Yardım 5. Viteste Boşa Düşüyor

Metan

Azimli Üye
Doblo
Adı
Emre
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2013
Renk
Beyaz
Merhaba, Arkadaşlar aracım 2013 1.3 doblo, bugün 1200 km yol yaptım son 200 kmde, 5. Viteste bir süre gittikten sonra boşa düşüp durdu. 4 sefer filan denedim hep boşa düştü. O yüzden 4. Viteste geldim sonra yolu. Sorun neden olabilir bir de Adanada usta tavsiyesi olan var mı?

Yardımcı olursanız sevinirim

Aracınızın 5. vites dişlisi yada senkromeçi arızalı.Şanzıman yağınızı hiç değiştiniz mi? bazı değişmeyenlerde uzun vade de bu sıkıntılar baş gösterebiliyor ne kadar iyi kullanırsanız kullanın

Sorun halloldu usta bir kaç parça değiştirdi, tam isimlerini hatırlamıyorum ama 5. Vites dişlisi de değişti. Yağı da değiştirdi. Şanzıman yağı kaç bin kilometrede değişmesi lazım, ben 50-60bin km önce değiştirtmiştim.

Sorun halloldu usta bir kaç parça değiştirdi, tam isimlerini hatırlamıyorum ama 5. Vites dişlisi de değişti. Yağı da değiştirdi. Şanzıman yağı kaç bin kilometrede değişmesi lazım, ben 50-60bin km önce değiştirtmiştim.
Manuellerde 100 bin idealdir aynı yağı koyduysa demekki sorun yok kirlenmiş olsa değişilirdi 50 binde çok kirlenmez ama otomatik viteslerde 60 binde değişiyor otomatik viteslerin yağları direksiyon yağlarında da kullnılan atf sınıfı yağlar bizimkilerden farklıdır onlar biraz daha çabuk siyahlaşıyor

Back