5X98 göbeğe 5x100 jant olur mu?

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
Uzun zaman sonra tekrardan merhaba, lastikleri 235/45 r17 yapmak istiyorum ama, jant bulamıyorum.
Jantcılara sorduğumda 5x100 tavsiye ediyorlar. Avrupada da böyle kullanan alfacılar var ama onlarda da kafa karışıklığı var. Herşeyin orjinali olsun diyenler hariç, bana bunun varsa tehlikesini teknik olarak anlatabilecek biri var mı?

İstanbul Eyüp te böyle bir yer var 5x98 lik göbeği 5x100 e uyarlıyabiliyolar her türlü jant işi yapıyorlar.

Kocaelindeyim, burda da bir sürü usta!!? bu işi yapıyor, ama ben teknik olarka kim ne yapıyor ne kadar sağlıklı onu öğrenmeye çalışıyorum.
yabancı adı wobbly-bolts, yerlisi sarhoş bijon adlı bişey var.
Avrupada kullanan alfacılar "yeni doblo alfa 146-157 yürüyen takımı kullanır, üvey kardeşiz biz, baba aynı ana farklı" var.

(link)

uygun bilezik ile birlikte takılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum şu an aracımdaki jantlar 4x100 orjinali ise 4x98 idi

Sarhoş bijon denilen şey, bilezik gibi değil.
(link) aşağıda görüldüğü gibi 2mm sağa giden somun .
TUV bunları destekliyormuş , forumların yalancısıyım.

İzmit mutaflara sordum, uyguluyoruz dediler.
kilidiyle beraber 85 tl fiyat verdiler.

istediğim ofsetde jant yok muş, ama bmwnin çok güzel jantları mevcut .

@anka2556
Onlarin gobek adida kor bijon olurda takarsan istepneye uymaz bi takim orjinal tasiman lazim yaninda haberin olsun 5×100 e kelepce yeter ama daha kalin icin. Jant lastik ebatinin deisimine gore flansh bile yapman gerekebilir tabi bi ihtimal

Sarhoş bijon kör bijon yeni yeni şeyler öğreniyorum. Teşekkürler.

@Onur-59
Zaten ekzantrik bijon(lastikci tabiri) takacağım, flanşla daha da güvensiz yapmam, düşük offset le çözeceğim.

Back