyeceğini söyleyeceklerini düşünüyorum.Tabii bu onları haklı yapmaz ama maleysef hep böyle olur.Takozun işlevine gelince araçta sarsıntı yapan ve konforu bozan parçalar şaseye direkt olarak bağlanmazlar hem motor hem yürüyen aksam sarsıntıyı ve vuruntuyu engelleyen kauçuk lastik yay gibi şeyler ile şaseye monte edilir.Yoksa bütün motor sarsıntısını ve amortisörün her esnemesini arabanın içindeyken hissedersin.Bu takozda işte böyle bir ara bağlantı parçası.Hem amortisörün rast gele hareket etmesine izin veriyor hemde senin şuan duyduğun seslerin kesilmesini sağlıyor.Bu ses takoz içindeki sarhoş bilya diye tabir edilen 4 eksen hareketine sahip rulmanlardanda kaynaklanıyor olabilir.

değiştirmeme gibi bi durumları yok servis usta başını aradım bu niye durmadan bozulyo diye o araca hafif geliyomuş takoz falan dedi biraz iyisini takalım dedim bizde şuan üstünde olan var dedi yarn veya diğer gün gidip değştireceğim. yani sıkı müşteri sayılırım benim adıamla bi çok kişi o bayiden araba aldı süreki oservisi kullanıyorum artık müdürler falanda tanıyo orda etkili olmamızın sbebide maxici olmam 😀 tam 3,5 ay kadar araba bekledim durmadan aradım falan adımız maxiciye çıktı orda

Valla eğer daha önce bu takozozları garantiden değiştirdiysen ya çok sıkı bir müşterisin yada aracın henüz çok yeni olduğu için bu adamdan bunun parasını alırsak bize küfreder demişlerdir.Ben şimdi tekrar götürdüğünde eğer sıkıntı gerçekten takozda ise bunun sarf malzemesi sayıldığı ve kullanıcıdan kullanıcıya ömrünün değiştiğini ve bundan ötürü garantiye girmeyeceğini söyleyeceklerini düşünüyorum.Tabii bu onları haklı yapmaz ama maleysef hep böyle olur.Takozun işlevine gelince araçta sarsıntı yapan ve konforu bozan parçalar şaseye direkt olarak bağlanmazlar hem motor hem yürüyen aksam sarsıntıyı ve vuruntuyu engelleyen kauçuk lastik yay gibi şeyler ile şaseye monte edilir.Yoksa bütün motor sarsıntısını ve amortisörün her esnemesini arabanın içindeyken hissedersin.Bu takozda işte böyle bir ara bağlantı parçası.Hem amortisörün rast gele hareket etmesine izin veriyor hemde senin şuan duyduğun seslerin kesilmesini sağlıyor.Bu ses takoz içindeki sarhoş bilya diye tabir edilen 4 eksen hareketine sahip rulmanlardanda kaynaklanıyor olabilir.

raptor bunu beğendi!

Bizde hem lineamızda hemde d3 dobloda garantiden değiştirdik

garantiden değiştiriyorlar.ben de değiştirmiştim.takan usta güçlendirildiğini söyledi ve 1 yıldır falan sıkıntı yok.

Neden çabuk bozuluyor?

Amortisör takozlarının olduğu bölüm ön cam su giderinin içinde.Yağmur yağdığında yada ön camı yıkadığınızda camdan süzülen bütün su takozların üstünde,çevresinde kalıyor.

Takoz içindeki rulmanda zamanla sudan dolayı ses yapar hale geliyor.

Kendi aracımda ilk 20 000 km de değişti.Ağustos ayı gibi 40 000 km de tekrar ses yaptı.Garanti bittiği halde servis parça desteği var dedi ve ücretsiz değişti.

bugün değiştirdik servisten. inşallah birdaha tekrarlamaz

Hayir almadılar. Yardımlarınız için tesekkurler 🙂 herkese hayırlı forumlar

Back