5.viteste çekiş sorunu

legend1926

Aktif Üye
arkadaşlar 4.vitesten 80-100 km aralıgında 5.vitese attıgımda araba kendini 100 km de tutuyor gaza sonuna kadar bassam da sanki tepkisiz gibi kalıyor sonra bir atak yapıyor fırlıyor gene tutuyo gene fırlıyor.bu sıkıntı daha önce de 2-3 defa oldu servise gidince teste cıktı herahngi birşey bulamadı araç arıza da göstermiyor.sorun sürekli değil arada oluyor.ve hiçbir agırlık yokken oluyor hafif yukarı eğimde de oldu dümdüz yolda da oldu.hani şöyle düşünün nefes alırken boğmaca geçirir gibi bir an yolda kalıyorum dedim.ben izah etmeye çalıştıkça arıza yok diyip cıktılar.haksız da diil bişey göstermiyor çünkü.yanlız tutuklugu yaptıgı esnada direk 4 e atınca düzeliyo.ben bu işten hiçbirşey anlamadım.daha önce de doblo kullandık acaba turbodan mı sıkıntı var

Ayni sıkıntıyı yeğenim kendi aracında yaşıyordu 1.5 dizel kango vardı onda sorunu bulduk en sonunda fren sisteminde ki beyin arızası dediler bezin arizalaninca kendi kafasına göre araç kasiyo ne kadar basarsan baş gitmiyo ama bazen bir birakiyo araç roket kaybolup gidiyo 🙂

ben bunu nasıl kanıtlıcam yada çözüm yolu nedir acaba.servisteki elemanlar bunu çözmem için görmem gerekir diyo bilgisayara girdiği zaman bu aracın hiçbirşeyi yok diyo.

Size tavsiyem araci sanayide iyi bir usta bulup fren sistemini sökdürüp sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin egerki sorun yoksa yakitinizi kontrol edin yakıt istasyonunu değiştirin yine olmazsa enjektorlerinizi makinaya bağlayın. Ama bu şekilde aracın deposuna katkı koymayın

Bu arada araç garanti durumu falan nedir bilmiyorum tabi size katkı köy düzelir falan diyebilirler enjektorler kirli yada tıkalı ise katkı enjektorun isemesine ve devamında motorun yanmasına sebep oluyo haberiniz olsun *bye*

aracın garantisi sürüyor servise götürürüm artık bulmaya çalışırlar teknik bilgim pek yok.artık değişir mi yapılır mı tamamen mi değişir bakalım.teşekkürler

geçmiş olsun.

teşekkürler tethi sanırım böyle birşey kimsenin başına gelmemiş internetten de taradım hiçbirşey bulamadım birtek erkan bey'in yakınının kangoosunda olmuş.benim artık malatya fiat a itimadım zayıfladı.beylikdüzü birmota göstermeyi düşünüyorum ne de olsa yılların deneyimi var.gene de mesajlarımı gören arkadaşlar olursa yardımlarınızı beklerim.

arkadaşlar ben sizlerden bir ricada bulunucam.içimizde fiat çalışanları servis ustaları arkadaşlar varsa bu sorunun neden kaynaklanabileceğini ve neler yapabileceğimiz hakkında dönüş yapabilirseniz çok sevinirim.(araç bilgisayara girdiğinde herhangi bir arıza görünmüyor)

şanzımanda bi problem olabilir mi acaba? belki 5. vites dişlisinde problem vardır arada sıkışıyodur siz 4 e atıp tekrar 5 e attığınızda düzeldiğini söylemişsiniz. bi baktırın derim. hem şansıman arızaları bilgisayara bağlatınca görünmez zaten benim aklıma bu geldi. 2012 model yeni araba ama belki fabrikasyon hata vardır belli olmaz.

bu olay olurken motor arıza lambası yanıyor mu bana enjektörlerde bişey var gibi geldi

Merhabalar 2011 model linea 1.3 multijet aracımda aynı sorunu yaşıyorum. 5. Viteste hafif rampa çıkarken sanki bi anda güç geliyor kendini ileri atıyor 5 saniye sonra tekrar arkasında ağır bir şey çekiyormuş gibi çekişten düşüyor. Rampa çıkarken 15-20 saniye aralıklarla sürekli yapıyor. Birde aracın çalışması hergün değişiyormuş gibi hissediyorum bir gün çekiş ve içeri gelen ses çok güzel geliyor ertesi gün sanki farklı araca binmişim araç çekmiyor bağırıyor içeri çok ses veriyor. Bu sorun neden kaynaklanır acaba bulundumu veya anlayan varmı ? Elektriksel bir şey olabilirmi? Veya Kocaeli bölgesinde tanıdığınız iyi bir fiat ustası varmı yardımcı olabilirmisiniz

Back